1 2 3
Перше засідання спільної робочої групи Друкувати Написати листа
Вівторок, 07 липня 2015 14:06

6 липня 2015 року Глобинський міський голова Станіслав Джусь прийняв розпорядження про утворення спільної робочої групи з підготовки проектів рішень щодо добровільного об’єднання територіальних громад. Вказане рішення було прийняте на підставі рішень відповідних сесій рад, що надали згоду на об’єднання в Глобинську міську об’єднану територіальну громаду про делегування до складу такої групи своїх представників – по два представника  від кожної  ради, а всього 12 чоловік. Наступного дня, 7 липня,  в залі засідань Глобинської міської ради відбулося перше засідання спільної робочої групи в якому прийняли участь: Глобинський міський голова Джусь С.В., Бабичіський сільський голова Живолуп С.В., секретар міської ради Токаренко Г.В., Опришківський сільський голова Садлівська Т.Г., в.о. Борисівського сільського голови, секретар сільської ради Борисенко Т.Я., секретар Жуківської сільської ради Терещенко М.М., Пирогівський сільський голова Кірян Т.О., секретар Опришківської сільської ради Литвиненко С.А., секретар Пирогівської сільської ради Підорець В.В., секретар Бабичівської сільської ради  Мазур Т.О., головний бухгалтер Борисівської сільської ради Демченко В.П., директор Жуківського сільського будинку культури Гура Г.О.. Також з дозволу учасників спільної групи в  її  роботі взяла участь і Жуківський сільський голова – Козіна О.І..

Учасники спільної робочої групи  в ході обговорення і дискусій прийняли проекти рішень «Про добровільне об’єднання територіальних громад» та  план організаційних заходів  щодо добровільного об’єднання територіальних громад.

Зокрема, визначили населенні пункти об’єднаної територіальної громади в яких будуть обиратися сільські старости, а саме –  в селах  Жуки, Опришки, Пироги, Бориси, Бабичівка та Новомосковське. Одним із основним документом діяльності об’єднаної громади має стати Статут, який розробити  та затвердити члени спільної робочої групи. Організаційні заходи також передбачають забезпечення якості та доступності  публічних та адміністративних послуг для населення, розвиток транспортної інфраструктури –утворення комунального підприємства для надання послуг з перевезення пасажирів, збереження та розвиток об’єктів охорони здоров’я та закладів дошкільної та загальної освіти, створення умов для здорового способу життя, розвитку фізичної культури та спорту, збереження та розвиток мережі закладів культури, охорону навколишнього середовища та інші.

Всі  ці проекти рішень щодо добровільного об’єднання громад будуть надані  для громадського обговорення та  внесення за необхідності відповідних змін до них і доповнень. По закінченню громадського обговорення дані рішення мають бути затверджені депутатами відповідних рад, що виявили намір до об’єднання в єдину  територіальну  громаду.

Представники спільної робочої групи  вивчають підготовлені ними проекти документів щодо добровільного обєднання громад

Фрагменти засідання спільної робочої групи з підготовки проектів щодо добровільного обєднання громад, що має всі шанси стати історичною  подією в створенні нового адміністративно-територіального утворення - Глобинської міської обєднаної територіальної громади

 

 
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:

Додати коментар

Правила додавання коментарів

Шановні користувачі нашого сайту, переконливо просимо ознайомитись з правилами додавання коментарів.

Мови нашого сайту - українська та російська. Звертайте увагу на правопис. Використання трансліту (написання українських, російських слів символами латиниці) при написанні повідомлень допускається тільки в крайніх випадках. Правка коментарів, які відповідають правилам сайту, не проводиться.

В коментарях категорично заборонено:

1. лайки, нецензурні вирази;
2. порушень законів Конституції України, некоректних висловів щодо державних символів;
3. ознак ксенофобії та релігійної ворожнечі;
4. реклами, спаму, флуду тощо.
5. особиста образа.
6. поширення недостовірної інформації (коментар буде видалений до моменту надання доказів!)

Всі коментарі, що порушують правила, будуть видалені з посиланням на відповідний пункт правил!
Дякуємо за порозуміння.


Захисний код
Оновити



Пошук по сайту

Фотогалерея

Глобинська міська рада