1 2 3
Свято першого дзвоника Друкувати Написати листа
Вівторок, 01 вересня 2015 15:17

Скільки б раз на календарі  не було перше вересня кожного разу це не ординарна та хвилююча мить. День Знань. День початку навчального року в шкільних закладах нашої держави.

Сьогодні вони: і зовсім ще маленькі школярі, що несміливо разом з мамами та татами вперше переступають пороги школи,  і ті,  кому за рік вирушати в доросле самостійне життя – юні і прекрасні випускники, і всі учні навчальних закладів, -  такі святково зодягнені, радісні і щасливі.

Мабуть лише в наші дні ми розуміємо, що таке незалежність, що таке державність. Варто лише подивитись на цих радісних,  святково убраних в українські свої національні вишиванки школярів, від яких веселковими узорами  сяє наша співуча і дзвінка українська душа і, дійсно, перехоплює дух гордості за нашу державу, за Україну.  Хочеться побажати їм мирного неба, щасливого безхмарного дитинства.

В шкільних торжествах прийняв участь і Глобинський міський голова Станіслав Джусь, адже  це  знаменна святкова подія в житті нашої міської громади. О 8 годині 30 хвилин урочистості розпочалися в Глобинській  загальноосвітній школі №5. На шкільному подвір’ї зібралися школярі, вчителі та батьки, рідні і всі кому не байдужою була така подія. На ганку  школи ведучі святкового заходу, директор школи та почесні гості. Звучав державний гімн, школярі  вручили за українським звичаєм хліб-сіль директору школи  Світлані Павлівні Романенко. Привітав присутніх і міський голова Станіслав Джусь, побажавши школярам успіхів в навчанні, щасливого дитинства та підкорення вершин знань.

В Глобинській гімназії традиційно такий захід проводиться на центральному стадіоні міста. Тож,  біля 9 години ранку  від подвір’я гімназії центральною вулицею вирушила святкова колона школярів та вчителів гімназії до стадіону. Випускники вели за руки тих, хто від сьогодні вперше йде до школи в свої перші класи.

На стадіоні беззмінна ведуча таких урочистих заходів заступник директора гімназії Алла Гордовська розпочала святкове дійство першого шкільного дзвоника. Кожного року такий захід в гімназії набуває вершин досконалості, душевності та майстерності. Вітали присутніх і офіційні особи, що приймали участь в цих торжествах – перший заступник голови Глобинської райдержадміністрації Володимир Молодчин та Глобинський міський голова Станіслав Джусь. Боже благословення для учнів та присутніх звучало з уст Благочинного Глобинського району, настоятеля Свято-Михайлівської церкви митрофорного протоієрея Володимира.   Радували виступи гімназистів, їх проникливі та теплі слова вдячності батькам і педагогам за їх турботу, за терпіння і  любов. Справжні майстри співу та зовсім юні таланти  дарували присутнім  пісні. Незвичайним та майстерним було і театралізоване дійство, яке надовго запам’ятається учням гімназії та дорослим. Запальний український танок юних виконавців теж сподобався всім присутнім. Свято вдалося на славу. Малиновий передзвін  шкільного дзвінка пролунав над стадіоном, в небо злетіли жовті-голубі кульки та червоні кульки-сердечка, як надії на щасливе дитинство та мирне небо на нашій Україні.

Початок урочистостей в Глобинській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №5

Виконання державного гімну України

За народним звичаєм хліб-сіль директору школи

Вітальне слово до всіх присутніх на шкільному подвірї Глобинської ЗОШ І-ІІІ ступенів №5 Глобинського міського голови Станіслава Джуся

Ідуть основні герої свята Першого дзвоника випускники та першокласники Глобинської гіімназії

Виконання державного гімну України

Такими квітковими композиціями в українському  стилі прикрашено місце проведення святкових  урочистостей

З привітанням виступає перший заступник голови Глобинської районної державної адміністрації Молодчин В.І.

Виступ випускника Глобинської гімназії - Глобинського міського голови Джуся С.В.

Вітальне слово   Благочинного Глобинського району, настоятеля Свято-Михайлівської церкви митрофорного протоієрея Володимира

Боже благословення від  Благочинного Глобинського району, настоятеля Свято-Михайлівської церкви митрофорного протоієрея Володимира

Пісенне вітання від випускниці гімназії  талановитої співачки Алли Кругляк

Вітання від "першачків"

Вітальний виступ мами першокласниць Тетяни Левицької

Виступ юної талановитої зірочки  першокласниці гімназії   Ванесси Затуливітер

Переповнені трибуни глядачів: учнів гімназії, їх батьків рідних друзів та небайдужих глобинчан

Вітання  від випускників гімназії

Святковий коровай директору гімназії Катерині Іванівні Скляр

 

Випускники Глобинської гімназії 2015-2016 навчального року

Легенда гімназії, визнаний педагогог  Віталій Дмитрович Суховієнко

Театралізоване дійство

 

 
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:

Додати коментар

Правила додавання коментарів

Шановні користувачі нашого сайту, переконливо просимо ознайомитись з правилами додавання коментарів.

Мови нашого сайту - українська та російська. Звертайте увагу на правопис. Використання трансліту (написання українських, російських слів символами латиниці) при написанні повідомлень допускається тільки в крайніх випадках. Правка коментарів, які відповідають правилам сайту, не проводиться.

В коментарях категорично заборонено:

1. лайки, нецензурні вирази;
2. порушень законів Конституції України, некоректних висловів щодо державних символів;
3. ознак ксенофобії та релігійної ворожнечі;
4. реклами, спаму, флуду тощо.
5. особиста образа.
6. поширення недостовірної інформації (коментар буде видалений до моменту надання доказів!)

Всі коментарі, що порушують правила, будуть видалені з посиланням на відповідний пункт правил!
Дякуємо за порозуміння.


Захисний код
Оновити



Пошук по сайту

Фотогалерея

Глобинська міська рада