1 2 3
Сесія прийняла важливі рішення Друкувати Написати листа
Понеділок, 31 серпня 2015 09:30

Серпнева сесія депутатів Глобинської міської ради, що відбулася 27 серпня 2015 року,   розглянула та прийняла важливі рішення,  що стосуються  розбудови та благоустрою населених пунктів Глобинської міської об’єднаної  територіальної громади.

Так,  одним  з найважливіших питань було розгляд та затвердження Програми соціально-економічного розвитку Глобинської міської територіальної громади  на 2016 рік. Ні для кого не секрет, що серед тих громад, які об’єдналися  в єдину громаду,  різний стан  розвитку інфраструктури та стан з благоустроєм населених пунктів. Якщо в Опришках і Жуках діючі чудові сільські клуби, то в с. Бориси він потребує ремонту, а в. Пироги та Яроші ці будівлі напівзруйновані Те ж саме стосуються і водопровідної мережі. В багатьох населених пунктах, ця проблема тільки ще вимагає свого вирішення, в тім числі і будівництва артезіанських свердловин та водопровідної мережі. Мабуть єдина проблема для всіх - це стан доріг на сільських вулицях, які в багатьох місцях просто в плачевному стані. Тож, щоб вирішити такі питання  необхідні значні капіталовкладення. В той же час,  уряд обіцяє державну підтримку об’єднаним громадам у вирішенні їх найактуальніших проблем. Тож, саме визначенню цих проблем і була  призначена та Програма соціально-економічного розвитку Глобинської міської територіальної громади  на 2016  рік, яку розглядали депутати.

 

В її розробці та актуалізації проблем прийняли участь керівники сільських та міської рад, що ввійшли до Глобинської міської об’єднаної територіальної громади. Депутати одностайно затвердили вказану програму. Тепер є надія, що частину проблем розвитку та благоустрою населених пунктів об’єднаної громади: ремонт доріг, освітлення вулиць, будівництва та ремонту артезіанських свердловин та водопроводів можна буде вирішити в 2016 році з використанням  цільової державної допомоги.

Розглянули депутати і питання про співфінансування  Глобинською міською радою проектів розвитку громади, які підлягають фінансуванню у 2016 році  за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, зокрема придбання  нового екскаватора для потреб Глобинського ККП та реконструкцію каналізаційних очисних споруд м. Глобине продуктивністю 40  м. куб. на добу перша і друга черга (коригування).

Крім,  цього  депутати внесли зміни до програми соціального економічного розвитку Глобинської міської ради на 2015 року. Так, доповнено цю програму проведенням ремонту дорожнього покриття по вулиці Курченка  в м. Глобине та вулиці Весняній в с. Новомосковському, а також тротуарної доріжки по вулиці Кірова (в районі  багатоквартирних будинків).

Серед інших питань депутати прийняли рішення про виділення матеріальної допомоги  учасникам АТО та їх родинам в сумі по 5 тисяч гривень. Таку допомогу було надано  сім’ям Савченко, Дудник, Галига, Грушевським, Безсмертним, Пивоварам з м. Глобине та Антонюк  з с. Старий Хутір.

Депутати розглянули і інші питання, що стосувалися розгляду,  як питань безпосередньої діяльності Глобинської міської ради,  так і розгляду заяв та звернених жителів міської ради та юридичних осіб.

Фрагмент роботи сесії Глобинської міської ради

 
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:

Додати коментар

Правила додавання коментарів

Шановні користувачі нашого сайту, переконливо просимо ознайомитись з правилами додавання коментарів.

Мови нашого сайту - українська та російська. Звертайте увагу на правопис. Використання трансліту (написання українських, російських слів символами латиниці) при написанні повідомлень допускається тільки в крайніх випадках. Правка коментарів, які відповідають правилам сайту, не проводиться.

В коментарях категорично заборонено:

1. лайки, нецензурні вирази;
2. порушень законів Конституції України, некоректних висловів щодо державних символів;
3. ознак ксенофобії та релігійної ворожнечі;
4. реклами, спаму, флуду тощо.
5. особиста образа.
6. поширення недостовірної інформації (коментар буде видалений до моменту надання доказів!)

Всі коментарі, що порушують правила, будуть видалені з посиланням на відповідний пункт правил!
Дякуємо за порозуміння.


Захисний код
Оновити



Пошук по сайту

Фотогалерея

Глобинська міська рада