1 2 3
Дні довкілля в Глобине Друкувати Написати листа
Понеділок, 27 квітня 2015 14:16

 

25 квітня 2015 року по всій території України з метою поліпшення стану довкілля, покращення санітарного стану та благоустрою населених  пунктів проводився  День  довкілля.

 

Враховуючи, що зараз настала пора садіння городів, прибирання в домашніх садах та прилеглих до житлових будинків територіях  в Глобине вирішено було розпочати роботи з благоустрою та озелененню міста 24 квітня  організовано по підприємствах, установах та організаціях міста, а вже наступного дня - 25 квітня,  провести такі роботи безпосередньо за рахунок ентузіастів, які добровільно проявили  власну ініціативу провести роботи з прибирання території та озеленення міста.

 

Прибирання довкілля на території розміщення колишніх станції юннатів та клубу Мічуріна

Всі працювали старанно та злагоджено

Визначаємо обєм та завдання з прибирання території

Вже з обіду 24 квітня в місті закипіла робота. Вигрібалося старе опале листя, сміття, прибиралися гілки та  знищувались минулорічні зарості кущів, дерев та  бур’янів.

Активно такі роботи тривали в  парку відпочинку та колишньому парку Леніна в центрі міста, а також на території бувшої станції юннатів та території колишнього клубу колгоспу «Мічуріна» по центральній вулиці міста. Сумлінна та добросовісно на прибиранні трудилися  працівники  управління праці та соціального захисту населення Глобинської районної державної адміністрації, працівники Глобинського районного управління юстиції, управління державного казначейства в Глобинському районі, комунальники та інші. Працівники апарату Глобинської райдержадміністрації та Глобинської міської ради в центрі міста поблизу Архангело-Михайлівської церкви заклали алею Героїв України, висадивши   декоративні дерева: горобину  штамбову плакучої форми та ялівець  Вергінський. Тут же планується облагородження прилеглої території зі сторони центральної вулиці та  встановлення пам’ятної дошки.

Роботи з планування території Алеї Героїв України в м. Глобине

В процесі висадження дерев учасники акції активно ділились своїми враженнями

Висадження горобини штамбової

Висадження декоративного ялівцю Вергінського

 

Роботи з насадження дерев

Підвіз води для поливу саджанців було забезпечено працівниками Глобинського ККП

Висаджування вічнозеленого самшиту

Такий вигляд має Аллея Героїв України по закінченню робіт з висаджування декоративних дерев та кущів

25 квітня 2015 року на вулиці Лялі Убийвовк  о 14 годині зібралися жителі цієї та прилеглих вулиць, щоб відповідно до рішення Глобинської міської ради  на місці  колишнього глинища, з якого свого часу брали глину для  випалювання цегли під час будівництва в 30-роках ХІХ століття  церкви в м. Глобине та яке в останній час були перетворили на стихійний смітник – провести роботи з початку закладення скверу в цій частині міста.  Проживаючі поряд  з місцем проведення робіт подружжя Данченко та Бондаренко  Наталія, які теж брали активну участь в прибиранні та озелененні території глинища, надавали воду із своїх подвір’їв для поливу саджанців. Всього зі сторони вулиці Лялі Убийвовк було висаджено 20 саджанців горобини  звичайної, придбаної за кошти Глобинської міської ради. Участь в роботах прийняло 9 чоловік.

Ентузіасти-природолюби за роботою. Засаджування деревами території колишнього глинища по вул. Лялі Убийвовк в м. Глобине

Аналогічними були заходи з благоустрою та озеленення в заводській частині, де до участі в акції активно відгукнулися прихильники та співробітники компанії «Фаберлік» м. Глобине: подружжя Супронових, Білоус Ліля, Косолапова Іра, Пономаренко Маргарита, Петрушко Наташа, Дерій Аня, Клочко Аліна, Пивовар Влада. Їх зусиллями була прибрана обочина вулиці Карла Маркса від  залізничного мостового переходу в напрямку центра міста та висаджені   дерева горобини звичайної. Вони ж і надалі пообіцяли здійснювати догляд  за саджанцями: поливати  та очищати їх від бур’янів.

Хороші справи в Глобине зроблені – громадський обов’язок  кожного жителя нашого міста  всіляко сприяти охороні та збереженню природного довкілля.

 

 

 

 

 
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:

Додати коментар

Правила додавання коментарів

Шановні користувачі нашого сайту, переконливо просимо ознайомитись з правилами додавання коментарів.

Мови нашого сайту - українська та російська. Звертайте увагу на правопис. Використання трансліту (написання українських, російських слів символами латиниці) при написанні повідомлень допускається тільки в крайніх випадках. Правка коментарів, які відповідають правилам сайту, не проводиться.

В коментарях категорично заборонено:

1. лайки, нецензурні вирази;
2. порушень законів Конституції України, некоректних висловів щодо державних символів;
3. ознак ксенофобії та релігійної ворожнечі;
4. реклами, спаму, флуду тощо.
5. особиста образа.
6. поширення недостовірної інформації (коментар буде видалений до моменту надання доказів!)

Всі коментарі, що порушують правила, будуть видалені з посиланням на відповідний пункт правил!
Дякуємо за порозуміння.


Захисний код
Оновити



Пошук по сайту

Фотогалерея

Глобинська міська рада