1 2 3
Зібрання ветеранів Друкувати Написати листа
Четвер, 23 липня 2015 12:29

23.07.2015 року в  залі засідань Глобинської  міської ради зібралися ветерани Глобинської міської  територіальної  ветеранської організації  щоб провести звітно-виборчі збори. Сивочолі ветерани,  багато з яких вже має і слабке здоров’я,   збиралися щоб обговорити нагальні проблеми їх життя-буття. Колись,  в минулому,  частина з них очолювала  районні і міські  керівні  структури, були керівниками великих підприємств, установ, організацій, інші - передовиками виробництв. Вони і сьогодні намагаються триматися на плаву активного громадського життя. Хоча, якщо бути відвертими, то саме на їх долю на сьогодні приходиться найбільший тягар  економічних негараздів. Ті,  хто відбудовував в післявоєнні роки народне господарство, а потім розбудовував  міста і села, створював матеріальні  цінності,  зараз змушені,   зі своїми знеціненими пенсіями,   в буквальному розумінні слова - виживати. Розпочав роботу зібрання ветеранів та вів їх засідання секретар Глобинської районної організації  Подорожній Василь Опанасович. На жаль, ветеранська організація специфічна тим, що  з її  складу постійно  вибувають  ветерани  зі строю  - хто за станом здоров’я, а хто і взагалі за межу вічності. Тож, зокрема, секретар Глобинської міської територіальної  ветеранської  організації  Гриценко Галина Яківна, зараз хворіє і не має можливості брати участь в активному громадському житті.

Слово для виступу зі звітом про роботу ветеранської організації було надано її голові 89-річному Шпорті Григорію Степановичу. Ще досить сильним, міцним голосом виступаючий  повідав присутнім про ті заходи,  які проводились міською організацією, подякував  начальнику управління праці та соціального захисту Глобинської райдержадміністрації  Шебеді Н.А., керівнику територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Глобинської райдержадміністрації Галущенко М.Т., голові Глобинської міської ради Джусю С.В. та депутатам міської ради, соціальним працівникам, майстрам центру територіального  центру з шиття одягу та перукарям, які   надають допомогу ветеранам, відгукуються на їх проблеми, проявлять турботу та повагу до них.

Слова  вдячності до керівників району і міста також були висловлені за підготовку та проведення заходів із відзначення  70- річчя Перемоги над фашизмом у Другій світовій війні.

Хвилиною мовчання ветерани вшанували тих  ветеранів, хто помер за час, що минув з часу  попередніх звітно-виборних зборів організації. Серед тих,  кого вже не має в живих,  добрими словами згадали таких шанованих та громадсько-активних громадян,  як Чован Іван Никифорович, Кондуфор Олександр Антонович,

Наступним був виступ,  беззмінного з 1987 року, голови Глобинської районної організації ветеранів  Мошляка Івана Калениковича. Він оцінив роботу Глобинської міської організації як задовільну, подякував Шпорті Г.С. за його роботу. Зауважив, що на його думку,  владні структури мало уваги приділяють ветеранам, не вникають в їх проблеми. А потім свій виступ акцентував на необхідності відновлення в м. Глобине роботи будинку ветеранів та свій вклад в цю справу.

Голова зібрання Подорожній В.О. змушений навіть був роботи зауваження виступаючому, що ці питання виходять за межі питань і регламенту звітно-виборних зборів організації.

Потім були короткі виступи присутніх з місць та,  враховуючи прохання Шпорти Г.С. щодо увільнення його від обов’язків керівника міської ветеранської організації, запропоновано обрати склад  ради ветеранів та її керівників.

Один з учасників зборів, Пилипенко Михайло Вікторович, запропонував,  перш ніж приступити до виборів голови та керівного складу  організації, обрати Шпорту Г.С. почесним головою Глобинської міської територіальної організації  ветеранів. Цю пропозицію одноголосно підтримали всі присутні. Були обрані: головою – Золотарьова Михайла Івановича, заступником голови - Мурликіна Валентина Никифоровича та секретарем Зуй Миколу Івановича. Також присутні обрали 12 осіб  делегатами на Глобинську районну конференцію ветеранів, що має відбутися 20 жовтня 2015 року в м. Глобине.

Виступ голови Глобинської районної організації ветеранів Мошляка І.К.. Ліворуч Шпорта Г.С.

Ветерани Глобинської міської територіальної організації під час  проведення звітно-виборних зборів

 

 
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:

Додати коментар

Правила додавання коментарів

Шановні користувачі нашого сайту, переконливо просимо ознайомитись з правилами додавання коментарів.

Мови нашого сайту - українська та російська. Звертайте увагу на правопис. Використання трансліту (написання українських, російських слів символами латиниці) при написанні повідомлень допускається тільки в крайніх випадках. Правка коментарів, які відповідають правилам сайту, не проводиться.

В коментарях категорично заборонено:

1. лайки, нецензурні вирази;
2. порушень законів Конституції України, некоректних висловів щодо державних символів;
3. ознак ксенофобії та релігійної ворожнечі;
4. реклами, спаму, флуду тощо.
5. особиста образа.
6. поширення недостовірної інформації (коментар буде видалений до моменту надання доказів!)

Всі коментарі, що порушують правила, будуть видалені з посиланням на відповідний пункт правил!
Дякуємо за порозуміння.


Захисний код
Оновити



Пошук по сайту

Фотогалерея

Глобинська міська рада