1 2 3
Коли популізм бере гору. Друкувати Написати листа
Середа, 05 серпня 2015 15:18

Чим  ближче  до місцевих виборів, тим все більше в засобах масової інформації  появляється різних статей, заміток, повідомлень  мало не викривального, особливо  «правдолюбного» та чесного характеру. Суть цих "відкриттів",  як правило,  зводиться до наступного - мало не  всі погані та  не чесні,  зрозуміло крім  нас, тих хто правду  «ріже». Та цього разу не змогли пройти мимо чергового  подібного «шедевру»  надрукованого в останньому номері  газети «Зоря Придніпров’я»  під назвою «Хочете кращу  владу? Тоді самі станьте нею», оскільки він,   вважаємо є не справедливим щодо огульного звинувачення депутатського корпусу місцевих рад в неналежному  виконанні ними своїх депутатських обов’язків.

Цього разу,  Андрій Череп,  помічник-консультант одного із народних депутатів в нашому районі став повчати  жителів Глобинщини «уму-розуму»  та ділитись своїми  «несподіваними» і «неприємними відкриттями». Виявляється   їздив,  їздив він по району поки не дізнався, що  більшість його земляків не знають своїх депутатів  у міській та районній раді.  Правда в районі є ще і сільські депутати. Це вже  підказка  для ще одного «відкриття». Не зрозуміло в кого питав цей помічник-відкривач  про депутатів, яким чином проводив своє соціальне опитування, але континент тих з ким він спілкувався не знав навіть,  що в Україні  проводяться вибори та  депутатів обирають.

Тож довелося йому чимало витратити енергії,  щоб переконати, що ті кого він опитував обирають депутатів. І зрозуміло що зразу ж став повчати: оберете нормальних, порядних людей – влада буде прозорою і чесною, оберете «кота в мішку» - наступні п’ять  років  будете нарікати на погану владу.

Що тут мається на увазі  тяжко зрозуміти. Можливо,  натякав на народних депутатів, представником якого він є і сам,  адже саме вони, там,   на верховному Олімпі влади,   приймають рішення, які тягарем лягають на плечі народу і, в тім числі,  й на тих,  хто,  як депутат,   представляє інтереси цього народу в місцевих органах влади.

Одне з чим важко погодитись то це з тією риторикою автора в якій він намагається нав’язати думку, що  мало не всі  ті депутати, які зараз є в органах  місцевої влади,  не порядні та негідні представляти інтереси своїх виборців.  Не потрібно всі  економічні негаразди   перекладати на  місцеві ради  та їх депутатський корпус. Адже, в першу чергу вся відповідальність за негаразди в нашій державі лежить на народних депутатах, в тім числі і на тому чиїм представником є шановний  помічник-консультант. Саме від них залежить чи не відберуть навіть ті гроші,  які заробляє будь-яка місцева громада,  централізовано на Київ,  як це було наприклад в 2012-2014 роках, чи дадуть хоч частину власних коштів громади  використати   на ремонт доріг  чи благоустрій населених пунктів. Саме від народних депутатів залежав і залежить  той стан зубожіння населення  до якого вони довели наш український народ.  І який би не був кришталево чесний  чи порядний місцевий депутат, але на добрім слові, без коштів,   що повинні належати громадам, допомогти у вирішенні актуальних та проблемних питань життєдіяльності і розвитку громади, він буде не в змозі.

Та й  голослівні роздуми про гречку, цукор,  дорогі подарунки, кольорові чи чорно-білі папірці на теренах нашого району  без конкретних фактів, це  пустослів’я.  Не такий вже наш український люд затурканий та розумово відсталий,  як  декому здається. Як треба він і гречку візьме і цукор, і папірці візьме та використає  за призначенням, але обиратиме того,  кого вважатиме гідним представляти його інтереси. І не за кольором папірця обиратиме депутата, як переконаний Андрій Череп,   а за його авторитетом  на селі чи в місті. При чому не популістським,  а за конкретними справами, людськими якостями. І якби до Верховної Ради України за такими критеріями відбирали депутатів,   то наша б держава була б квітучою. Адже місцеві депутати найбільше наближені до людей, вони живуть їх проблемами, оскільки й самі  часто потерпають від  цих проблем.

Зрозуміло, що ми не  знаємо де там,  по яких  теренах району гасав помічник-консультант, що робив такі відкриття щодо депутатів, адже про це він не повідомляє. Але ми знаємо одне це є не правда. Більшість, зокрема,   міських депутатів є шанованими та відомими тим  виборцям,  серед яких вони проживають. Вони гідно представляють своїх виборців, беруть активну участь у вирішенні багатьох проблемних питань громади. Хто не знає в м. Глобине таких депутатів як Володимира Шкірко, Галину Гудим, Олександра Салабая, Олександра Демочка, Валерія Пінчука,  Володимира Клімова,  Володимира Клименюка та багатьох інших, які,   турбуються  та переживають  за  розгляд  і належне вирішення  заяв та звернень жителів Глобинської  міської ради, роботу дошкільних закладів, проведення ремонту доріг, благоустрій населених пунктів міської ради та інших  не менш  важливих питань із життя та розвитку громади.

Тож, мабуть,   виборці розберуться кого їм обирати. А представнику народного депутата в районі краще б  розповісти,  що конкретно зробив він, його  народний  депутат, щоб вирішити проблеми  чи звернення жителів Глобинщини. Тоді можливо і його політична сила,  яку він  представляє мала б більше авторитету і поваги серед  людей.

 

 
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:

Comments  

 
+2 #1 Пилип Середа, 05 серпня 2015
Гарно і правильно написано, але б цю статтю та у газеті надрукувати, бо тут мало хто читає... і вийде так, що згадана газетна стаття залишиться без належної відповіді...
Цитувати
 

Додати коментар

Правила додавання коментарів

Шановні користувачі нашого сайту, переконливо просимо ознайомитись з правилами додавання коментарів.

Мови нашого сайту - українська та російська. Звертайте увагу на правопис. Використання трансліту (написання українських, російських слів символами латиниці) при написанні повідомлень допускається тільки в крайніх випадках. Правка коментарів, які відповідають правилам сайту, не проводиться.

В коментарях категорично заборонено:

1. лайки, нецензурні вирази;
2. порушень законів Конституції України, некоректних висловів щодо державних символів;
3. ознак ксенофобії та релігійної ворожнечі;
4. реклами, спаму, флуду тощо.
5. особиста образа.
6. поширення недостовірної інформації (коментар буде видалений до моменту надання доказів!)

Всі коментарі, що порушують правила, будуть видалені з посиланням на відповідний пункт правил!
Дякуємо за порозуміння.


Захисний код
Оновити



Пошук по сайту

Фотогалерея

Глобинська міська рада