1 2 3
Урочисте святкування Дня міста Друкувати Написати листа
Понеділок, 28 вересня 2015 21:00

26 вересня 2015 року місто Глобине відзначало ювілейну дату свого народження,  відому нам по писемним документам, що збереглися до нашого часу. 290 років, скільки глобинські зозулі накували віку нашому місту.

Головні урочисті заходи з відзначення Дня міста та 72 річниці з дня визволення Глобине  та сіл міської ради від німецько-фашистської окупації були заплановані на центральній площі нашого міста біля пам’ятника  легендарному засновнику  міста Генерального писаря Запорізької Січі  Івани Глоби.

Тож, від пам’ятника Вічної Слави, де зранку, цього ж дня,  відбулося вшанування воїнів-земляків, що загинули в роки Другої світової війни та проведено покладання квітів  колона глобинців, під звуки оркестрової музики у виконанні міського оркестру «Орфей»  рушила центральною вулицею міста  до центру міста.

Вже в центрі міста, прямо біля підніжжя пам’ятника засновника міста Глоби глобинці Василь Архипенко та Валентина Філічева  зустрічали  глобинців та гостів міста поетичними рядками: «з днем народження Глобине, з святом світлим, рідне моє місто! Ти вічне – давнє, молоде й прекрасне, хай не минає тебе доля і щастя!».

Урочистості відкрив  міський голова Станіслав Джусь. Звуки гімну України залунали над Глобинем.

З вітальним словом до присутніх звернувся голова Глобинської районної ради Віталій Харченко, який  вітаючи з  святом Днем міста та 72 річницею визволення Глобинщини  побажав всім миру, добробуту, здоров’я та успіхів.

Перед присутніми виступили учасник бойових дій на сході України, глобинець Артем Тригуб, нагороджений за проявлену ним мужність і відвагу медаллю  «За службу державі», який  приймав участь в 2015 році в боях під Дебальцево та виконуючий обов’язки  військового комісара району Михайло Осадчук.

Відразу по цьому відбулося  нагородження глобинців, учасників бойових дій в зоні проведення антитерористичної операції   почесними медалями.

Порадувала присутніх  в черговий раз своїм виступом талановита  глобинка Алла Кругляк. В її виконанні прозвучала пісня я не хочу війни». Виступ співачки  гармонійно доповнювали маленькі вихованці Глобинського дошкільного закладу №1, які  створювали атмосферу душевності  і  теплоти. І знову воїнам АТО учні  Глобинської  гімназії вручали квіти, квіти вдячності та пошани за їх ратну працю, за мужність і відвагу.

Далі відбулося нагородження тих, хто вніс найбільший вклад в розбудову нашого міста, хто, щоденною працею на благо людей та громади,  створює кращі умови для проживання, стоїть на сторожі правопорядку,  активно займається дозвіллям та благоустроєм.

Серед відзначних почесними грамотами  від Глобинської міської ради: генеральний директор ТОВ ІПК «Полтавазернопродукт» Юрій Мацак, приватний підприємець Сергій Черевань, слюсар комунального підприємства Олексій Янович,  інженер-будівельник ТОВ «Глобинський переробний завод» Руслан Харченко, глобинський дільничний інспектор Глобинського РВ УМВС, учасник АТО Олексій Домашев, музичний керівник Глобинського дошкільного навчального  закладу  №1 Людмила Плиска, тренер Глобинської районної комплексної ДЮСШ  Геннадій Тарасенко, учасники бойових дій на Сході України Сергій Патевський та Олексій Місікевич, директор Глобинського районного будинку культури Олександр Поповичук.

Продовжуючи святкові урочистості міський голова вручив  відзнаку «Мати-героїня» глобинці Антоніні Савич, що народила та виховує разом зі своїм чоловіком семеро дітей. Це почесне звання нашій землячці присвоєно Указом Президента України. Тож до привітань рідних  приєднується і вся міська громада. Хай щастить цій родині. Хай любов та повага панує в ній.

Не оминули увагою і той факт, що у переддень свята в  молодій сім’ї Олександра Горпиняка та Ірини Мусієнко  народився продовжувач роду – син Роман, який на момент відзначення Дня міста був наймолодшим його жителем. Тож щасливому батьку від імені міської ради вручили квіти та подарували чарівного білого ведмедика на згадку  про цей день.

Найстарішою жителькою нашого міста є Помалюк Марфа Орестівна, якій в цьому році виповнилося 101 рік. В Марфи Орестівни 8 онуків, 8 правнуків та троє праправнуків. Від імені найстаршої жительки нашого міста цінний подарунок та квіти від міської ради отримала   її донька  Таміла  Мамон. Остання повідомила що її мама не змогла особисто прибути, хоч і до останнього збиралася «на люди». Однак вона передала вітання від найстаршої жительки міста: «не знати воєн, голодоморів і мати міцне здоров’я та достаток».

Захоплюючим і  синхронним був виступ учасників флешмобу  –учнів Глобинської гімназії. Тож щирі оплески присутніх були їм  вдячністю за їх  старання та вміння.

На цьому святкові заходи в місті не закінчилися. Офіційні заходи – конкурсно-розважальна програма «Глобинчата-козачата» та святковий концерт за участю артистів та художніх колективів з міст Києва та Полтави  були продовжені в районному будинку культури.

Святкова колона глобинців до центральної площі міста

Святковий настрій

Наймолодші учасники свята

Виступ Глобинського міського голови Станіслава Джуся

Виконання державного гімну. Ці юні учні гімназії будуть завжди щирими патріотами України і їм творити майбутнє, надіємось,  європейської держави України

.

Виступ учасника бойових дій в зоні проведення АТО на Сході України глобинця Артема Тригуба

Вручення нагород глобинцям учасникам АТО

Виступ талановитої глобинки Алли Кругляк та її групи підтримки з вихованців Глобинського дошкільного навчального закладу №1

юне покоління глобинців на святі свого міста

Маленький гість нашого міста  на святкуванні Дня міста Глобине

Глобинці та гості міста на центральній площі під час урочистостей з відзначення Дня міста Глобине

Виступ Генерального директора ТОВ ІПК  "Полтавазернопродукт", глобинця Юрія Мацака після врученння йому відзнак від Глобинської міської ради за надане сприяння в благоустрої  нашого міста

Вручення відзнаки від Глобинсської міської ради учаснику АТО Олексію Місікевичу

Вручення квітів та цінного подарунку доньці найстарішої 101- річної жительки   м. Глобине

Флешбом у виконанні учнів Глобинської гімназії

 

 

 

 
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:

Додати коментар

Правила додавання коментарів

Шановні користувачі нашого сайту, переконливо просимо ознайомитись з правилами додавання коментарів.

Мови нашого сайту - українська та російська. Звертайте увагу на правопис. Використання трансліту (написання українських, російських слів символами латиниці) при написанні повідомлень допускається тільки в крайніх випадках. Правка коментарів, які відповідають правилам сайту, не проводиться.

В коментарях категорично заборонено:

1. лайки, нецензурні вирази;
2. порушень законів Конституції України, некоректних висловів щодо державних символів;
3. ознак ксенофобії та релігійної ворожнечі;
4. реклами, спаму, флуду тощо.
5. особиста образа.
6. поширення недостовірної інформації (коментар буде видалений до моменту надання доказів!)

Всі коментарі, що порушують правила, будуть видалені з посиланням на відповідний пункт правил!
Дякуємо за порозуміння.


Захисний код
Оновити



Пошук по сайту

Фотогалерея

Глобинська міська рада