1 2 3
Розглянули питання підготовки першого засідання депутатів Друкувати Написати листа
Понеділок, 16 листопада 2015 11:37

На минулому тижні з метою підготовки повістки денної та порядку розгляду питань на першій сесії Глобинської міської ради І скликання  в залі засідань  міської ради відбулася робоча зустріч міського голови з представниками політичних партій, які пройшли 5%  виборчий бар’єр. З семи таких партій на зустрічі були представники 6 партій. З поважних причин у зустрічі не змогли прийняти участь представники  від  Політична партії «Партія простих людей» Сергія Капліна.

В робочій зустрічі взяли участь: від Аграрної партії України – Юрій Мацак, від Політичної партії «Українське об’єднання патріотів «Укроп» - Світлана Лазоренко, від Політичної партії  «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина»  - Сергій Могила, від Політичної партії Всеукраїнське об’єднання «Свобода» - Григорій Ковш, від – «Блоку Петра Порошенка  «Солідарність» - Сергій Кулик  та від Радикальної партії Олега Ляшка –Ігор Полонський. Від міської ради, крім міського голови Станіслава Джуся,  участь в робочій зустрічі взяли секретар ради Галина Токаренко та  керуюча справами виконкому Наталія Четверікова.

Розпочав  підготовче засідання  Станіслав Джусь, який повідомив присутніх про те, що така депутатська група зібрана з метою проведення спільної роботи по підготовці питань, які мають бути віднесені до порядку денного першої   сесії депутатів міської ради, а також підготовки попередніх пропозицій та проектів рішень.

Одним з перших питань, які  необхідно було вирішити – це питання обрання новим складом  депутатського  корпусу міської ради  секретаря ради. Вирішено запропонувати депутатам для розгляду на сесії кандидатуру Світлани Лазоренко  від «Укропу». Необхідно було попередньо також  розглянути і питання щодо кількості та складу депутатських комісій.  Попередньо узгоджено 5 постійних депутатських комісій: з питань регламенту, забезпечення законності, правопорядку, розвитку місцевого самоврядування; з питань планування, бюджету, фінансів та соціального розвитку; з питань житлово-комунального господарства і благоустрою; з питань освіти, культури, спорту, охорони здоров’я та соціального захисту населення; з питань земельних відносин, екології та охорони навколишнього середовища.

В роботі підготовчої групи найбільшу активність проявляли  Юрій Мацак, Сергій Кулик та Ігор Полонський. Не відставав він них і представник «Свободи» Григорій Ковш. Міський голова Станіслав Джусь змушений був робити зауваження, особливо тим, представникам,  які не мають досвіду депутатської роботи, що робота депутата полягає в  служінні людям,  громаді,   а не вишукуванні вигод для самих себе. Адже,  депутатська робота – це  робота безоплатна, яка ґрунтується на наданій  усвідомленій згоді  за рахунок особистого часу   захищати та представляти інтереси всієї громади та тієї частини виборців за якою має бути закріплений депутат. Сергій Кулик запропонував, щоб представники однієї політичної сили,  не дивлячись на їх професійні навики і вміння,  не входили до складу однієї і тієї ж постійно діючої депутатської комісії.

В зв’язку з із збільшенням формату міської громади в результаті добровільного об’єднання територіальних громад та з метою  забезпечення нормального функціонування та виконання своїх повноважень міською радою запропоновано за рахунок скорочення однієї з посад  діючого штатного розкладу ввести посаду  заступника міського голови.

Обговорено і питання щодо утворення та кількісного складу виконкому міської ради, куди вперше тепер, згідно закону,  мають входити і старости сіл. Дещо амбіційно пройшло обговорення персонального складу керівництва міської ради. Станіслав Джусь відповідаючи на питання та пропозиції представників політичних партій, що представлені в міській раді,  зауважив, що необхідно залишити свої особисті амбіції та неприязнені стосунки, які, можливо,  в когось склались через  неналежне,  на їх думку,  вирішення особистих питань в міській раді,  керуватися, в першу чергу,  інтересами громади та що обрання заступників  міської ради віднесено до прерогативи міського голови.

Цікавили присутніх і питання оплати праці міського голови  та з яких чинників вона складається.

Не мало питань виникло і при внесенні до порядку денного першої сесії питання про перейменування вулиць. З цього приводу Станіслав Джусь повідомив, що міською радою проведено конкретну роботу з питань обговорення  перейменування вулиць, відповідно до вимог  законів України про декомунізації та про те, що цей процес неминучий і депутати мають останню можливість на місцевому рівні вирішити це питання в добровільному порядку, адже прийняти таке рішення потрібно до 21 листопада цього року. В результаті, якщо депутати проігнорують це питання, то наступним буде, відповідно до вимог, законів рішення з цього приводу  голови Полтавської  облдержадміністрації, який на підставі пропозицій Інституту національної пам’яті України   прийме рішення про перейменування топонімів (назв вулиць)  в населених пунктах міської ради. І тоді ті побажання  жителів міста, які  вони подали до міської ради, звісно ті, хто бажав і хто проявив громадську свідомість, зрозуміло, що не будуть враховані. І вулиці міста Глобине носитимуть назви тих,  кого запропонують  київські фахівці з історичного минулого. Кожному з представників депутатського корпусу були роздані списки  вулиць, що підлягають перейменуванню та напрацьовані  вже для перейменування  нові  назви  вулиць  для передачі їх до депутатів від їх політичних сил та запрошено взяти участь в  громадських слуханнях з цього приводу, що мають відбутися 17 листопада 2015 року о 10 годині  в залі засідань Глобинської міської ради.

Закінчуючи робоче засідання депутатської групи, міський голова Станіслав Джусь, ще раз закликав присутніх залишити всі  політичні лозунги, популізм тих політичних сил від яких вони прийшли в раду тим, хто професійно чи за посадою в організаційних партійних структурах займається такою діяльністю, а в міській раді необхідно працювати  для людей,  на розвиток та благоустрій  нашої об’єднаної громади. Юрій Мацак,  відмічаючи корисність та необхідність такої зустрічі зауважив, що чим більше представники політичних партій з’ясують та розберуться з колом питань, що потребують розгляду та суттю проблем  в ході підготовчого засідання, тим краще і зрозуміліше зможуть донести до своїх однопартійців  свою позицію з тих чи інших питань, а отже і робота сесії буде більш ефективною.

Перша сесія першого скликання депутатів Глобинської міської об’єднаної територіальної громади має відбутися 20 листопада 2015 року.

alt

alt

alt

Робочі фрагменти  зустрічі  з підготовки проведення першої сесії депутатів Глобинської міської обєднаної територіальної громади




 
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:

Додати коментар

Правила додавання коментарів

Шановні користувачі нашого сайту, переконливо просимо ознайомитись з правилами додавання коментарів.

Мови нашого сайту - українська та російська. Звертайте увагу на правопис. Використання трансліту (написання українських, російських слів символами латиниці) при написанні повідомлень допускається тільки в крайніх випадках. Правка коментарів, які відповідають правилам сайту, не проводиться.

В коментарях категорично заборонено:

1. лайки, нецензурні вирази;
2. порушень законів Конституції України, некоректних висловів щодо державних символів;
3. ознак ксенофобії та релігійної ворожнечі;
4. реклами, спаму, флуду тощо.
5. особиста образа.
6. поширення недостовірної інформації (коментар буде видалений до моменту надання доказів!)

Всі коментарі, що порушують правила, будуть видалені з посиланням на відповідний пункт правил!
Дякуємо за порозуміння.


Захисний код
Оновити



Пошук по сайту

Фотогалерея

Глобинська міська рада