1 2 3
Нотатки одного робочого дня Друкувати Написати листа
Середа, 09 вересня 2015 13:22

Цьогорічний вересень порадував господарів і теплою погодою для збору врожаїв, і рясним дощем під   посів майбутніх  зернових. Тож,  на погоду в цьому році особливо скаржитись і не доводиться. І все ж,  справжній господар завжди використовує хорошу днину для того,  щоб встигнути щось зробити  по господарству. Так і зараз в міській раді. Заплановано чимало і багато чого треба встигнути за той час,  що дозволяють погодні умови.  Ось нотатки лише одного вересневого дня – вівторка, 8 вересня 2015 року.

В центральному сквері тривають  роботи по демонтажу колишнього постаменту пам’ятника Леніну. Бригада будівельників Глобинського «Райагробуду» майже тиждень трудиться та прагне   розчистити та прибрати це місце від будівельних решток. «До цієї п’ятниці повинні впоратися з поставленими завданнями», - завірили будівельники Глобинського міського голову Станіслава Джуся, що  прийшов, щоб оглянути цей об’єкт та поцікавився,  як ідуть справи та які плани, щодо термінів закінчення цих робіт.

Далі  наступний об’єкт – будівництво тротуару по вулиці Леніна від перехрестя з вулицею Першотравневою і  в напрямку міського ринку. Будівельники з приватного Кременчуцького підприємства «КРЕМ-СТАЛЬ»  сьогодні застосували тут сучасну асфальтоукладальну техніку, яка дає змогу суттєво підвищити якість робіт, дотримуватись  проектних норм та збільшити  темпи будівництва. На місце проведення цих робіт,  крім Глобинського міського голови Станіслава Джуся, його заступника з виконавчої роботи Олександра Артюшенка,  прибули також представник проектувальної  організації  Віктор Прикіпєлов та представник  служби технічного нагляду за будівництвом цього об’єкту  –Сергій Клименко. Оглянувши хід проведення робіт – залишились задоволеними, однак,  внесли деякі зауваження, щодо попередньої ділянки тротуару  від  Шкільного Бульвару до вулиці Першотравневої, які мають бути усунені будівельниками. Поки-що будівельники встигають за темпами робіт закінчити будівництво тротуару до запланованої дати - Дня міста, тобто 26 вересня 2015 року.

Відразу по цьому  міський голова Станіслав Джусь  провів зустріч  з головним «спортсменом» району – директором Глобинської районної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи Яковом Сиротою на міському об’єкті – колишньому танцювальному майданчику в парку відпочинку в центрі міста. Саме тут,  до Дня фізкультури і спорту ,   12 вересня цього року мають відбутися змагання з вільної боротьби відкритої першості Глобинської ДЮСШ присвячені пам’яті майстра спорту СРСР, тренера, нашого земляка та глобинчанина  Сергія Миколайовича Олійника. До участі в цих змаганнях запрошені  команди міст Полтави, Миргорода та Лубен. Урочисте відкриття,  в якому візьмуть участь духовий оркестр, танцювальний колектив,  має розпочатися 0 9 годині 30 хвилин. Для того щоб частково відремонтувати пошкоджену бетонну огорожу, зусиллями міської ради було поновлено дві  бетонні секції в огорожі.

«Взагалі, - розповідає  директор  Глобинської районної комплексної ДЮСШ Яків Сирота, - в цьому році нам добре допомагають і міська і районна ради. Не знаю хто і чому пише про те, що ніхто з владних структур  не допомагає в розвитку спорту в району, але це нечесно і неправда. В січні цього року депутати Глобинської міської ради прийняли рішення та виділили на потреби нашого спортивного закладу 150 тисяч гривень. Це надало змогу нам придбати два сучасні тренажерні комплекси: один для відділення боротьби, інший - боксу, загальною вартістю 110 тисяч гривень. Залишок коштів ми використовуємо для забезпечення участі юних спортсменів в змаганнях та організацію таких змагань,     зокрема,  і тих, які відбудуться в Глобине 12 вересня».  Погодивши разом заходи, які ще необхідно провести, щоб підготувати це місце для проведення таких відповідальних змагань, керівники спорту та міської ради вирішили постійно підтримувати зв'язок, щоб в разі потреби негайно вирішувати проблемні питання, що можуть виникнути в ході підготовки до проведення спортивних змагань.

