1 2 3
Першочергові завдання з благоустрою населених пунктів Друкувати Написати листа
Середа, 01 квітня 2015 13:44

Саме таке питання – першочергові завдання з благоустрою населених пунктів Глобинської міської ради  стало предметом розгляду на засіданні міського штабу з координації роботи та контролю  за реалізацією заходів двомісячника благоустрою, озеленення та чистоти,    яке відбулося в Глобинській міській раді.

В ході засідання було намічено провести конкретні заходи: комунальному підприємству м. Глобине - ремонт в’їзду в Центральний парк відпочинку м. Глобине, встановлення та заміна дорожніх  знаків, вирубування порослі, прибирання сміття з обочин на мосту Закоханих («Карловій» греблі), фарбування відбійника по греблі від вулиці Гагаріна до перехрестя вулиць Богдана Хмельницького та  40-річчя Жовтня, ремонт та фарбування лавочок в парках та скверах відпочинку, придбання та встановлення   15 додаткових урн, нанесення дорожніх розміток на центральних вулицях міста та біля навчальних закладів, приведення в належний стан (прибирання, ремонт лавочок – при такій необхідності, фарбування) зупинок громадського транспорту; підприємства, установи, заклади, приватних підприємців, які мають у власності чи орендують земельні ділянки на території міської ради зобов’язано провести благоустрій прилеглих територій та тих, що перебувають у їх власності чи оренді.

Під час засідання штабу з благоустрою

Аналогічні заходи з благоустрою заплановано провести і в сільських населених пунктах Глобинської міської ради. Зокрема  стан такої роботи передбачається розглянути на наступному засіданні міського штабу за участю депутатів  ради, які представляють села, що входять до складу Глобинської міської ради.

Одним із напрямків благоустрою на весняний період 2015 року є ліквідація стихійних сміттєзвалищ: в районі колишньої станції юннатів та зони міської артсвердловини  по вулиці Леніна, а також на вулицях - Вишневій, Польовій, Набережній (на березі річки), Богдана Хмельницького, Глоби, Героїв Караснодону (в тому числі і стадіону) та інших.

З метою недопущення подібних фактів самовільного скидання сміття та у випадку виявлення таких фактів здійснення заходів по притягненню винних осіб до відповідальності, зобов’язано начальника громадського формування муніципальної міліції Пшеничного О.І. організовувати та проводити постійні рейди в місцях, де раніше виникали стихійні сміттєзвалища.

До речі відповідальність за самовільне забруднення довкілля побутовими відходами чи сміттям передбачає штрафні санкції відповідно до  статті 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення - для громадян від 340 до 1360 грн., а для посадових осіб і громадян-суб’єктів підприємницької діяльності – від 850 до 1700 грн.. До того ж винні особи зобов’язані будуть і відшкодовувати   збитки  та   іншу   шкоду,   завдану   ними   внаслідок   порушення законодавства  з   питань  благоустрою  та  охорони   навколишнього   природного середовища в порядку та розмірах, установлених законодавством України. Тож перш ніж засмічувати наше місто чи населенні пункти міської ради та їх околиці варто подумати, а чи варто таке вчиняти.

 

 

 

 

 

 
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:

Додати коментар

Правила додавання коментарів

Шановні користувачі нашого сайту, переконливо просимо ознайомитись з правилами додавання коментарів.

Мови нашого сайту - українська та російська. Звертайте увагу на правопис. Використання трансліту (написання українських, російських слів символами латиниці) при написанні повідомлень допускається тільки в крайніх випадках. Правка коментарів, які відповідають правилам сайту, не проводиться.

В коментарях категорично заборонено:

1. лайки, нецензурні вирази;
2. порушень законів Конституції України, некоректних висловів щодо державних символів;
3. ознак ксенофобії та релігійної ворожнечі;
4. реклами, спаму, флуду тощо.
5. особиста образа.
6. поширення недостовірної інформації (коментар буде видалений до моменту надання доказів!)

Всі коментарі, що порушують правила, будуть видалені з посиланням на відповідний пункт правил!
Дякуємо за порозуміння.


Захисний код
Оновити



Пошук по сайту

Фотогалерея

Глобинська міська рада