1 2 3
Є надія, що все буде добре Друкувати Написати листа
Вівторок, 15 вересня 2015 08:09

Буквально ще місяць тому приміщення сільського ФАПу в с. Семимогили було в аварійному стані через стан покрівлі. Шиферна покрівля в багатьох місцях мала величезні дірки, через які напряму проливалась дощова вода під час опадів, що, навіть, під час одного з сильних дощів цього літа,  привело до часткового руйнування частини стелі в одній із кімнат ФАПу.  Вирішити це питання міський голова Станіслав Джусь та місцевий депутат Ібрагім Хакімов намагалися шляхом дольової участі семимогильських фермерів та власників земельних питань, але всі вони сходились на тому, що такий ремонт конче робити необхідно, бо ФАП на селі потрібний, але коли доходила справа до того, щоб вирішити питання фінансування ремонтних робіт, всі   сором’язливо опускали очі. Йшов час питання не вирішувалось позитивно. Тож, враховуючи той факт, що приміщення ФАПу перебуває у комунальній власності міської громади Глобинський міський голова виніс це питання на розгляд  міських депутатів.  Питання стояло так, що якщо не вирішити з ремонтом покрівлі,  найближчим часом  приміщення може зруйнуватись та прийти в непридатність.

Депутати на сесії при розгляді цього питання були одностайними - комунальне майно необхідно зберегти. До того ж,  в цьому приміщенні ще й розміщується ФАП, конче необхідний жителям села.  Отже, після вирішення всіх  питань пов’язаних з виготовленням технічної документації та проходженням відповідних експертиз, розпочалися будівельні роботи з капітального ремонту покрівлі  цього приміщення в с. Семимогили. Вже в п’ятницю, 11 вересня цього року,  будівельники з приватного підприємства «Глобрембуд» закінчили роботи з ремонту покрівлі Семимогильського ФАПу. Крім цього,  ними і утеплено горище цього приміщення штучними утеплювачами, що дасть змогу економити енергоносії під час опалення приміщення в зимовий період.

«З формуванням Глобинської об’єднаної територіальної  громади, - говорить Глобинський міський голова Станіслав Джусь, - необхідно буде, в першу чергу,  вирішувати питання  утеплення  приміщень шкіл, дошкільних закладів, закладів культури та первинної медицини, які будуть на утриманні громади. Тож наступним кроком щодо даного комунального приміщення в якому зараз знаходиться ФАП, має бути заміна дерев’яних рам вікон на енергозберігаючі пластикові вікна, дверей, утеплення стін. Тоді і оплата вартості енергоносіїв на опалення приміщення буде незначною і людям, що будуть звертатися в холодну пору до ФАПу буде комфортніше і затишніше».

Тож є надія, що все буде добре і в майбутньому належним чином будуть вирішуватися   питання  розвитку та розбудови  населених пунктів Глобинської міської ради.

Загальний  вигляд відремонтованої покрівлі Семимогильського ФАПу

Глобинський міський голова Станіслав Джусь, завідуюча Семимогильським ФАПом Яна Плутахіна та керівник приватного підприємства "Глобрембуд" Володимир Луцій під час огляду стану виконання робіт по капітальному ремонту покрівлі комунального підприємства

 

 

 
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:

Додати коментар

Правила додавання коментарів

Шановні користувачі нашого сайту, переконливо просимо ознайомитись з правилами додавання коментарів.

Мови нашого сайту - українська та російська. Звертайте увагу на правопис. Використання трансліту (написання українських, російських слів символами латиниці) при написанні повідомлень допускається тільки в крайніх випадках. Правка коментарів, які відповідають правилам сайту, не проводиться.

В коментарях категорично заборонено:

1. лайки, нецензурні вирази;
2. порушень законів Конституції України, некоректних висловів щодо державних символів;
3. ознак ксенофобії та релігійної ворожнечі;
4. реклами, спаму, флуду тощо.
5. особиста образа.
6. поширення недостовірної інформації (коментар буде видалений до моменту надання доказів!)

Всі коментарі, що порушують правила, будуть видалені з посиланням на відповідний пункт правил!
Дякуємо за порозуміння.


Захисний код
Оновити



Пошук по сайту

Фотогалерея

Глобинська міська рада