1 2 3
Відбулася позачергова сесія міської ради Друкувати Написати листа
Четвер, 06 серпня 2015 15:52

6 серпня 2015 року в залі засідань Глобинської міської  ради відбулася позачергова сесія Глобинської міської  ради. Серед найважливіших питань, які розглядали міські депутати цього дня – було прийняття рішень «Про добровільне об’єднання територіальних громад». Літо гаряча пора для проведення сільськогосподарських,  будівельних та і просто господарських справ, тож депутатам, щоб взяти участь у роботі позачергової сесії,  довелося залишити всі свої невідкладні справи. Адже,  повідомляючи їх про проведення сесії,  керівництво Глобинської міської ради,  з огляду на важливість,  та можна і відверто говорити - історичність   рішення, що його  мали  розглянути депутати, прохало кожного депутата знайти час і можливість та прийняти участь в роботі сесії.  А якщо додати сюди і чисто людський фактор: хтось у відрядженні, хворий, вибув за межі міста то кожний  з депутатів розумів  свою відповідальність та обіцяв прибути до міської ради.

І все ж засідання трішки затягнулось, але і тоді коли сесія розпочала, із-за наявності кворуму свою роботу,  депутати продовжували прибувати.

Проводив засідання сесії Глобинський міський голова Станіслав Джусь. Затвердивши регламент роботи  свого засідання, депутати приступили до розгляду питання «Про добровільне об’єднання територіальних громад».

Доповідаючи з цього питання  Станіслав Джусь повідомив присутніх, що проекти рішень щодо добровільного об’єднання  суміжних  територіальних громад  з адміністративним  центром в  м. Глобине пройшли в облдержадміністрації перевірку на предмет їх   відповідності вимогам Конституції  та законів України, не мали жодного зауваження та   отримали позитивний висновок  з відповідним рішенням Полтавської обласної державної адміністрації. При цьому, Глобинське міське територіальне об’єднання одне з перших в області пройшло таку процедуру і має всі шанси стати першим таким об’єднанням на теренах області.

Ознайомивши присутніх  з   висновками  та  розпорядженням Полтавської обласної державної адміністрації з цього питання, головуючий на  позачерговій сесії  міський голова, зачитав присутнім проект рішення щодо добровільного об’єднання Глобинська міської, Жуківської, Опришківської, Пирогівської,  Бабичівської та Борисівської сільських громад  в єдину Глобинську міську територіальну об’єднану громаду.

Депутати Глобинської міської ради одностайно проголосували за таке рішення. Тож, тепер рішення за сесіями відповідних сільських рад, що мають входити до об’єднаної громади та  потім надати ці рішення для їх затвердження  депутатам Полтавської обласної ради.

Крім цього  доленосного для Глобинської громади рішення депутати розглянули і ряд інших важливих для життя та розвитку громади питань. Зокрема, враховуючи перевиконання надходжень до Глобинського міського бюджету  депутати внесли доповнення до міського бюджету на 2015 рік, яким включили до плану проведення поточного ремонту асфальтного покриття вулиць м. Глобине: вулицю та провулок Лікарняні, а також частину провулку Садового в м. Глобине  та запланували провести поточний ремонт щебеневого покриття вулиці Лермонтова та провулку Технічного в м. Глобине. В зв’язку з недостатністю фінансування на потреби дошкільних закладів в місті депутати виділили на потреби цих закладів на друге півріччя 2015 року понад 870 тисяч грн.. Запланували і будівництво вуличного освітлення в м. Глобине на вулицях Космонавтів, Чайковського та Ударників.

Також,  депутати затвердили виділення сім’ям  глобинців, що є учасниками АТО на Сході України грошової допомоги в розмірі по 5 тисяч гривень та цілий ряд питань, що стосувалися розгляду заяв та звернень жителів міської ради про надання дозволів на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, про вилучення земельних ділянок  та інші.

Депутати Глобинської міської ради в залі засідань під час роботи позачергової сесії

06.08.2015 року. Зал засідань Глобинської міської ради. Доленосне голосування  депутатів за створення обєднаної Глобинської міської територіальної громади

 

 
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:

Додати коментар

Правила додавання коментарів

Шановні користувачі нашого сайту, переконливо просимо ознайомитись з правилами додавання коментарів.

Мови нашого сайту - українська та російська. Звертайте увагу на правопис. Використання трансліту (написання українських, російських слів символами латиниці) при написанні повідомлень допускається тільки в крайніх випадках. Правка коментарів, які відповідають правилам сайту, не проводиться.

В коментарях категорично заборонено:

1. лайки, нецензурні вирази;
2. порушень законів Конституції України, некоректних висловів щодо державних символів;
3. ознак ксенофобії та релігійної ворожнечі;
4. реклами, спаму, флуду тощо.
5. особиста образа.
6. поширення недостовірної інформації (коментар буде видалений до моменту надання доказів!)

Всі коментарі, що порушують правила, будуть видалені з посиланням на відповідний пункт правил!
Дякуємо за порозуміння.


Захисний код
Оновити



Пошук по сайту

Фотогалерея

Глобинська міська рада