1 2 3
В гостях у глобинців керівники громад Полтавщини Друкувати Написати листа
Понеділок, 20 листопада 2017 16:23

 Глобинська  громада була створена в 2015 році  однією з перших на Полтавщині. За час, що пройшов,  є вже певний досвід діяльності  об’єднаної територіальної громади. Тож, багатьох керівників новостворених об’єднаних громад Полтавщини та тих, що вирішують для себе не зовсім просте питання – стати на шлях  адміністративного реформування,   цікавлять чимало питань діяльності об’єднаної громади та їх вирішення на прикладі Глобинської громади.

Щоб  хто не говорив, хто б як не оцінював роботу Глобинської міської ради,  та позитивних прикладів,   за час створення об’єднаної громади,  багато. Це і відродження роботи дитсадків і клубів  в сільській місцевості, і капітальні ремонти приміщень шкіл, дитсадків, спортивних залів шкіл, відкриття нових дитячих та спортивних майданчиків, вуличне освітлення населених пунктів і багато інших  позитивних моментів, яких не можна не помічати.  Не даремно ж Глобинська громада постійно в десятці кращих об’єднаних громад України.

 Звісно, що проблем багато, хочеться вирішувати їх швидше і успішніше та вже і те, що вдалося зробити і плани на майбутнє викликають позитивні емоції в тих, хто знайомиться з діяльністю Глобинської громади. Звідси і постійний інтерес зі сторони керівників інших громад до глобинців та бажання особисто переконатися в позитивних змінах на краще.

18 листопада 2017 року саме з цією метою до Глобине прибула делегація керівників  новостворених об’єднаних громад Полтавщини та тих, що вирішують для себе питання про створення об’єднаних територіальних громад. Були тут представники з Лохвиці, Гребінки, Опішні, Оржиці, Диканьки та інших районів області.

Під час зустрічі, яка проходила в залі засідань Глобинської міської ради,  перед гостями виступили та відповіли на їх численні запитання  міський голова Станіслав  Джусь,  заступники міського голови Олександр Артюшенко та Галина Токаренко,  керуюча справами міськвиконкому Наталія Четеверікова.

Не менш цікавою для гостей була і екскурсія по Глобинській громаді. Керівники громад Полтавщини відвідали очисні споруди центральної каналізації міста, де тривають роботи з капітальної реконструкції. Цікавою та змістовною для гостей була розповідь головного інженера   Полтавського виробничого кооперативу природоохоронного підприємства «Екологія» Миколи Капарника про  передові технології очистки стічних вод, які будуть застосуватися на очисних спорудах в м. Глобине. До речі, закінчення будівельних робіт планується в цьому році. А вже весною наступного року мають розпочати роботу очисні споруди централізованої каналізації міста.

Побували учасники зустрічі цього дня і на найбільшому підприємстві міста – Глобинському м’ясокомбінаті, відвідали міський ЦНАП, змогли побачити дитячо-спортивний комплекс  «Заводський», біокомплекс з виробництва газу, переробний завод, потужне елеваторне підприємство «Нібулон» та інші об’єкти.

Керівники громад Полтавщини побачили чимало позитивних моментів в діяльності Глобинської громади,  частину з яких вони мають намір застосувати і в себе. Це,  в першу чергу, стосується використання новітніх технологій в забезпеченні водопостачання населених пунктів (сучасні станції безперебійної подачі води з артезіанських свердловин «Каскад»), плани  по диспетчеризації управління вуличним освітленням  та інші.

Проведення цієї зустрічі було проведено в рамках заходів Асоціації міст України.

alt

alt

alt

Під час зус трічі в залі засідань Глобинської міської ради

alt

alt

Гості громади на важливому обєкті - капітальній реконструкції очисних споруд центральної каналізації м. Глобине

 

 

 

 

 
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:

Додати коментар

Правила додавання коментарів

Шановні користувачі нашого сайту, переконливо просимо ознайомитись з правилами додавання коментарів.

Мови нашого сайту - українська та російська. Звертайте увагу на правопис. Використання трансліту (написання українських, російських слів символами латиниці) при написанні повідомлень допускається тільки в крайніх випадках. Правка коментарів, які відповідають правилам сайту, не проводиться.

В коментарях категорично заборонено:

1. лайки, нецензурні вирази;
2. порушень законів Конституції України, некоректних висловів щодо державних символів;
3. ознак ксенофобії та релігійної ворожнечі;
4. реклами, спаму, флуду тощо.
5. особиста образа.
6. поширення недостовірної інформації (коментар буде видалений до моменту надання доказів!)

Всі коментарі, що порушують правила, будуть видалені з посиланням на відповідний пункт правил!
Дякуємо за порозуміння.


Захисний код
Оновити



Пошук по сайту

Фотогалерея

Глобинська міська рада