1 2 3
28 листопада – День пам'яті жертв голодоморів Друкувати Написати листа
П'ятниця, 27 листопада 2015 09:56

28 листопада – День пам'яті жертв голодоморів

 Шановні глобинці!

 Щороку   в четверту суботу листопада в Україні проводяться заходи з вшанування   світлої пам'яті мільйонів наших співвітчизників, котрі стали жертвами злочинно створених комуністичним тоталітарним режимом голодоморів, що мали місце в першій   половині минулого століття.

alt

При цьому не лише скорбота та сум по померлих голодною смертю українцях є основним лейтмотивом цих заходів,   але й відверто засуджується  найстрашніший злочин в історії людства,  вчинений правителями проти свого народу.

Адже, це був голод умисне  організований, масовий сталінський геноцид, свідомо спрямований на знищення українського народу, такого ненависного більшовицько-сталінській диктатурі, якій всюди відчувався прихований опір і затаєний  сепаратизм. Цей, безпрецедентний  за своїм катівським розмахом злочин сталінщини,   завдав Україні найтяжчих втрат, коштував  нації мільйони і мільйони людських життів, при чому третину з них – дитячих. Кожен 5-й українець помер тоді лютою голодною смертю,  а в   нас на Глобинщині кожен четвертий.

Була умисне розв’язана людоморська війна  проти цілого народу, такого працьовитого, мирного і цілком безвинного. Вирішено було голодом виморити його, винищити розбратом, ворожнечею, зруйнувати спільність людську фізично й духовно.  Вимирали цілі хутори і села не будь-як, а за стратегічним диявольським розрахунком, за яким задумано підірвати саме коріння нації, зруйнувати основи усталеної віками народної моралі, витруїти в душах людяність, посіяти страх, підозри, розпалити ненависть та жорстокість. Саме за цим планом на Україну, замість вимерлих українців,  переселяли в села в 1933 році росіян з Курщини,  Орловщини та  інших місць.  Переселенцям  комуністи  цинічно пояснювали,  що місцеве українське населення ледаче, не вміє працювати,  від чого і голодувало.

Сьогодні  згадуючи померлих від голодомору  українців, ми не повинні забувати і той факт, що цей страшний злочин  на  нашій землі творився  також і руками місцевих іуд-буксирів, колишніх п’яниць та ледарів, а також одурманених більшовицькою ідеологією та радих вислужитись новій владі комуністів,  окремих представників молоді - комсомольців, які безжально та цинічно  відбирали останні крихти хліба в своїх односельчан…

Тож в пам'ять про безвинно убієнних в пекельних муках голоду  запалимо 28 листопада  свічки  та низько схилимо  голови в молитвах  за їх   душі.

 Сьогодні 27 листопада 2015 року  о  15 годині на центральному кладовищі м. Глобине біля пам’ятного знаку  жертвам голодомору  відбудуться   жалобні заходи та молебень з нагоди Дня пам’яті жертв  голодоморів на Україні. Запрошуємо всіх небайдужих долучитися до цих заходів.

Глобинський міський голова                                       Станіслав Джусь

 
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:

Додати коментар

Правила додавання коментарів

Шановні користувачі нашого сайту, переконливо просимо ознайомитись з правилами додавання коментарів.

Мови нашого сайту - українська та російська. Звертайте увагу на правопис. Використання трансліту (написання українських, російських слів символами латиниці) при написанні повідомлень допускається тільки в крайніх випадках. Правка коментарів, які відповідають правилам сайту, не проводиться.

В коментарях категорично заборонено:

1. лайки, нецензурні вирази;
2. порушень законів Конституції України, некоректних висловів щодо державних символів;
3. ознак ксенофобії та релігійної ворожнечі;
4. реклами, спаму, флуду тощо.
5. особиста образа.
6. поширення недостовірної інформації (коментар буде видалений до моменту надання доказів!)

Всі коментарі, що порушують правила, будуть видалені з посиланням на відповідний пункт правил!
Дякуємо за порозуміння.


Захисний код
Оновити



Пошук по сайту

Фотогалерея

Глобинська міська рада