1 2 3
Будинок ветеранів та спекуляції відносно нього Друкувати Написати листа
П'ятниця, 11 вересня 2015 22:07

 

Замість передмови: Завжди перед черговими виборами з тіней та щілин мов ті таракани вилазять різні політичні «шарікови», про яких мало хто й чув до цього та які цинічно та цілеспрямовано підбурюють соціальні версти населення, поширюючи неправдиві чутки, сіючи зерно недовіри, зневаги серед населення  до представників владних структур та органів місцевого самоврядування. Такі особи   заздалегідь готуючись до передвиборних перегонів не гребують ніякими поняттями честі, совісті та порядності,   піарять себе різними шляхами та способами, які, навіть,  не завжди зрозумілі здоровому глузду.

 

Здається, як можна, нехтуючи правовими підставами, порушуючи Конституцію України та закони України, посягати на права, честь та гідність інших людей заради власного прагнення будь-якою ціною здобути владне крісло.  Не можна не погодитися з позицією висловленою щодо цього питання в зверненні колективу редакції газети «Зоря Придніпров’я»,  якою вони закликають майбутніх  претендентів на керівні посади в органах місцевого самоврядування  розповідати про свої плани, програми розвитку  чи розбудови громад, своє бачення вирішення актуальних проблем, а не займатись голослівним критиканством.

Можна було б не звертати уваги на таких «героїв-критиканів», якби не одне але.  По-перше декому так хочеться, аж надто підозріло хочеться дорватися  до влади  в органах місцевого самоврядування, що не можуть, навіть, діждатися навіть початку  передвиборчої агітації. А-по друге дехто з глобинців сприймає  розповсюджені по Глобине «агітлистівки»  та викладену в ній псевдоінформацію,   як боротьбу «героїв-лідерів» з темними силами. Це ж стосується і розповсюдженої серед жителів Глобине інформації, щодо актуальної теми відновлення роботи будинку ветеранів  в м. Глобине.

Якщо чесно, то дивно було читати  агітаційні матеріали першого заступника голови Глобинської районної державної адміністрації Володимира Молодчина, який напередодні місцевих виборів оголосив себе лідером громадського руху  та в яких він, нібито, і не державний службовець – друга особа в районі, що має достатньо різноманітних важелів для вирішення питань не лише в нашому місті,  а й в районі, що він так безпорадно переймається питаннями будинку ветеранів. При цьому сам,  особисто,  як державний службовець ні разу не звернувшись до міської ради,  ні особисто,  ні з запитом по питаннях все того ж будинку ветеранів. Не звернувся він і у встановленому законом порядку і до вищестоящих інстанцій – Полтавської обласної державної адміністрації,  щоб надали сприяння у відкритті такого закладу в нашому районі. Тобто не вчинив дій, передбачених  законодавством України,  а використав факт закриття – до речі не Глобинською міською радою, як безсоромно пише  «лідер» Молодчин, а громадською організацією «Соціальний захист» в 2012 році будинку ветеранів для того,  щоб  вилити бруд на міську раду.

Крім цього,  в цій же агітаційній листівці Володимир Молодчин,  перекручуючи інформацію щодо діяльності громадського об’єднання  «Соціальний захист» на утриманні якого перебував будинок ветеранів в м. Глобине та використовуючи в своїх цілях досягнення політичного популізму, всупереч вимогам  наказу Міністерства праці та соціальної політики України №549  від 29.12.2001 року «Про затвердження  типових положень про будинки-інтернати (пансіонати) для громадян похилого віку, інвалідів та дітей»,  що  подібні заклади утворюються  за відповідним рішенням обласних державних адміністрацій та фінансуються з обласного бюджету  публічно закликає міську раду відкрити такий заклад в м. Глобине та в порушення фінансового законодавства взяти його на своє утримання. Але взяти на своє утримання і відкрити будинок ветеранів міська рада просто не має права, так як це не знаходиться в її компетенції. Не даремно ж раніше створювалася громадська організація в 203 році і на її утриманні і перебував будинок ветеранів. Цього ж бо що не знає  держслужбовець Молодчин? А як знає то з якою ціллю закликає міську раду перевищити свої повноваження та вчинити фінансове правопорушення? Щодо відкриття будинку  ветеранів міською радою та його утримання за рахунок міської ради – то не має міська рада на це законних підстав. І спекулювати цим питанням - це заробляти дешевого авторитету в тих,  хто мало обізнаний із законом.

