1 2 3
Яке відношення такий і результат… Друкувати Написати листа
Четвер, 16 квітня 2015 08:36

15 квітня одним із найактуальніших на сьогодні питань, яке розглядалось на засіданні сесії Глобинської міської ради був стан з розкриття та профілактики злочинів вандалізму - наруги над похованнями  та    крадіжок на цвинтарях м. Глобине. Спеціально для цього було надіслано запрошення для надання звіту начальнику Глобинського РВ УМВС України в Полтавській області, адже саме органи міліції за законом і професійними обов’язками зобов’язані здійснювати і боротьбу зі злочинністю і її профілактику. Чи то іншої думки був начальник міліції щодо актуальності та важливості проблеми, яку мали розглядати на сесії депутати місцевої ради, чи з яких інших причин, але  на засідання сесії прибув заступник начальника Глобинського райвідділу міліції, начальник міліції громадської безпеки Гордійчук Олександр Валентинович. З його звіту присутні зрозуміли лише одне, що Глобинським райвідділом зареєстровано 7 випадків вчинення злочинів, передбачених ст.297 КК України «Наруга над могилою» в 2014 році  та 15 – в 2015 років. Жоден з цих злочинів не розкритий, до того ж як відмітив, один з депутатів ради,  таких фактів набагато  більше, просто жителі міста зневірились  в ефективності  роботи Глобинського райвідділу міліції, безрезультатності звернень до нього за фактами вчинення злочинів. Серед причин неефективної роботи правоохоронного органу в боротьбі з цими злочинами на думку представника райвідділу міліції є: мала кількість штату працівників райвідділу,  слабка їх професійна підготовка, відсутність належного матеріального технічного забезпечення, в тому числі і паливно-мастильними матеріалами. Місто Глобине обслуговують три дільничних інспектора міліції, однак на даний час – всього один.

Найбільш позитивним моментом роботи з розкриття даної категорії злочинів  є затримання на початку квітня цього року працівниками Глобинського міського громадського формування з охорони громадського порядку «Муніципальна міліція»   групи в складі трьох осіб, які  викрадали металевий паркан  з території центральної лікарні в м. Глобине, але і тут мають сумніви, а чи буде надана належна оцінка даному факту вчинення злочину, чи хватить професіоналізму і неупередженості  довести причетність затриманих осіб до вчинення інших злочинів, і зокрема з цвинтарів міста Глобине.

Отже звіт представника Глобинського РВ УМВС більше залишив запитань чим відповідей на них. А його заклики прикривати нездатність працівників міліції забезпечити дотримання законності в районі та розкриття і профілактику злочинів залученням до охорони громадського порядку, патрулювання в місті  представників громадськості нагадало недалеко минулі часи. Кожен повинен добре робити свою роботу. Одне зрозуміло дійсно реформа правоохоронних органів назріла в часі та те, що все таки щось потрібно робити в нашому місті, щоб дотримуватись правопорядку та попередження злочинності. Тож депутати прийняли наступне рішення:

1.Інформацію заступника начальника Глобинського РВ УМВС України в Полтавській області, начальника міліції громадської безпеки Гордійчука О.В. прийняти до відома.

2.Рекомендувати Глобинському РВ УМВС України в Полтавській області (Костенко В.А.):

2.1. Посилити роботу по попередженню та розкриттю злочинів, пов’язаних з крадіжками металевих конструкцій на кладовищах міста та інших громадських місцях;

2.2.   Активізувати роботу по виявленню та розкриттю незаконних пунктів прийому металобрухту на території Глобинської міської ради.

3. Глобинському міському громадському формуванню з охорони громадського порядку «Муніципальна міліція»  (Пшеничний О.І.) постійно здійснювати заходи по недопущенню правопорушень у громадських місцях.

4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну депутатську комісію з питань дотримання законності, правопорядку та профілактики правопорушень (Пінчук В.Г.).

 

 
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:

Додати коментар

Правила додавання коментарів

Шановні користувачі нашого сайту, переконливо просимо ознайомитись з правилами додавання коментарів.

Мови нашого сайту - українська та російська. Звертайте увагу на правопис. Використання трансліту (написання українських, російських слів символами латиниці) при написанні повідомлень допускається тільки в крайніх випадках. Правка коментарів, які відповідають правилам сайту, не проводиться.

В коментарях категорично заборонено:

1. лайки, нецензурні вирази;
2. порушень законів Конституції України, некоректних висловів щодо державних символів;
3. ознак ксенофобії та релігійної ворожнечі;
4. реклами, спаму, флуду тощо.
5. особиста образа.
6. поширення недостовірної інформації (коментар буде видалений до моменту надання доказів!)

Всі коментарі, що порушують правила, будуть видалені з посиланням на відповідний пункт правил!
Дякуємо за порозуміння.


Захисний код
Оновити



Пошук по сайту

Фотогалерея

Глобинська міська рада