1 2 3
Визначна подія Друкувати Написати листа
Понеділок, 14 вересня 2015 14:16

Минулої суботи, 12 вересня 2015 року, наше місто Глобине було відзначене значними подіями. Крім свята спорту, що відбувалося в парку відпочинку в центрі міста, в зовсім іншому його кінці, в заводській частині міста на колишньому пустирі, що розміщується на перехресті вулиць Карла Маркса та Енгельса,  відбулася ще одна не менш знаменна подія – закладання пам’ятної  капсули  у фундамент майбутньої будівлі  Свято- Пантелейомоновської  церкви.

Цього дня,   поблизу місця, де закладено основу фундаменту під будівництво церкви,  ще зранку стали збиратися глобинці. Сюди ж прибули і священнослужителі, як міста Глобине так і  з інших місць. Закладення капсули та освячення   місця майбутнього будівництва мав проводити владика – єпископ Кременчуцький і Лубенський Миколай. До його приїзду глобинські віряни  підготували за старинним українським звичаєм  коровай на вишиваному рушнику.

 

Після прибуття владики та церемонії урочистої  його зустрічі розпочалося урочисте богослужіння, яке відбувалося  просто неба, прямо тут же,  перед майбутнім  храмом. Єпископ Кременчуцький і Лубенський Миколай та Глобинський міський голова Станіслав Джусь  своїми підписами  як духовний і мирський  представники  скріпили запис про початок будівництва  божого храму   та помістили  його в  металеву капсулу.

Далі  відбулося  урочисте закладання пам’ятної капсули у фундамент. Для цього в спеціально підготовлене місце було  встановлено металеву капсулу та приготовленим для цих цілей цементним розчином  замуровано у фундамент майбутньої будівлі.  Все це дійство супроводжувалось урочистим молебнем. По закінченню богослужінь до присутніх звернувся  владика Миколай,  який привітав присутніх  з такою визначною подією, як будівництво божого храму, побажав усім здоров’я та  дожити до того часу,  коли відбудеться відкриття  та освячення нової церкви.

З  нагоди цієї події до присутніх  звернувся і міський голова Станіслав Джусь: «Шановні віряни! Сьогодні знаменний день в житті нашого міста. Збулася мрія багатьох православних віруючих жителів заводської частини нашого міста – розпочати будівництво власної церкви.  Я вірю що спільними зусиллями  дуже швидко на цьому місці з’явиться чудова Свято-Пантелеймонівська церква, яка стане окрасою нашого міста та  місцем де віруючі матимуть всі зручності для задоволення своїх  духовних потреб».

По  закінченню всіх  церемоній  владика Миколай  благословив всіх бажаючих та подарував віруючим зображення Козельщанської  ікони  зі своїм благословенням.

Підготовка до урочистої зустрічі владики Миколая

Зустріч єпископа на глобинській землі

Урочисте богогослужіння  з приводу початку будівництва Свято-Пантелеймоновської церкви

Освячення місця майбутнього будівництва церкви владикою Миколаєм

Єпископ Миколай освячує присутніх вірян

Глобинські віряни під час урочистого богослужіння

Благочинний Глобинського району, митрофорний протоірей Володимир зачитує текст запису про початок будівництва Свято-Пантелеймонівської церкви, що має бути закладений до металевої капсули

Єпископ Миколай та міський голова Станіслав Джусь після підписання запису про початок будівництва церкви поміщають його до металевої капсули

Закладання памятної капсули у фундамент майбутньої церкви

Богослужіння на місці закладення памятної металевої капсули

Вітальне слово до глобинських вірян від міського голови Станіслава Джуся з нагоди освячення місця будівництва Свято-Пантелеймоновської церкви

 

За благословенням до владики

 

 

 

 
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:

Додати коментар

Правила додавання коментарів

Шановні користувачі нашого сайту, переконливо просимо ознайомитись з правилами додавання коментарів.

Мови нашого сайту - українська та російська. Звертайте увагу на правопис. Використання трансліту (написання українських, російських слів символами латиниці) при написанні повідомлень допускається тільки в крайніх випадках. Правка коментарів, які відповідають правилам сайту, не проводиться.

В коментарях категорично заборонено:

1. лайки, нецензурні вирази;
2. порушень законів Конституції України, некоректних висловів щодо державних символів;
3. ознак ксенофобії та релігійної ворожнечі;
4. реклами, спаму, флуду тощо.
5. особиста образа.
6. поширення недостовірної інформації (коментар буде видалений до моменту надання доказів!)

Всі коментарі, що порушують правила, будуть видалені з посиланням на відповідний пункт правил!
Дякуємо за порозуміння.


Захисний код
Оновити



Пошук по сайту

Фотогалерея

Глобинська міська рада