Володимир Молодчин звинувачує міську раду, та міського голову в   тому,  що він  не розібрався,  де ж поділося майно, тих хто утримувався в будинку ветеранів? І знову лукавство. Хіба  він не знає, що  не в компетенції міського голови робити   правоохоронні перевірки?  Та й майном осіб, що перебували у будинку ветеранів міська рада не розпоряджалась, а було воно у віданні все тієї ж громадської організації «Соціальний захист». До того ж,  міською радою було надано всі необхідні документи для перевірки діяльності організації «Соціальний захист», яка проводилась в 2011-2012 роках прокуратурою Глобинського району. Саме їй необхідно було,  Володимиру Молодчину,  другій особі в районі за посадою, якщо він вирішив добитися істини в цій справі,   адресувати запити про те,  який стан таких перевірок, чому винні особи  не притягнуті до відповідальності?

Ще в жовтні 2011 року в районній газеті «Зоря Придніпров’я» було надруковано статтю начальника КРВ у Глобинському районі Анни Юременко «Добро з присмаком полину» в якій вона розкритикувала той факт, що раніше в числі співзасновників «Соціального захисту» - громадської організації були працівники Глобинської міської ради, вказавши, що це громадська організація, а  отже і створювати її і перебувати в ній повинні громадяни, а не працівники державних установ та органів місцевого самоврядування. Більше  того,  і в  цій же статті вона прямо  вказала, що до розбазарювання та навіть незаконного привласнення десятків тисяч гривень,  що виділялися на утримання  будинку ветеранів причетна колишня завідуюча будинком ветеранів В.І.Кулик, яка, як виявляється,  зараз основний консультант Володимира Молодчина в питаннях відновлення будинку ветеранів та яка знову мріє обійняти посаду завідуючого таким будинком. Цікавий тандем «борця»  за правду  і особи, що конкретно підозрювалась у вчиненні розкрадань. Чи не правда?

До речі, на сьогодні всі питання по створенню будинку ветеранів зняті. Організаційно за ініціативи Глобинського міського голови (а чому ж не «лідера» Молодчина, який так вболіває за ветеранів?)  та депутата Глобинської міської ради Валерія Пінчука вживаються заходи до створення громадської організації, яка б взяла на себе  питання соціального захисту престарілих осіб,  в тому числі,  і створення  будинку ветеранів. Однак, при цьому, жоден працівник міської ради до складу такої громадської організації входити не буде. Зараз тривають організаційні моменти: розробка Статуту, Положення, підбір осіб, що мають ввійти до числа її засновників. Невже цього не міг зробити,  якщо так бажав людям «добра» пан Молодчин, «лідер»  громадського руху? Тільки відповідь проста,  а воно йому потрібно? Йому б дешевого авторитету, підбрехати, перекрутити факти,  що мовляв який він «герой», як «дбає» про людей.  Тільки  критикувати та перекручувати факти завжди простіше,  ніж дійсно щось конкретне та корисне громаді, людям робити…

 

 
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:

Comments  

 
0 #1 Олексій П'ятниця, 11 вересня 2015
Якщо дійсно депутат займається відновленням будинку престарілих та щей за активної підтримки мера, то це реальна, добра справа, яка перевищить всі ремонти доріг, всі дитячі майданчики і тротуари... Надіємось, що будинок престарілих реально запрацює... Хотілося б дізнатися як будуть далі іти події...
Цитувати
 

Додати коментар

Правила додавання коментарів

Шановні користувачі нашого сайту, переконливо просимо ознайомитись з правилами додавання коментарів.

Мови нашого сайту - українська та російська. Звертайте увагу на правопис. Використання трансліту (написання українських, російських слів символами латиниці) при написанні повідомлень допускається тільки в крайніх випадках. Правка коментарів, які відповідають правилам сайту, не проводиться.

В коментарях категорично заборонено:

1. лайки, нецензурні вирази;
2. порушень законів Конституції України, некоректних висловів щодо державних символів;
3. ознак ксенофобії та релігійної ворожнечі;
4. реклами, спаму, флуду тощо.
5. особиста образа.
6. поширення недостовірної інформації (коментар буде видалений до моменту надання доказів!)

Всі коментарі, що порушують правила, будуть видалені з посиланням на відповідний пункт правил!
Дякуємо за порозуміння.


Захисний код
Оновити



Пошук по сайту

Фотогалерея

Глобинська міська рада