1 2 3
Товариству відмовили в передачі землі в довготривалу оренду Друкувати Написати листа
Середа, 27 травня 2015 13:04

До Глобинської міської ради  звернулося товариство з обмеженою відповідальністю  «Екоенерго-буд»,  щодо надання йому у користування на умовах оренди земельної ділянки площею 1,2597 га по вул. Нахімова, 57 в с.Черевані. При цьому відповідно до звернення вказаного товариства земельна ділянка   повинна була надатися йому  у користування на умовах оренди терміном на 49 років  з цільовим призначенням  - для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості. Однак  проти такої діяльності підприємства виступили жителі с. Черевані, які в категоричній формі  заперечували проти відкриття промислових потужностей підприємства   в їх населеному пункті, які на їх думку будуть екологічно шкідливими, енерговитратними, тобто перевантажать їх сільські лінії електропередач і погіршить якість послуг з електропостачання.

З самого початку своєї «діяльності», після придбання  господарсько-виробничих будівель колишнього КСГП «Мічуріна»,  керівник товариства  «Екоенерго-буд» повів себе зверхньо до жителів села,  не зумів їм роз’яснити всіх переваг,  які могла б отримати громада села від  роботи підприємства  в їхньому населеному пункті та намагався вирішити всі свої питання, нехтуючи інтересами   жителів села.  Ці питання  розглядались на сходках села Черевані за присутності керівника  зазначеного підприємства, Глобинського міського голови та депутатів ради.

Тож коли питання дійшло до розгляду звернення товариства про передачі йому в довготривалу оренду землі,   на якій розміщені придбані ним  господарські об’єкти  депутати Глобинської міської ради були однозначні – відмовити.

Підставою для відмови  стало те, що  земельна ділянка загальною площею 1,2597 га, по вул. Нахімова, 57 в с. Черевані,   має цільове призначення  для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, а не для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості як того  бажав керівник товариства. До того ж, відповідно до Генерального плану міста Глобине (затвердженого рішенням сесії Глобинської міської ради № 50 від 21.02.2012 року), частина вище зазначеної земельної ділянки запроектована під зелені насадження загального користування, а інша під території окремих сільськогосподарських підприємств. Через земельну ділянку проходить асфальтована дорога шириною 6 м, що веде до помешкань по вул. Нахімова, 55-а в с. Черевані.

Тож іншим  своїм  рішенням депутати надали Глобинській міській раді дозвіл на розробку технічної документації із землеустрою щодо поділу вказаної земельної ділянки загальною площею 1,2597 га з метою виділення земельної ділянки загального користування під вулицю,  відповідно до державних будівельних норм України.

 

 

 

 

 
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:

Додати коментар

Правила додавання коментарів

Шановні користувачі нашого сайту, переконливо просимо ознайомитись з правилами додавання коментарів.

Мови нашого сайту - українська та російська. Звертайте увагу на правопис. Використання трансліту (написання українських, російських слів символами латиниці) при написанні повідомлень допускається тільки в крайніх випадках. Правка коментарів, які відповідають правилам сайту, не проводиться.

В коментарях категорично заборонено:

1. лайки, нецензурні вирази;
2. порушень законів Конституції України, некоректних висловів щодо державних символів;
3. ознак ксенофобії та релігійної ворожнечі;
4. реклами, спаму, флуду тощо.
5. особиста образа.
6. поширення недостовірної інформації (коментар буде видалений до моменту надання доказів!)

Всі коментарі, що порушують правила, будуть видалені з посиланням на відповідний пункт правил!
Дякуємо за порозуміння.


Захисний код
Оновити



Пошук по сайту

Фотогалерея

Глобинська міська рада