1 2 3
Звернення, заяви, скарги… Друкувати Написати листа
Четвер, 13 серпня 2015 08:14

До Глобинської міської ради щодня надходять до десятка а то й більше найрізноманітніших звернень, заяв, а то і скарг  від жителів Глобинської міської ради. При цьому спектр піднятих  при цьому проблем  - від суто особистих до питань, що мають важливе значення і для своєї громади. От лише  декілька  фрагментів  таких звернень, які розглянуті Глобинською міською радою на протязі одного робочого дня – середи 12 серпня 2015 року.

До міської ради надійшло письмове  звернення від жительки вулиці Чайковського  міста Глобине Любові Бобешко. Повідомляючи, що із-за свого похилого віку  вона має  безліч проблем зі станом свого здоров’я, остання прохала сприяти в ремонті її домашнього телефону, який в останній час перестав працювати. Звертаємось до Центру обслуговування абонентів №6 м. Глобине, щоб з’ясувати  чому саме не працює вказаний телефон. Встановлюємо, що абонентом вказаного телефону є її син. Телефон відключено оскільки має місце заборгованість з абонентської сплати на протязі 4 останніх місяців. До речі, на цей абонентський номер встановлено ще і послуги інтернет-зв’язку. Абонента декілька раз письмово попереджали про те, що в результаті не сплати боргі, що вже перевищив 300 грн. він буде відключений  від послуг зв’язку. Тож в цьому випадку допомогти заявниці міська рада не в змозі. Про це особисто і було повідомлено заявниці при особистій зустрічі з нею заступником Глобинського міського голови Олександром Артюшенко.

Наступне звернення надійшло від жительки вулиці Лялі Убийвовк  Катерини Твердохліб по-телефону. Постільки її повідомлення про грубе відношення до абонентів водокористувачів зі сторони працівників  Глобинського комбінату комунальних підприємств було надто серйозним  до неї особисто до неї за місцем проживання вирушила в.о. голови Глобинської міської ради Галина Токаренко. При зустрічі з нею, Катерина Твердохліб підтвердила, що дійсно 11 серпня 2015 року вона зателефонувала до місцевого комунгоспу на номер 24-7-02 і поцікавилась: яка причина  відсутності води  в користувачів   по вулиці Лялі Убийвовк та коли буде відновлено водопостачання? На що отримала відповідь буквально наступного змісту: мий ноги та лягай спати. Така відповідь, можливо, грубий жарт когось із працівників комунгоспу її дуже образила. Тож вона не стрималась і повідомила про такий факт до Глобинської міської ради. Зараз за цим фактом буде проведено перевірку і жартівники з комунгоспу понесуть аж ніяк не смішне покарання.

О 10 ранку на особистий прийом до в.о. міського голови Токаренко Г.В. потрапили дві жінки. Одна з яких місцева «активістка», а інша місцевий підприємець.  Найбільш активною була та котра не місцевий підприємець, скажімо так, громадянка Л. В крайньому разі її прізвище починається з цієї української букви алфавіту. Прямо з порогу робочого кабінету та, котра Л., стала емоційно вимагати, щоб міська рада терміново надала житло особам, що переселяються з м. Горлівки Донецької області. Отримана відповідь, що міська рада не має у своєму розпорядженні житла, яке можна було б надати переселенцям, що все таки такі питання потрібно хоча б намагатись вирішувати заздалегідь, ще більше розпалило пристрасті громадянки Л.:   «Що це за міська рада, чому не вирішуються такі питання? Я в себе вдома влаштую цих осіб на підлозі…» Зі сторони складалося враження, що пані Л. більше старалася щоб сподобатись та справити враження на місцевого підприємця, яка мовчки була присутня при цьому.

Зійшлись на тому, що міська рада звернеться до керівництва великих підприємств міста, щоб з’ясувати наявність у них  можливостей до поселення родини переселенців  хоча  б в гуртожитку, однак гарантувати таке поселення тяжко. Потрібно було б хоча б зустрітись  з переселенцями, дізнатись чи мають вони намір працевлаштовуватись, склад їх та кількість.

Взагалі з цього приводу хочеться зауважити, що проблема переселенців надто складна і відповідальна. Тут голий волонтеризм і популізм не доречні. Адже цими питаннями в першу чергу повинні займатися відповідні державні органи, є відповідні  державні програми та фінансування. Тож, коли не має можливості влаштувати належним чином таких осіб, звісно якщо це не рідні, то і  займатися питаннями їх переселення не бажано. Адже ці люди і так травмовані тими обставинами, що склалися на Сході нашої держави, щоб ще й переживати проблеми їх облаштування  особами,  які не мають для цього відповідних повноважень та можливостей.

Цього ж дня з виїздом на місця були розглянуті звернення жителів міста Глобине з вулиці Димитрова щодо конфлікту із сусідами, які будують надто високий паркан по межі їх домогосподарств; такі ж аналогічні проблемні питання по вулиці заводській пов’язані з будівництвом огорожі та господарських будівель; надали роз’яснення з питань врегулювання права власності на житловий будинок по вулиці К.Маркса та ряд інших.

Також  З7 осіб  отримали різні довідки в міській раді, ще три особи подали письмові заяви до міської ради які потребують.

Жителька м. Глобине подає заяву щодо грубого поводження з нею працівників комунального підприємства м. Глобине

 

 
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:

Додати коментар

Правила додавання коментарів

Шановні користувачі нашого сайту, переконливо просимо ознайомитись з правилами додавання коментарів.

Мови нашого сайту - українська та російська. Звертайте увагу на правопис. Використання трансліту (написання українських, російських слів символами латиниці) при написанні повідомлень допускається тільки в крайніх випадках. Правка коментарів, які відповідають правилам сайту, не проводиться.

В коментарях категорично заборонено:

1. лайки, нецензурні вирази;
2. порушень законів Конституції України, некоректних висловів щодо державних символів;
3. ознак ксенофобії та релігійної ворожнечі;
4. реклами, спаму, флуду тощо.
5. особиста образа.
6. поширення недостовірної інформації (коментар буде видалений до моменту надання доказів!)

Всі коментарі, що порушують правила, будуть видалені з посиланням на відповідний пункт правил!
Дякуємо за порозуміння.


Захисний код
Оновити



Пошук по сайту

Фотогалерея

Глобинська міська рада