1 2 3
Ще один крок до об’єднання громад Друкувати Написати листа
Середа, 05 серпня 2015 10:11

Полтавською обласною державною адміністрацією проведено розгляд проектів документів, що стосуються об’єднання громад в Глобинську міську територіальну об’єднану громаду  на предмет перевірки їх відповідності Конституції України та чинному законодавству України. Такі заходи обласній державній адміністрації доводиться проводити мало не вперше під час реалізації в області   адміністративно-територіальної реформи. Хвилювались і керівники міської та сільських рад Глобинщини, що вирішили створити об’єднану громаду, яким же буде висновок управлінців обласної адміністрації. Нарешті, 4 серпня 2015 року, стало відомо, що всі  документи – проекти рішень, що стосуються об’єднання територіальних громад підготовлені та прийняті  відповідно до вимог статті 140 Конституції України, статті 6 Закону України «Про місцеве самоврядування»,     статей 2, 4, 6, 7 Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» та Методики формування спроможних громад, затвердженої Постановою Кабінету Міністрів України від 08.04.2015 року №214, відповідають вимогам Конституції, законам та іншим нормативно-правовим  актам України та узгоджуються з іншими нормативно-правовими актами, що мають таку саму  юридичну силу.

Проекти рішень Глобинської міської, Жуківської, Опришківської, Пирогівської, Борисівської та Бабичівської сільських рад   розроблені в межах їх повноважень та відповідають вимогам нормопроектувальної техніки.

І саме основне,  що проекти рішень «Про добровільне об’єднання територіальних громад»  за висновками спеціалістів Полтавської обласної державної адміністрації можуть бути погоджені без зауважень!

Таке погодження відбулося  відповідно до розпорядження №384 від 03.08.2015 року за підписом виконуючого обв’язки голови Полтавської обласної державної адміністрації Андрія Пісоцького.

Тепер  сесії тих рад, які виявили намір об’єднатися в єдину Глобинську міську територіальну  громаду   повинні на сесіях своїх рад прийняти  рішення про таке об’єднання. Отже ще один важливий крок до об’єднання громад  зроблено.

 
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:

Додати коментар

Правила додавання коментарів

Шановні користувачі нашого сайту, переконливо просимо ознайомитись з правилами додавання коментарів.

Мови нашого сайту - українська та російська. Звертайте увагу на правопис. Використання трансліту (написання українських, російських слів символами латиниці) при написанні повідомлень допускається тільки в крайніх випадках. Правка коментарів, які відповідають правилам сайту, не проводиться.

В коментарях категорично заборонено:

1. лайки, нецензурні вирази;
2. порушень законів Конституції України, некоректних висловів щодо державних символів;
3. ознак ксенофобії та релігійної ворожнечі;
4. реклами, спаму, флуду тощо.
5. особиста образа.
6. поширення недостовірної інформації (коментар буде видалений до моменту надання доказів!)

Всі коментарі, що порушують правила, будуть видалені з посиланням на відповідний пункт правил!
Дякуємо за порозуміння.


Захисний код
Оновити



Пошук по сайту

Фотогалерея

Глобинська міська рада