1 2 3
15-річний ювілей Друкувати Написати листа
Вівторок, 14 квітня 2015 18:10

 

В квітні місяці цього року виповнюється 15 років із дня заснування в м. Глобине при Глобинській гімназії духового  оркестру «Орфей». Створений в перший рік 21 століття  оркестр був спочатку невеличким колективом, у  якому  школярі  вчилися  грі  на  духових  інструментах. З самого першого дня існування колективу і до сьогодні його незмінним керівником є   випускник Рівненського державного інституту культури Мушій Борис Богданович. Йшли роки, оркестр набував популярності в Глобине та за його межами, ставав незмінним атрибутом шкільних,  міських,  державних свят та урочистостей в місті і районі, приймав участь у різноманітних заходах та конкурсах, де здобував визнання та призові місця.

Першими  оркестрантами колективу були: Бабко  Антон, Бутко  Юрій, Петришак  Богдан, Проценко  Євген, Проценко Юрій, Миргородський  Сергій, Тимошенко  Іван, Логвин  Максим, Коваленко  Іван, Данченко  Валентин,  Буря  Владислав,  Савонік  Віталій  та  Савонік  Сергій, Тютюнник  Олександр, Захаренко  Сергій, Чераньов Євген  та  Чераньов  Віктор, Решетняк  Віктор, Балуєв  Іван, Качмар  Олександр, Садовий  Олексій, Савченко  Ярослав.

Керівник оркестру з перших днів його існування, ведучи журнал відвідувань оркестру, одночасно проводив і записи щодо найважливіших подій в житті оркестру. Ось окремі з них, що стосуються перших кроків становлення колективу:

«06.04.2001 Перший раз грали на шкільному подвір’ї під час проведення суботника. Було нас 17 чоловік. Учні нам аплодували, а вчителі говорили , що граємо дуже добре…»

«19.04.2001 радісна подія – перебралися з підвалу гімназії у нормальний клас».

«09.05.2001 – зіграли  на святі до Дня Перемоги. Це перший виступ, коли на нас дивилися люди майже з усього міста. Було хвилювання…»

«22.05.2001 – оркестр озвучував свято проводів на пенсію заслуженого вчителя України Плиски Миколи Дмитровича».

«07.06.2001 – оркестр відзначили першою нагородою «дипломом» від громадського об’єднання «Злагода».

«20.06.2001 – ми придумали назву оркестрові – «Орфей».

«21.08.2001 – привезли новенькі оркестрові  костюми з Полтави. Всі розібрали їх додому щоб підігнати за розміром. Допомогли у придбанні костюмів голова районної адміністрації Бугаєць Григорій Андрійович та його заступник Токаренко Галина Володимирівна».

«14.12.2001 – оркестр взяв участь у конкурсі художньої самодіяльності шкіл району. Ми перемогли».

«25.03.2002 – виступали у м. Комсомольську у палаці культури гірничо-збагачувального комбінату.»

«26.04.2002 – перша поїздка оркестру у м. Полтава. Участь в обласному конкурсі художньої самодіяльності. Зайняли третє місце…»

Потім на протязі кожного послідуючого року були   участі колективу в різних заходах, конкурсах, концертних програмах, виїзди в села району та населенні пункти Полтавської області і м. Полтаву. І скрізь «Орфей» мав визнання вправного, майстерного оркестру. Колектив оркестрантів змінювався, одні покоління гімназистів вирушаючи в доросле життя, покидали рідну домівку, місто і зрозуміло полишали «свій» оркестр, а на зміну їм приходили  юні покоління, які з часом досягали висот в майстерній грі на духових інструментах, примножуючи славу оркестру «Орфей».

На протязі всіх часів свого існування духовий оркестр знаходив підтримку в Глобинській міській раді, яка   надавала постійно допомогу та сприяла його розвитку.

 

Перші учасники духового оркестру на подвірї гімназії

Оркестранти на марші. Святкування Дня Перемоги в м. Глобине.

Фото на згадку учасників оркестру та юних барабанщиць Глобинської гімназії

На сцені Глобинського районного будинку культури в м. Глобине

Тож напередодні 15-річного ювілею  бажаємо колективу «Орфея» нових творчих злетів, визнання та перемог. А всі бажаючі можуть побувати на звітному ювілейному концерті оркестру, що відбудеться  25 квітня 2015 року в Районному будинку культури м. Глобине.

 
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:

Додати коментар

Правила додавання коментарів

Шановні користувачі нашого сайту, переконливо просимо ознайомитись з правилами додавання коментарів.

Мови нашого сайту - українська та російська. Звертайте увагу на правопис. Використання трансліту (написання українських, російських слів символами латиниці) при написанні повідомлень допускається тільки в крайніх випадках. Правка коментарів, які відповідають правилам сайту, не проводиться.

В коментарях категорично заборонено:

1. лайки, нецензурні вирази;
2. порушень законів Конституції України, некоректних висловів щодо державних символів;
3. ознак ксенофобії та релігійної ворожнечі;
4. реклами, спаму, флуду тощо.
5. особиста образа.
6. поширення недостовірної інформації (коментар буде видалений до моменту надання доказів!)

Всі коментарі, що порушують правила, будуть видалені з посиланням на відповідний пункт правил!
Дякуємо за порозуміння.


Захисний код
Оновити



Пошук по сайту

Фотогалерея

Глобинська міська рада