1 2 3
Підготовлені проїзні квитки Друкувати Написати листа
Середа, 22 липня 2015 15:41

Негативний резонанс в глобинській громаді викликало підняття тарифів на проїзд в міському транспорті – від  засудження таких дій в приватних  розмовах до колективних звернень в міську раду, районну раду та райдержадміністрацію,  суть яких зводиться до того, що місцева влада вирішила підняти тариф на перевезення громадян до 5 грн..

При цьому основна аргументація – міська влада не турбується про тих хто її обрав. Звинувачувати,  як завжди,  простіше ніж щось робити, але,  перш ніж робити якісь висновки,  потрібно  дійсно знати,  як кажуть,  де ж корінь зла. Перевізник,  який здійснює перевезення  це приватна фірма, яка свого часу  виграла тендер на перевезення в м. Глобине, Градизьку запропонувавши найдешевші на той час тарифи на перевезення.

Зараз,  після майже як удвічі-тричі зростання вартості пального, запасних частин, проведення технічного огляду і ремонту  перевезення за старими тарифами стало відверто збитковим. Міська влада не може робити дотацію перевізнику, приватній особі, тобто, витрачати комунальні, громадські кошти на користь приватної особи. Отже,  втрутитися в ціноутворення вартості тарифу не має законних підстав. Що залишається? Відмовитися на вимогу перевізника підняти тариф?  Так зробили в Градизьку. Тепер перевізник відмовився від перевезень і в селищі Градизьк  не має маршрутних перевезень. Хто від цього виграв?

До речі,  Глобинська  міська  рада до останнього, настільки це було можливим тягнула з виконанням вимог перевізника і самий тривалий час в м. Глобине було найдешевше перевезення в області.  Тож,  вибирати не було з чого. Ніхто з перевізників не погодиться  в Глобине при його пасажиронавантеженні та протяжності маршрутів дешевше, ніж за стартові 5 грн.,  на перевезення пасажирів по місту. То,  як же було діяти  в цій ситуації міській раді, яка,  як стверджують  в своїх зверненнях жителі м. Глобине повинна дбати про інтереси своїх виборців? Переконані, що вибір залишити в місті можливість користуватися міськими маршрутками, є правильним. В Хоролі дістатися з одного кінця міста в інший можна лише з допомогою маршрутного таксі,  в якому тарифи на перевезення встановлює сам перевізник. В сусідній Семенівці – лише на приватному таксі. Думаємо, що це теж не вихід.

Під час розгляду цього питання на виконкомі Глобинської міської ради  та депутатами на сесії ради було внесено прохання до перевізника врахувати, те що чимало глобинців змушені користуватися громадським транспортом для того,  щоб добратися на роботу та в зворотному напрямку додому та зробити для них проїзд вартістю 4 грн. за одну поїздку. Перевізник пішов на зустріч і з наступного місяця всі працюючі мають право скористатися такою можливістю та придбати квиток на право проїзду на протязі  місяця двічі на день. Такий квиток можна буде придбати у водія маршрутки. Його вартість – 176 грн. При цьому економія складає 44 грн. Тож, всі бажаючі можуть скористатися такою нагодою.

Одним із виходів з ситуації, що склалася з перевізниками, міська рада вважає придбання автобусів та створення окремого комунального міського підприємства з перевезення пасажирів. В такому випадку міська рада могла б дотувати таке підприємство та утримувати на певному рівні вартість тарифів на проїзд. Такий шанс може отримати громада після об’єднання та отримання  державної та міжнародної допомоги (грандів),що буде надаватися об’єднаним громадам для їх розвитку та вирішення найактуальніших проблем.

 

 

Такий вигляд  має квиток на право проїзду на протязі місяця до місця роботи

 

м.Глобине

 

герб

Глобине

 

 

Міський автобусний

Маршрут

 

176 грн. 00 коп.

Термін дії квитка

(місячний: ___________)

 

Тип МА - ІІІ

Місце

для

голограми

АААА               № 000 000

 

(зворотний бік)

 

Перевізник:ТОВ «Агентство розвитку міста»

(найменування)

Місцезнаходження м Кременчук вул.. 50-річчя СРСР,буд 29 кв.106

(адреса перевізника, телефон)

 

ЄДРПОУ :37667192 __

Пред’явник квитка має право на сорок чотири безкоштовні поїздки  в місяць, виключно у робочі дні, але не більше двох поїздок в день. ____________________________________________

 

 

 

 

 

 
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:

Додати коментар

Правила додавання коментарів

Шановні користувачі нашого сайту, переконливо просимо ознайомитись з правилами додавання коментарів.

Мови нашого сайту - українська та російська. Звертайте увагу на правопис. Використання трансліту (написання українських, російських слів символами латиниці) при написанні повідомлень допускається тільки в крайніх випадках. Правка коментарів, які відповідають правилам сайту, не проводиться.

В коментарях категорично заборонено:

1. лайки, нецензурні вирази;
2. порушень законів Конституції України, некоректних висловів щодо державних символів;
3. ознак ксенофобії та релігійної ворожнечі;
4. реклами, спаму, флуду тощо.
5. особиста образа.
6. поширення недостовірної інформації (коментар буде видалений до моменту надання доказів!)

Всі коментарі, що порушують правила, будуть видалені з посиланням на відповідний пункт правил!
Дякуємо за порозуміння.


Захисний код
Оновити



Пошук по сайту

Фотогалерея

Глобинська міська рада