Цього ж дня будівельниками Глобинського КП «Агрошлясервіс»   проводились  роботи з ремонту  доріг на  вулицях  Південно-Кільцевій та Єсеніна в м. Глобине. Оглядаючи стан та якість виконання ремонтних робіт по вулиці Єсеніна, майже в самому кінці Глобине, а ця вулиця тягнеться понад ярком до берега  річки Сухий Омельник, міський голова Станіслав Джусь та керівник будівельного підприємства  Володимир Ситник зустрілись і із місцевими жителями. Останні дякували і  керівнику будівельного підприємства, що проводив ремонт дорожнього покриття і міському голові за  добру справу, що зроблено для них. Адже, раніше навіть автомобіль екстреної медичної допомоги  зупинявся на півдорозі та не міг доїхати до крайньої хати. Тож тепер зовсім інша справа. «Дякуємо Вам, я 25 років живу тут, а дороги в нас ніколи не  робились і не  було такої,» - говорить молода дівчина Таня, що проживає на цій вулиці.  Дійсно, та ґрунтова дорога, що раніше була тут, для проїзду придатна  тільки за хорошої погоди, а за непогоди в жителів починались проблеми з під’їздом до їх домогосподарств.

Розпочались роботи і з ремонту вулиці Південно-Кільцевої  в м. Глобине. Тут дорожнє покриття було частково зруйноване під час проведення капітального ремонту водопроводу  по цій вулиці. Тепер же коли ці роботи закінчені і був час для того щоб земля в траншеї,  в яку прокладали водопровід частково осіла – проводяться заходи з ремонту дорожнього покриття. Поверхня проїзної частини вулиці вирівнюється грейдером, покривається щебенем та втрамбовується катком. Одночасно підвозиться гранвідсів.

Тривають роботи і з планування території пустиря по вулиці Челюскіна, де найближчим часом повинні розпочатися роботи з встановлення перших елементів дитячого майданчика.

Комунальники проводять заходи з прибирання території міста, скошують бур’яни, забезпечують вивезення сміття та побутових відходів. Глобине живе своїм діловим господарським життям.

Будівельники Глобинського "Райагробуду"  за демонтажем решток постаменту памятника Леніну в Свято-Михайлівському сквері

Глобинський міський голова Станіслав Джусь на місці проведення робіт з капітального ремонту тротуару в центрі міста

Керівники міської ради та представники від проектантів та технічного нагляду  на місці проведення  робіт з капітального ремонту тротуару в центрі міста

Такий вигляд з майданчиком де   розміщена  декоративна лавка має відремонтована ділянка тротуару в центрі м. Глобине

Глобинський міський голова Станіслав Джусь та директор Глобинської районної комплексної ДЮСШ Яків Сирота на міському літньому  танцювальному майданчику в центрі міста оглядають його на предмет можливості проведення тут 12 вересня цього року спортивних змагань з боротьби. Як бачимо з розпису бетонних плит це місце уподобане глобинськими любителями сучасного модерного графіті

Зразок графіті на одній із плит літнього танцювального майданчика

Під час обговорення питань повязаних з проведенням спортивних змагань, що мають відбутися в м. Глобине 12 вересня 2015 року

Глобинський міський голова Станіслав Джусь та директор КП "Агрошляхсервіс" Володимир Ситник оглядають відремонтовану ділянку дороги по вулиці Єсеніна в м. Глобине

Під час спілкуання з жителькою вулиці Єсеніна, яка висловила щиру вдячність керівникам міської ради та будівельної організації за ремонт дорожнього покриття їх вулиці

Під час проведення ремонтних робіт дорожнього покриття по вулиці Південно-Кільцевій в м. Глобине

 

 
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:

Додати коментар

Правила додавання коментарів

Шановні користувачі нашого сайту, переконливо просимо ознайомитись з правилами додавання коментарів.

Мови нашого сайту - українська та російська. Звертайте увагу на правопис. Використання трансліту (написання українських, російських слів символами латиниці) при написанні повідомлень допускається тільки в крайніх випадках. Правка коментарів, які відповідають правилам сайту, не проводиться.

В коментарях категорично заборонено:

1. лайки, нецензурні вирази;
2. порушень законів Конституції України, некоректних висловів щодо державних символів;
3. ознак ксенофобії та релігійної ворожнечі;
4. реклами, спаму, флуду тощо.
5. особиста образа.
6. поширення недостовірної інформації (коментар буде видалений до моменту надання доказів!)

Всі коментарі, що порушують правила, будуть видалені з посиланням на відповідний пункт правил!
Дякуємо за порозуміння.


Захисний код
Оновити



Пошук по сайту

Фотогалерея

Глобинська міська рада