1 2 3
І ще раз про наболіле Друкувати Написати листа
Понеділок, 20 квітня 2015 18:49

 

Наше місто захлинається побутовими відходами. Стихійні сміттєзвалища є реальною проблемою, вони розростаються рівномірно по всьому місту, не зважаючи навіть на ті заходи, що вживаються Глобинською міською радою, Глобинським комбінатом комунальних послуг, працівниками міського громадського формування «Муніципальна міліція». Біля багатоквартирних будинків на кожній вулиці вже давно встановлено достатньо спеціальних контейнерів для сміття, які регулярно обслуговуються, були організовані місця тимчасового складування сміття та побутових відходів, організовано вивіз відходів від садиб глобинчан, які придбали спеціальні пакети-мішки в Глобинському ККП чи відповідних  закладах  торгівлі. Отже, можливість позбавлятися відходів цивілізованим шляхом, є, от тільки бракує бажання в самих глобинчан  таким цивілізованим способом позбуватися   сміття зі своїх осель.

Простіше викинути за поріг, на пустище, окраїну вулиці, поле, берег річки а то і річку,  лісонасадження чи парк. Сумна картина спостерігається  в Глобине, щоразу весною: поки дерева, кущі ще голі і не вкрилися листям, не виросла трава – повсюди простягаються кольорові хвилі побутових відходів. Невже люди думають, якщо в будинку, квартирі, подвір’ї  прибрано та ніхто нічого не побачить куди саме вони викинули сміття та інший непотріб, - вони вирішили всі свої проблеми? А як же бути з чистим довкіллям, екологією? Завтра ж,  влітку хтось захоче десь відпочити на природі і шукатиме затишне місце, вільне від сміття і бруду. Чомусь не виходять з рідними друзями на смітники,  не відпочивають серед бруду, битого скла  і смороду. А це ж і здоров’я, як самих сміттєшкідників, так і їх рідних, дітей та оточуючих.

 

Ми бідкаємось, що все занехаяне, не доглянуте,  а хто ж нам це повинен робити. Хто як не ми самі будемо дбати про те, щоб нам у нашому місті жилось затишно і добре, щоб ми і наші діти милувались чистим довкіллям, мали місця де могли б із користю для себе, свого здоров’я провести своє дозвілля.

Не маємо на меті когось присоромити чи образити. Хочемо закликати глобинчан, в першу чергу прогресивних активних школярів, молодь, яким по праву належить майбутнє, спробувати змінити цю ситуацію. Не варто сподіватися на допомогу з боку певних установ, не варто знімати із себе відповідальність за екологічну ситуацію у Глобине, нічого не змінить, якщо ми продовжуватимемо говорити про наболіле і чекати, поки хтось почне працювати. Хочемо закликати молодь до свідомого ставлення до своєї домівки, до активної позиції в суспільстві.

Ми повинні стати прикладом один для одного та вчитися жити не забруднюючи і не отруюючи довкілля. Жити так як живуть всі інші країни  цивілізованого європейського  світу.

Тож ще раз звертаємось до всіх небайдужих людей. Ніхто крім нас самих не наведе порядку в нашому місці та на його околицях.

Стихійний смітник по вул. Леніна (в районі приватних гаражів, пюблизу Шкільного Бульвару)

Новоутворений стихійний смітник на розі вулиць 40-річчя Жовтня та вул.Кооперативної (узбіччя повороту на "Карлову" греблю

Лісонасадження понад узбіччям доріг і полями   найлюбиміше місце глобинських  сміттєшкідників

Тут в квітні цього року працівниками комунального підприємства був встановлений щит з написами що скидання сміття заборонено. Глобинськими вандалами-смітярами  він нахабно знищений. Цікаво, що при цьому ці людці, що нищили стенд небійсь вважають себе ще й порядними "людьми", - вул. Польова в м. Глобине (дорога на заводське кладовище)

Ті ж хто продовжить бути сміттєвими шкідниками в місті та його околицях будуть обов’язково виявлятися, сплачуватимуть штрафи за порушення правил благоустрою та відшкодовуватимуть збитки, заподіяні їх діями на очищення стихійних сміттєзвалищ та звісно ж здобуватимуть «популярність», адже про їх вчинки буде інформуватись громадськість. То можливо вже варто і задуматись?

 

 

 

 

 
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:

Додати коментар

Правила додавання коментарів

Шановні користувачі нашого сайту, переконливо просимо ознайомитись з правилами додавання коментарів.

Мови нашого сайту - українська та російська. Звертайте увагу на правопис. Використання трансліту (написання українських, російських слів символами латиниці) при написанні повідомлень допускається тільки в крайніх випадках. Правка коментарів, які відповідають правилам сайту, не проводиться.

В коментарях категорично заборонено:

1. лайки, нецензурні вирази;
2. порушень законів Конституції України, некоректних висловів щодо державних символів;
3. ознак ксенофобії та релігійної ворожнечі;
4. реклами, спаму, флуду тощо.
5. особиста образа.
6. поширення недостовірної інформації (коментар буде видалений до моменту надання доказів!)

Всі коментарі, що порушують правила, будуть видалені з посиланням на відповідний пункт правил!
Дякуємо за порозуміння.


Захисний код
Оновити



Пошук по сайту

Фотогалерея

Глобинська міська рада