1 2 3
Негідний вчинок Друкувати Написати листа
Четвер, 20 серпня 2015 10:41

Ми часто говоримо, що наше місто не досить привабливе, що мало зроблено для того, щоб Глобине  стало затишнішим та кращим. В той же час,  поряд з нами живуть ті,  хто із-за своєї жадності і скнарості здатен вчинити негідні вчинки, думаючи, перш за все, тільки про себе і нехтуючи інтересами громади. 19 серпня 2015 року було виявлено факт крадіжки вічнозелених декоративних кущів самшиту з с Свято-Михайлівського скверу в  м. Глобине, які були висаджені під час Дня довкілля 25 квітня цього року. Вони мали прикрашати наше з вами місто, але якісь нікчеми, крадії-злодії  позаздрились на них і вирішили вчинити крадіжку, щоб прикрасити цими кущами особисте подвір’я. Зрозуміло, що такі люди соціально хворі, що вкравши раз вони ніколи не зупиняться, ніколи не будуть по справжньому щасливі в житті. Але разом з тим, вони становлять і небезпеку для  оточуючих, адже їм нічого не варто  обікрасти кожного  з нас.

По даному факту підготовлено відповідне звернення до правоохоронних органів, але враховуючи ефективність їх  роботи,   сподіватись на  встановлення злочинців  особливо не доводиться. Тому звертаємось до глобинців, якщо Ви помітили, що в когось на подвір’ї  чи біля оселі на днях появились  кущі самшиту,  поцікавтесь звідки то господарі  їх дістали. Адже, можливо, що їм їх продали не «чесні на руку» глобинці. Пам’ятайте той,  хто здійснив крадіжку раз, здійснюватиме їх до тих пір, поки не буде схоплений, але при цьому жертвою такого злодія може стати будь-хто.

Раніше в українських поселеннях була традиція: якщо ловили крадія, то після вчинення над ним самосуду – добряче відлупцювавши,  такого злодія  виганяли з поселення і, навіть,  в найближчих поселеннях він не міг оселитись. Адже, погана слава про такі «геройства» розходилась по окрузі.  Тож і мандрував тоді  крадій світ за очі туди,  де його ніхто не знав. Найбільш   огидними  та зневажливими злочинами в свідомості українців були саме крадіжки. Ще сотню років тому   для наших українців чужа власність була недоторканою. Такі поняття закладались в українського люду ще з малолітства і лише більшовики та   їх російськомовні представники  зламали народні устої  та уявлення щодо власності.

Сліди вчинення крадіжки- свіжовикопаний грунт на місці де були висаджені кущі самшиту.

Залишений злочинцями кущ самшиту. Злодії вночі,  поспішаючи вчинити свій огидний злочин не помітили  та забули  викопаний ним  декоративний кущ.

 

 
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:

Додати коментар

Правила додавання коментарів

Шановні користувачі нашого сайту, переконливо просимо ознайомитись з правилами додавання коментарів.

Мови нашого сайту - українська та російська. Звертайте увагу на правопис. Використання трансліту (написання українських, російських слів символами латиниці) при написанні повідомлень допускається тільки в крайніх випадках. Правка коментарів, які відповідають правилам сайту, не проводиться.

В коментарях категорично заборонено:

1. лайки, нецензурні вирази;
2. порушень законів Конституції України, некоректних висловів щодо державних символів;
3. ознак ксенофобії та релігійної ворожнечі;
4. реклами, спаму, флуду тощо.
5. особиста образа.
6. поширення недостовірної інформації (коментар буде видалений до моменту надання доказів!)

Всі коментарі, що порушують правила, будуть видалені з посиланням на відповідний пункт правил!
Дякуємо за порозуміння.


Захисний код
Оновити



Пошук по сайту

Фотогалерея

Глобинська міська рада