1 2 3
Електронний документ, що воно таке? Друкувати Написати листа
Середа, 10 червня 2015 13:05

 

Зараз в Україні можна вже отримати  ключові документи з  електронних онлайн-сервісів. Для цього непотрібно вирушати до державних установ, вистоювати в чергах, а перебуваючи навіть вдома отримати такі послуги: провести реєстрацію бізнесу (за модельним статутом); отримати довідку, виписку, витяг про компанію, в тому числі для надання державним органам, банкам, контрагентам, а також для участі у державних закупівлях,  тощо. А також отримати інформацію про нерухомість – свідоцтво про право власності, витяг про державну реєстрацію чи рішення про зупинення розгляду заяви (відмову у реєстрації прав). При цьому на все це в середньому йде  15-30 секунд  часу і лише у випадках підготовки електронної виписки, довідки чи витягу за умови великого обсягу інформації максимальний час на виготовлення електронного документу може становити до 5 хвилин.

Такі електронні документи є обов’язковими для прийому в органах влади та інших організаціях. Додаткові печатки чи інші підтвердження достовірності не потрібні, оскільки електронні документи-онлайн мають таку саму юридичну силу як і паперові документи. Для захищеності від підробок мають власні унікальні номери, а копія сформованого запиту зберігатиметься в архіві протягом одного року.

 

Щоб скористатися електронним сервісом необхідно зайти на сайт Міністерства юстиції України – new.minjust.gov.ua та обравши розділ «Онлайн-сервіси» ввести необхідні пошукові дані: код ЄДРПОУ, повну назву, ПІБ директора чи засновника компанії, або ж ПІБ власника або адресу майна, зачекати 20-30 секунд (а в окремих випадках трішки більше , але не більше 5 хвилин  в залежності від  великого обсягу інформації) поки сформується документ та платіжною електронною карткою миттєво сплатити вартість послуги (не більше 50 грн. за бізнес-довідки та 21 грн. – за довідку із реєстру нерухомості). Залишається лише роздрукувати отриманий документ та використовувати його за призначенням.

І наостанок декілька слів за оплату. Частина електронних документів  отримується взагалі безкоштовно: скорочена інформація про компанію та  реєстрація бізнесу. Додаткова копія всіх електронних документів виготовляється теж  безкоштовно. Оплачувати ж інші  електронні документи можна електронними картками Visa  та MasterCard.

Такий електронний сервіс в отриманні документів має переваги в його зручності, доступності та відкритості, як щодо отримання електронних документів,  так і щодо вартості послуг.

 
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:

Додати коментар

Правила додавання коментарів

Шановні користувачі нашого сайту, переконливо просимо ознайомитись з правилами додавання коментарів.

Мови нашого сайту - українська та російська. Звертайте увагу на правопис. Використання трансліту (написання українських, російських слів символами латиниці) при написанні повідомлень допускається тільки в крайніх випадках. Правка коментарів, які відповідають правилам сайту, не проводиться.

В коментарях категорично заборонено:

1. лайки, нецензурні вирази;
2. порушень законів Конституції України, некоректних висловів щодо державних символів;
3. ознак ксенофобії та релігійної ворожнечі;
4. реклами, спаму, флуду тощо.
5. особиста образа.
6. поширення недостовірної інформації (коментар буде видалений до моменту надання доказів!)

Всі коментарі, що порушують правила, будуть видалені з посиланням на відповідний пункт правил!
Дякуємо за порозуміння.


Захисний код
Оновити



Пошук по сайту

Фотогалерея

Глобинська міська рада