1 2 3
Пам’ятаємо тих, хто врятував світ від фашизму Друкувати Написати листа
Середа, 06 травня 2015 12:15

Напередодні відзначення 70- річниці  Перемоги у Другій світовій війні  Глобинською міською радою проводиться комплекс заходів   з упорядження військових поховань, ремонту та реставрації пам’ятників, обелісків, пам’ятних знаків полеглим співвітчизникам.

5 травня  цього року Глобинський міський голова Станіслав Джусь особисто провів обстеження  пам’ятників та обелісків,  пов’язаних з увіковіченням пам’яті героїв   війни з фашизмом.

Найбільшу тривогу викликає стан обеліску на «Мічурянському» цвинтарі м. Глобине, де пам’ятну стелу з обеліску викрали, поглумившись над священною пам’яттю героїв,   глобинські нелюди-вандали в погоні за «легкою» здобиччю. До речі,  Глобинська міська рада тримає на контролі стан розкриття злочинів, пов’язаних з актами вандалізму та глумліннями над похованнями,  вчиненими на протязі  2014-2015  років. Після заслуховування звіту представника Глобинського РВ УМВС України в Полтавській області з цього питання на квітневій сесії   в міській раді  та у разі не вжиття  заходів до розкриття злочинів та притягненні винних осіб до відповідальності  є намір розглянути на сесії ради звернення до УМВС України в Полтавській області щодо надання Глобинському райвідділу  міліції компетентної   допомоги в розкритті резонансних злочинів спеціалістами   обласного управління міліції.

 

Міський голова Станіслав Джусь проводить заміри для виготовлення мармурової дошки для встановлення на обеліск, що розміщений  на "Мічурінському" цвинтарі

В даний час прийнято рішення про встановлення  мармурової  дошки на обеліску, однак  це буде проведено за кошти міської ради, а повинне бути вчинено за кошти тих,  хто посягнув на саме святе, що повинно бути у кожного з нас – пам'ять та пошану  до  воїнів, які ціною власного життя вистояли і здобули перемогу у самій страшній та кровопролитній війні на  світі.

Разом з тим  розпочато роботи з реставрації та  фарбування обеліску, щоб до Дня Перемоги закінчити всі ці роботи.

Всього на території  м. Глобине знаходиться  11 пам’ятників, обелісків  та пам’ятних знаків,   пов’язаних увічненням пам’яті  воїнів полеглих в боях з фашизмом  та ще 9 таких об’єктів, які розміщуються в населених пунктах Глобинської міської ради.

 
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:

Додати коментар

Правила додавання коментарів

Шановні користувачі нашого сайту, переконливо просимо ознайомитись з правилами додавання коментарів.

Мови нашого сайту - українська та російська. Звертайте увагу на правопис. Використання трансліту (написання українських, російських слів символами латиниці) при написанні повідомлень допускається тільки в крайніх випадках. Правка коментарів, які відповідають правилам сайту, не проводиться.

В коментарях категорично заборонено:

1. лайки, нецензурні вирази;
2. порушень законів Конституції України, некоректних висловів щодо державних символів;
3. ознак ксенофобії та релігійної ворожнечі;
4. реклами, спаму, флуду тощо.
5. особиста образа.
6. поширення недостовірної інформації (коментар буде видалений до моменту надання доказів!)

Всі коментарі, що порушують правила, будуть видалені з посиланням на відповідний пункт правил!
Дякуємо за порозуміння.


Захисний код
Оновити



Пошук по сайту

Фотогалерея

Глобинська міська рада