1 2 3
Коли така химера, як совість, спить Друкувати Написати листа
Вівторок, 20 жовтня 2015 12:02

Раніше кожна поважаюча себе людина,  господар в нашому українському селі,  як зіницю ока,  берегла свою честь, честь свого роду. Найбільшим  осудом  для людини  вважалось звинувачення її в схильності до обману чи ледарстві. Вже  за крадіжку нічого і говорити, адже людей звинувачених у цьому,  як правило проганяли з села чи населеного пункту разом з родиною. Та  радянська епоха викривила поняття і людські цінності в нашому суспільстві, та так,  що  на сьогодні обманути, говорити навіть, вибачте,  відверту брехню  в деяких нечесних на руку людей вважається мало не за «честь».

В суботньому випуску районної газети «Зоря Придніпровя» читачі мали змогу ознайомитися з  заміткою жителя с. Жуки Олександра Гольонко під промовистою назвою «Поберемо земельну корупцію в с. Жуки?».  Ми не знаємо,   які особисті причини спонукали цього жуківчанина таким чином висловлювати свої думки, але скажемо відразу- коли ця особа починає подавати відверту неправдиву інформацію щодо процесу об’єднання  Жуківської та Глобинської громад,   то все інше вже сприймається в зовсім іншому світлі.

Ми вже не говоримо за фінансово-бюджетні пізнання цього чоловіка та вигадані ним астрономічні цифри міфічних доходів  Жуківської громади, що,  за його підрахунками,  перевищують більше половини доходів, які до того ж  можуть бути  збільшені від теперішніх  тільки в разі   об’єднання громад, - Глобинської міської громади. Але, мабуть,  це пов’язано з тим, що пан Олександр просто не вміє рахувати. Ну не міг же він просто так брехати, коли писав, що провели збори по обговоренню процесу об’єднання в селі Жуках з «шести» присутніх осіб. Адже,  на такі зустрічі збиралося  всі,  кому не байдужі були проблеми свого села. Не Ваші особисті образи, Олександре, не Ваш конфлікт з керівником села, через який Ви тепер собі дозволяєте так нечемно паплюжити інших людей, а інтереси села, всіх сіл Жуківської сільської ради, всієї Жуківської громади.  Обговорення, і до речі,  не раз  проходило в залі сільського клубу. Були там авторитетні та небайдужі люди села,  місцеві депутати. Повторюємося всі кому не байдужа доля їхнього села. Не   за свої інтереси  тоді селяни Жуків думали,  а в першу чергу,  про майбутнє  своїх дітей, майбутнє громади. Були виступи всіх бажаючих, були дискусії, жваве обговорення. Глобинська міська рада поступила порядно,  запропонувавши всім навколишнім громадам приєднатися до Глобинської міської об’єднаної територіальної громади. І це було рішення людей громади, не Ваше особисте. Бо громада завжди мудріша. Вона вище особистих образ  когось із своїх членів, і тому її думка прогресивніша.

Так жити,  як ми живемо зараз,  не можна, адже десятиріччями не вирішуються найактуальніші питання  ремонту доріг, освітлення вулиць, благоустрою населених пунктів, ми вже не говоримо за організацію дозвілля та відпочинку дітей,  молоді та дорослих. Тож треба щось міняти. Адже без змін,  без реформи не буде навіть надії на краще. І такі зміни це адміністративно-територіальна реформа, яка проводиться зараз. І в числі цих піонерів, першопрохідців на шляху реформи  іде Глобинська міська об’єднана територіальна громада, куди входить і Жуківська громада. І не знаємо  чи  має які гріхи  в земельних питаннях Ваш очільник Жуківської громади,  чи ні, адже після того що Ви написали про процес об’єднання, про міфічні доходи  Жуківської громади  віри Вам пане Гольонко не має. Але знаємо одне - пройде час і  жителі Вашого села   належно оцінять громадську позицію свого сільського голови  в процесі об’єднання. Повірте,  зараз глобинська громада,  якою тепер є і Ви,    не захоче більше нікого приєднувати до себе. Нам достатньо і людей і території, щоб успішно розвиватися.  Але коли інші,  ті,  що знаходяться поряд з містом Глобине об’єднаються, наприклад з Великими Кринками,   чи від цього виграють жителі тих сіл,   чи скажуть тоді спасибі своїм депутатам і сільським головам,  що не вжили всіх заходів для того,  щоб    адміністративний центр був ближче.

