1 2 3
В Глобине вже можна отримати паспорт нового зразка Друкувати Написати листа
П'ятниця, 15 січня 2016 15:42

З 11 січня 2016 року міграційна служба розпочинає запровадження паспорта громадянина України у вигляді пластикової картки (у європейських державах цей документ називають ID-картка).

Приємно, що  серед 10 територіальних підрозділів Управління Державної міграційної служби України в Полтавській області, де встановлено обладнання для оформлення паспорта громадянина України у формі ID-картки і які, зрозуміло, що тепер можуть проводити документування громадян паспортами нового зразка є Глобинський районний сектор Управління Державної міграційної служби України в Полтавській області.

Крім Глобине такі  пластикові картки паспортів нового зразка можна отримати в нашій області  в містах Полтаві, Кременчуці, Лубнах, Миргороді, Кобеляках, Лохвиці та м. Комсомольську.

Керівник Глобинського підрозділу міграційної служби Микола Стешенко  повідомив, що  на першому етапі, до прийняття Верховною Радою законопроекту №3224, новий документ оформлюватиметься безкоштовно громадянам, які досягли 16-річного віку та оформлюють паспорт громадянина України вперше.

Для всіх інших підстав отримання (заміни) паспорта  старого зразка на  електронний пластиковий паспорт - його вартість буде становитиме близько 160 гривень.

Однак  для   для проведення процедури заміни старих паспортів у формі книжечок на ID-картки необхідно, аби Верховна Рада ухвалила урядовий законопроект №3224 «Про внесення змін до деяких законів України щодо документів, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус». Є сподівання,  що цей закон парламент прийме вже наприкінці січня чи на початку лютого цього року.

Тож, громадяни, які звертаються для оформлення паспорта громадянина України не вперше (наприклад, у зв’язку з втратою або псуванням), також до прийняття законопроекту №3224 будуть видаватися паспорти старого зразка.

Ми попрохали Миколу Володимировича Стешенка відповісти на ряд запитань, щодо нових паспортів, зокрема, щодо їх переваг, часу проти якого вони мають бути запровадженні та   чи варто поспішати буде з обміном паспортів  після прийняття відповідних законодавчих актів.

Завідувач Глобинського районного сектору Управління Державної міграційної служби України в Полтавській області  Микола Стешенко пояснив, що  новий документ, що видаватиметься громадянам України замість паспорта громадянина України (книжечка), є більш захищеним від підроблення та призначений для підтвердження особи та громадянства на території України. Завдяки вбудованому електронному безконтактному чіпу, запровадження ID-картки відкриває нові можливості для створення електронних сервісів та спрощення надання адміністративних послуг.

На чіп буде записано персональні та біометричні дані власника документа, у тому числі місце проживання та сімейний стан. Внесення електронного цифрового підпису та інших даних є технічно можливим, проте потребує законодавчого врегулювання.

Разом із запровадженням ID-карток, міграційна служба здійснюватиме наповнення Єдиного державного демографічного реєстру – електронної бази даних, на основі якої буде здійснюватися ідентифікація осіб.

Процес документування громадян паспортами нового зразка - ID-картками триватиме в часі не менше 4-5 років, після прийняття відповідних законодавчих змін.

Обов’язкової заміни паспорта на ID-картку  не передбачено, тож цей процес буде поступовим. Більше того на перших порах можуть навіть виникнути проблеми з  документами нового зразка,  адже електронних пристроїв в Україні, які могли б працювати з ID-картками ще, практично,  дуже мало, тож можуть виникнути проблеми, наприклад,  при зверненні до лікарняних та інших закладів, постільки дані про  реєстрацію громадянина будуть на електронному чіпу. Тобто,  це ще раз говорить на те, що поспішати з переоформленням паспорта на документ нового зразка не потрібно.

Ще раз зазначаю, що таке переоформлення  паспортів  старого зразка  буде здійснюватися лише після ухвалення Верховною Радою законопроекту №3224.

Для оформлення першого паспорта громадянина України по досягненню 16-річного віку необхідно звернутися до підрозділу ДМС за місцем проживання та надати свідоцтво про народження. У кожному випадку оформлення ID-картки   фотографії надавати не потрібно.

І ще трохи з приємного: в перспективі планується в м. Глобине  видавати і закордонні паспорти. При чому - це перспектива найближчого часу.

alt

Головний спеціаліст Глобинського районного  сектору  ДМС України в Полтавській області Лілія Коваленко за роботою


 
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:

Comments  

 
-1 #1 Валерій Субота, 16 січня 2016
Тут можна тільки подякувати Миколі Володимировичу Стешенку за його активну позицію по розвитку ввіреного йому підрозділу. Без його хлопотів нічого не було б взагалі і доводилося б нам їздити по кременчуках для отримання паспортів. А тепер і закордонні у нас видавати будуть... Аплодую Стешенкові стоячи, як кажуть...
Цитувати
 

Додати коментар

Правила додавання коментарів

Шановні користувачі нашого сайту, переконливо просимо ознайомитись з правилами додавання коментарів.

Мови нашого сайту - українська та російська. Звертайте увагу на правопис. Використання трансліту (написання українських, російських слів символами латиниці) при написанні повідомлень допускається тільки в крайніх випадках. Правка коментарів, які відповідають правилам сайту, не проводиться.

В коментарях категорично заборонено:

1. лайки, нецензурні вирази;
2. порушень законів Конституції України, некоректних висловів щодо державних символів;
3. ознак ксенофобії та релігійної ворожнечі;
4. реклами, спаму, флуду тощо.
5. особиста образа.
6. поширення недостовірної інформації (коментар буде видалений до моменту надання доказів!)

Всі коментарі, що порушують правила, будуть видалені з посиланням на відповідний пункт правил!
Дякуємо за порозуміння.


Захисний код
Оновити



Пошук по сайту

Фотогалерея

Глобинська міська рада