1 2 3
Проводиться обговорення нового формату об’єднання Друкувати Написати листа
Понеділок, 22 червня 2015 15:46

В зв’язку з тим, що Пустовійтівська і Обізнівська сільські ради відмовили в наданні згоди на об’єднання в Глобинську міську об’єднану територіальну громаду в складі Глобинської міської, Жуківської, Опришківської, Пирогівської, Пустовітівської, Обознівської та Пузиківської сільських рад і навпаки проявили ініціативу та бажають об’єднатися з адміністративним центром в м. Глобине – Бабичівська та Борисівська сільські ради, депутати яких на своїх сесіях проголосували за таку ініціативу,  в даний час проводиться обговорення про новий формат  об’єднання громад в складі: Глобинської міської,  Жуківської, Опришківської, Пирогівської, Борисівської та Бабичівської сільських рад. В даний час  Глобинським міським головою Джусь С.В.  та членами робочої групи Глобинської міської ради з обговорення об’єднання територіальних громад проводяться зустрічі в трудових колективах та з жителями населених пунктів Глобинської міської ради по питаннях обговорення нового формату добровільного об’єднання територіальних громад з адміністративним центром в м. Глобине.

21 червня 2015 року такі зустрічі відбулися в дошкільних  навчальних закладах №1 та №4 м. Глобине. Виступаючи перед присутніми Глобинський міський голова пояснив причину зміни формату об’єднання громад з центром в м. Глобине, зазначивши при цьому, що суть  прагнення до об’єднання не змінилася, помінявся лише формат, і що лише в об’єднаних громад є реальний шанс змін на краще – це  розширення повноважень об’єднаних громад та  збільшення відповідно бюджетних  надходжень до рівня бюджетів міст обласного значення. «Ми розуміємо необхідність  та незворотність проведення адміністративно-територіальної реформи і дійсно не на словах,  а ділі хочемо її провести – об’єднавшись із іншими суміжними громадами», - відмітив у своєму виступі  Станіслав Джусь.

Серед питань які хвилювали присутніх на зустрічах крім тих, що безпосередньо стосувалися зустрічі, були й ті,  які хвилюють глобинчан не менше чим сам процес  майбутнього об’єднання громад. Так, при розгляді питань адміністративно-територіальної реформи, присутні цікавилися, а як буде з дошкільними навчальними закладами, адже вони бажають залишатися на утриманні міської  ради, якій на їх думку  зрозумілі і ближчі проблеми закладів  та значно простіше вирішувати питання життєдіяльності дошкільних закладів.  Відповідаючи на це запитання  міський голова, пояснив, що в разі успішного проведення реформи, тобто затвердження Глобинської міської об’єднаної територіальної громади, дошкільні заклади,  так як і школи і ФАПи,   будуть на балансі  об’єднаної громади.

З питань поза предметом розгляду глобинчан цікавило найбільше, а чи не будуть підняті ціни на проїзд в громадському транспорті міста. Глобинський міський голова Станіслав Джусь пояснив, що в даний момент вирішується питання зміни тарифів на проїзд в міських маршрутках за зверненням перевізників. Глобине  найдовше утримувало  низькі ціни за проїзд в  міських маршрутках, однак в зв’язку із зростанням вартості пального, запасних частин, технічного обслуговування  проїзд пасажирів в м. Глобине стає збитковим для перевізників. І тому тут питання в двох площинах. В одній - воно й так лягає разом з іншими негараздами та дорожнечею тягарем на громадян – постільки змусить їх платити більше за проїзд в громадському транспорті,  в іншій – можна взагалі втратити перевізників, як це сталося  нещодавно в Градизьку та вже давно в сусідніх Семенівці, Козельщині, Хоролі, де перевезенням пасажирів займаються тільки таксисти. Тож вартість проїзду зросте. Настільки – триває обговорення. Перевізники прохали 5,40-6 грн., в міській раді зараз обговорюють розмір тарифу в 5 грн. Остаточне вирішення цього питання буде винесено на сесію Глобинської міської ради для розгляду та прийняття рішення депутатами Глобинської міської ради.

В ході проведення громадського обговорення  майбутнього формату об’єднаної територіальної громади з адміністративним центром в м. Глобине  зауважень чи заперечень від присутніх не надійшло.

Глобинський міський голова розяснює працівникам Глобинського ДНЗ №1 причини та необхідність обєднання громад з адміністративним центром в м. Глобине в новому форматі

Глобинський міський голова під час виступу перед працівниками Глобинського ДНЗ №1

Трудовий колектив Глобинського ДНЗ  №1 під час  зустрічі з питань громадського обговорення майбутнього доровільного обєднання територіальних громад

Глобинський міський голова Станіслав Джусь під час зустрічі з трудовим колективом Глобинського ДНЗ №4

Глобинський міський голова Станіслав Джусь відповідає на запитання присутніх під час зустрічі в Глобинському ДНЗ №4

 

 
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:

Додати коментар

Правила додавання коментарів

Шановні користувачі нашого сайту, переконливо просимо ознайомитись з правилами додавання коментарів.

Мови нашого сайту - українська та російська. Звертайте увагу на правопис. Використання трансліту (написання українських, російських слів символами латиниці) при написанні повідомлень допускається тільки в крайніх випадках. Правка коментарів, які відповідають правилам сайту, не проводиться.

В коментарях категорично заборонено:

1. лайки, нецензурні вирази;
2. порушень законів Конституції України, некоректних висловів щодо державних символів;
3. ознак ксенофобії та релігійної ворожнечі;
4. реклами, спаму, флуду тощо.
5. особиста образа.
6. поширення недостовірної інформації (коментар буде видалений до моменту надання доказів!)

Всі коментарі, що порушують правила, будуть видалені з посиланням на відповідний пункт правил!
Дякуємо за порозуміння.


Захисний код
Оновити



Пошук по сайту

Фотогалерея

Глобинська міська рада