І  ніхто нікого не обманював, не Вашої звички пане Гальонко, за свої слова намагаємося відповідати. Ми встигли з об’єднанням  громади, щоб уже на  наступний 2016 рік, замовити    кошти в сумі 15 мільйонів гривень  державної допомоги  для об’єднаних громад (зрозуміло, що це не ті міфічні вигадані Вами 20 мільйонів доходів Жуківської сільської ради), для того, щоб наступного року вирішувати проблеми сіл, і в першу чергу,  ремонти доріг, будівництва вуличного освітлення, надійного водопостачання  в наших селах. Це не враховуючи власних доходів, які дійсно,  у нас зростуть  в рази. Вже з наступного року наша  об’єднання громада має всі шанси для успішного  розвитку.

Але ж зі своїми проблемами зі своїми  теперішніми доходами, без збільшеного фінансування передбаченого для об’єднаних громад,  залишаться  ті,  хто   не забажав об’єднуватися, хто чинив опір об’єднанню. Саме життя покаже переваги  реформи. Тоді стане зрозумілою всім прогресивна і громадсько-відповідальна роль не тільки Вашого керівника Жуківської громади Ольги Козіної,  а і всіх депутатів Жуківської громади, які піднялися вище  власних амбіцій та особистих інтересів.

Ми розмістимо знімки   однієї  із зустрічей  в Жуківському сільському клубі, де не шість чоловік  зібралися,  щоб обговорити важливе питання  села, а ті хто не байдужий. Так, щоб було зрозуміло, що Ви, із-за власного конфлікту з керівником сільської ради,   готові спаплюжити всіх і вся. Але знайте,  народна мудрість говорить,  що воно сторицею вернеться Вам. Як кажуть: «Що посієш - те й пожнеш». До речі, і ще раз  за обговорення. Глобинською міською радою було випущено три інформаційних бюлетені, які було доставлено  листоношами у кожний двір з питаннями,  що стосувалися обговорення  процесу об’єднання громадян. Вказувались телефони, поштові адреси,   куди будь-хто міг звернутися  зі своїми пропозиціями, запереченнями  чи заявами. Ваших,  немає,  пане Гальонко…

Тож,  соромно обманювати.

В залі Жуківського сільського клубу під час громадського обговорення питань добровільного обєднання громад знаходиться  далеко не "шість" чоловік. Тож, потрібно хоч своїх односельців  шанувати, щоб вони в свою чергу поважали Вас.

 
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:

Додати коментар

Правила додавання коментарів

Шановні користувачі нашого сайту, переконливо просимо ознайомитись з правилами додавання коментарів.

Мови нашого сайту - українська та російська. Звертайте увагу на правопис. Використання трансліту (написання українських, російських слів символами латиниці) при написанні повідомлень допускається тільки в крайніх випадках. Правка коментарів, які відповідають правилам сайту, не проводиться.

В коментарях категорично заборонено:

1. лайки, нецензурні вирази;
2. порушень законів Конституції України, некоректних висловів щодо державних символів;
3. ознак ксенофобії та релігійної ворожнечі;
4. реклами, спаму, флуду тощо.
5. особиста образа.
6. поширення недостовірної інформації (коментар буде видалений до моменту надання доказів!)

Всі коментарі, що порушують правила, будуть видалені з посиланням на відповідний пункт правил!
Дякуємо за порозуміння.


Захисний код
Оновити



Пошук по сайту

Фотогалерея

Глобинська міська рада