1 2 3
Жителі авіамістечка м. Глобине отримають якісну воду Друкувати Написати листа
Четвер, 21 травня 2015 15:28

До Глобинської міської ради неодноразово надходили скарги жителів авіамістечка міста Глобине на  забезпечення їх водопостачанням та якість води. Сама водонапірна башта перебуває в напіваварійному стані тож мали місце серйозні проблеми з вирішенням питання якісного забезпечення  водою жителів цієї частини міста. Одним з виходом було застосування сучасних технологій,  які б змогли забезпечити жителів водою, зокрема, станцій автоматичного керування,  призначених для автоматичного керування насосними агрегатами по сигналу від датчиків рівня із забезпеченням режиму плавного пуску, а також для комплексного захисту трифазного електродвигуна насосного агрегату, які застосовується в системах водопостачання  на комунально-побутових об'єктах.

На протязі 19-20 травня  цього року таке обладнання було встановлене спеціалістами товариства ВТЦ «Динамо-Континент» (м.Миколаїв – директор Агафонов М.Г.)  на артезіанській свердловині, що постачає воду жителям Глобинського авіамістечка. Над встановленням обладнання працювали монтажники цього товариства: Пестов Ю.І. та Мельник Ю.В. на чолі з головним інженером товариства Картошкіним Ю.В.

Вже 20 травня 2015 року дане обладнання - станція автоматичного управління і захисту «Каскад- ПЧ Оптіма» була встановлена та проведено запуск водопостачання до квартир та осель споживачів.. Через нетривалий час наповнення системи водою вода надійшла до верхніх поверхів багатоквартирних будинків містечка. Перевага такого способу водопостачання  полягає в тому, що вода прямо з артезіанського свердловини напряму подається до споживачів, а не накопичується та відстоюється  у резервуарі водонапірної башти. Тобто забезпечується якість води. Жартуючи між собою комунальники вже прозвали таке водопостачання «безбашенним», але поки, що це перший пілотний проект на території міської ради і як він себе виправдає покаже час і випробування такої системи експлуатацією. За технічними характеристиками станція побудована на основі перетворювача частоти, який дозволяє регулювати частоту обертання приводного електродвигуна в процесі роботи , а також робити плавний пуск і зупинку з заданим часом розгону, гальмування. Для захисту обмоток двигуна від пробою ізоляції в станції встановлений моторний фільтр. Експлуатація електродвигуна із використанням такої станції продовжує строк його експлуатації в 2-2,5 рази.

Головний інженер  товариства ВТЦ «Динамо-Континент» Юрій Картошкін провів  навчання та інструктаж  працівників Глобинського ККП: бригадира-машиніста очисних споруд Моніної Ніни Йосипівни та машиніста очисних споруд Руцького Василя Миколайовича    з питань  експлуатації та обслуговування  станції  автоматичного управління і захисту «Каскад- ПЧ Оптіма».

Обладнання має термін гарантії  півтора року  і у випадку позитивних характеристик його роботи може бути запроваджений і на інших об’єктах водопостачання на території м. Глобине. Крім того він дає перспективу будівництва водопостачання без спорудження водонапірних башт.

Встановлена спеціалістами станція  автоматичного управління і захисту «Каскад- ПЧ Оптіма»

Машиніст очисних систем Глобинського ККП Руцький Василь Миколайович

Головний інженер товариства ВТЦ "Динамо-Континент" Юрій Картошкін, заступник Глобинського міського голови Олександр Артюшенко бригадир-машиніст очисних споруд Глобинського ККП Ніна Моніна обговорюють основні технологічні моменти експлуатації нового устаткування

 
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:

Додати коментар

Правила додавання коментарів

Шановні користувачі нашого сайту, переконливо просимо ознайомитись з правилами додавання коментарів.

Мови нашого сайту - українська та російська. Звертайте увагу на правопис. Використання трансліту (написання українських, російських слів символами латиниці) при написанні повідомлень допускається тільки в крайніх випадках. Правка коментарів, які відповідають правилам сайту, не проводиться.

В коментарях категорично заборонено:

1. лайки, нецензурні вирази;
2. порушень законів Конституції України, некоректних висловів щодо державних символів;
3. ознак ксенофобії та релігійної ворожнечі;
4. реклами, спаму, флуду тощо.
5. особиста образа.
6. поширення недостовірної інформації (коментар буде видалений до моменту надання доказів!)

Всі коментарі, що порушують правила, будуть видалені з посиланням на відповідний пункт правил!
Дякуємо за порозуміння.


Захисний код
Оновити



Пошук по сайту

Фотогалерея

Глобинська міська рада