1 2 3
Перша сесія в цифрах та враженнях Друкувати Написати листа
Вівторок, 24 листопада 2015 09:38


Відбулася перша сесія першого скликання депутатів Глобинської міської об’єднаної територіальної громади, обраних на місцевих виборах  25 жовтня 2015 року. Всього обрано 26 депутатів. З поважних причин в першому засіданні не змогли прийняти участі 2 депутати: від Аграрної партії України – Іван Горобець та від Радикальної партії Олега Ляшка –Олексій Котляр. Крім депутатів участь в роботі сесії брали виконуючі обов’язки голів Жуківської, Опришківської, Пирогівської, Борисівської та Бабичівської сільських рад, заступники міського голови,  працівники  виконкому  міської ради та  представники засобів масової інформації: редактор районної газети «Зоря Придніпров’я»  Вікторія  Сусід  та керівник редакції Глобинського районного радіомовлення «Голос Глобинщини» Лілія Титаренко.

Відкриваючи засідання сесії Глобинський міський голова Станіслав Джусь  відмітив, що це незвичайна сесія і  що цією сесією відкривається новий  відлік історії  створеної  в серпні цього року Глобинської об’єднаної громади. Жителі тих громад, що вирішили поєднати свою долю в складі Глобинської об’єднаної територіальної громади  висловлюють свої сподівання на покращення  розвитку та благоустрою їх населених пунктів. А найкраще це виразили колишні депутати Пирогівської сільської ради у своєму зверненні до новообраних депутатів  міської об’єднаної громади, яке зачитав  присутнім міський голова:  «Шановні депутати Глобинської міської об’єднаної громади!

Звертаються до Вас депутати Пирогівської сільської ради. Вітаємо Вас з початком  нового відліку в історії наших населених пунктів. Ви отримали високе довір’я  від виборців нашого краю – планувати майбутній розвиток наших сіл. Сподіваємось і віримо, що Ви постійно дбатимете про розвиток і процвітання Глобинської громади. Надіємося, що найближчим часом  в селах розпочнуться ремонти доріг, засяє вуличне  освітлення, з’явиться зручне  автобусне сполучення  з центром громади, постануть чудові  дитячі майданчики, гідне забезпечення отримають школи, дитячі садки, ФАПи, заклади культури, ефективно запрацює  комунальне господарство.

Крім цього ми впевнені, що Ви систематично дбатимете  про довкілля, яке ми повинні передати  підростаючому поколінню у спадок та про якість питної води. Хай у нашій громаді буде дієва програма соціального захисту людей, що мають невиліковні  недуги, створена можливість  отримувати паліативну допомогу  тому, хто її потребуватиме.

Бажаємо всім нам успіхів у здійсненні планів і задумів».

Всього депутати розглянули на першій сесії  17 питань. З яких одне питання було розглянуто шляхом проведення таємного голосування (вибори секретаря ради). Найбільше емоцій та різнобіжностей в поглядах депутатів викликав розгляд питання про перейменування топонімів (назв вулиць) у місті Глобине та с. Новодорожнє. Найбільшою активністю  відзначались депутати: Юрій Мацак, Віктор Кірян, Григорій Ковш,

Сесія розпочалася та закінчилась з виконання державного гімну України. Та найбільш символічним, мабуть, було те, що під час проведення сесії  задзвеніли дзвони вечірньої служби Свято-Михайлівської церкви,  малиновий передзвін яких долинав через вікна зали засідань міської ради. І можливо цей дзвін це символ надії того, що нарешті з’являються шанси успішного розвитку  Глобинської громади. В усякому випадку будемо  надіятися,    що саме так і буде!

alt

alt

alt

alt

Фрагменти роботи першої сесії першого скликання Глобинської міської обєднаної громади




 
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:

Додати коментар

Правила додавання коментарів

Шановні користувачі нашого сайту, переконливо просимо ознайомитись з правилами додавання коментарів.

Мови нашого сайту - українська та російська. Звертайте увагу на правопис. Використання трансліту (написання українських, російських слів символами латиниці) при написанні повідомлень допускається тільки в крайніх випадках. Правка коментарів, які відповідають правилам сайту, не проводиться.

В коментарях категорично заборонено:

1. лайки, нецензурні вирази;
2. порушень законів Конституції України, некоректних висловів щодо державних символів;
3. ознак ксенофобії та релігійної ворожнечі;
4. реклами, спаму, флуду тощо.
5. особиста образа.
6. поширення недостовірної інформації (коментар буде видалений до моменту надання доказів!)

Всі коментарі, що порушують правила, будуть видалені з посиланням на відповідний пункт правил!
Дякуємо за порозуміння.


Захисний код
Оновити



Пошук по сайту

Фотогалерея

Глобинська міська рада