1 2 3
Волонтерство - потужний соціально-суспільний рух Друкувати Написати листа
Середа, 06 грудня 2017 10:05

Волонтерство, волонтери - ці слова стрімко ввійшли в нашу мову і стали по змісту поруч з  благодійністю, гуманністю, добровольцями. добродійниками. Волонтери, доброчинці - люди, що за покликом душі і серця,  без наказів і принуки готові  безкорисливо допомагати постраждалим, хворим, знедоленим, дітям, старшому поколінню, військовим, внутрішньо переміщеним особам, безпритульним,  інвалідам, багатодітним і сиротам - всім, хто потребує підтримки.  Активні доброчинці можуть виступати організаторами заходів, пов’язаних із охороною довкілля чи збереженням культурної спадщини та  організовувати змагання або мистецькі фестивалі. Важлива участь волонтерів у зборі фінансів на ту чи іншу благодійну ініціативу та добровільна праця на підтримку громадських та благодійних організацій.

В Україні діє кілька організацій, що займаються підготовкою волонтерів, а саме: Всеукраїнський громадський центр “Волонтер”Всеукраїнський громадський центр “Волонтер”; Всеукраїнська асоціація молодіжного співробітництва “Альтернатива-В”Центр волонтеріату “Добра воля”. На їхніх  сайтах  є також оголошення від тих організацій, які запрошують до себе волонтерів.  Також центри підготовки волонтерів створені на базі багатьох факультетів соціальної роботи у вищих навчальних закладах України.

Потужного масштабу сягнув волонтерський рух в Україні в зв’язку з  подіями Євромайдану  та війною  на Сході країни. Допомагати військовим,  постраждалому мирному  населенню одягом, продовольством, медикаментами, збирати кошти на  придбання спеціалізованої техніки,  приладів, сприяти  лікуванню та реабілітації бійців, створювати умови для психологічного розвантаження - це далеко неповний перелік дій активних доброчинців.

Волонтером Медичної служби Майдану був   наш земляк, житель села Яроші, ініціативний  учасник Революції Гідності - Тарас Жилін.   Взимку 2013- 2014р. він  надавав медичну допомогу  учасникам буремних подій, а навесні  вже  організовував збір необхідних речей для потреб військових  та внутрішньо переміщених осіб і наполегливо готувався   захищати від проросійських бойовиків рідний край. Добровольцем пішов в гарячі точки АТО, активно приймав участь в бойових діях, під ворожими обстрілами надавав медичну допомогу  українським бійцям, отримав поранення, а після лікування  продовжив завзято опановувати  новинки в  парамедичній сфері. За час проведення АТО відзначився як професійний та відповідальний командир

За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі сержант  був нагороджений медаллю “За військову службу Україні".

Нині Тарас Жилін очолює  Центр підготовки парамедиків НАВС в Києві.   Земляки сердечно дякують  волонтеру, учаснику  бойових дій  за мужність, рішучість, відкритість і  готовність прийти на допомогу  кожному, хто її потребує. Найкращі побажання висловлюють доброчинцю  в Міжнародний день волонтерів  односельці.

Розчулені учасники години спілкування, присвяченій волонтерській діяльності   в Україні  ще довго обмінювалися думками  в Пирогівській сільській бібліотеці, висловлювали сподівання,  що      волонтерство, як  потужний соціально-суспільний рух, внутрішній ресурс самоорганізації населення прискорюватиме розвиток України у напрямку  формування громадянського суспільства.

 Завідувач Пирогівської  сільської   бібліотеки     Лідія Мацак

alt

alt

Під час проведення заходу  приуроченого волентерській діяльності в Пирогівській сільській бібліотеці 

 

 

 

 

 

 
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:

Додати коментар

Правила додавання коментарів

Шановні користувачі нашого сайту, переконливо просимо ознайомитись з правилами додавання коментарів.

Мови нашого сайту - українська та російська. Звертайте увагу на правопис. Використання трансліту (написання українських, російських слів символами латиниці) при написанні повідомлень допускається тільки в крайніх випадках. Правка коментарів, які відповідають правилам сайту, не проводиться.

В коментарях категорично заборонено:

1. лайки, нецензурні вирази;
2. порушень законів Конституції України, некоректних висловів щодо державних символів;
3. ознак ксенофобії та релігійної ворожнечі;
4. реклами, спаму, флуду тощо.
5. особиста образа.
6. поширення недостовірної інформації (коментар буде видалений до моменту надання доказів!)

Всі коментарі, що порушують правила, будуть видалені з посиланням на відповідний пункт правил!
Дякуємо за порозуміння.


Захисний код
Оновити



Пошук по сайту

Фотогалерея

Глобинська міська рада