1 2 3
Вибори старост: мовою цифр Друкувати Написати листа
Понеділок, 06 листопада 2017 11:53

Минулої неділі, 5 листопада 2017 року в Глобинській громаді відбулися вибори сільських старост  громади. В 6 старостинських округах  у виборчих перегонах брало участь  12 претендентів на посади старост. При цьому найбільше кандидатів, аж чотири,  було на посаду старости в Бабичівському старостинському окрузі, 3 кандидати на посаду Новомосковського сільського старости і два на посаду Жуківського сільського старости. В трьох  старостинських округах: Опришківському, Борисівському та Пирогівському старостинських округах – по одному кандидату.

В цілому можемо відмітити досить низьку явку виборців на виборчі дільниці. Всього лише 46,47% виборців взяло участь цього року у виборах старост  громади, або з 4220 виборців, включених до списків виборців на виборчих дільницях та за місцем проживання взяло участь  в голосуванні  1961 виборця.

При цьому найбільшу громадянську активність проявили жителі Бабичівського старостату, де участь у виборах взяло 631 виборця з 1142 включених до списків виборців, або 55 відсотків від їх загальної кількості. Найгіршу активність проявили цього разу жителі Пирогівського старостату. Лише 32 відсотка від загальної кількості виборців проживаючих на території вказаного старостату брало участь у виборах. Тут з 947 виборців проголосувало лише 302 виборця.

Цікаво, що низькою виявилася явка виборців і у новоствореному Новомосковському старостинському окрузі. Тут лише  181 виборець із 486 внесених до списків виборців взяли участь в голосуванні  або 37,24 відсотка від усією кількості  виборців.

Серед тих, хто був безальтернативним   кандидатом, тобто не мав суперників на виборах, абсолютним переможцем цьогорічним виборчих перегонів є  Тетяна Садлівська. За неї віддало голосів 95 відсотків  всіх виборців,  що брали участь у виборах  під час обрання Опришківського сільського старости.

189 виборців  з 206, що брали участь в голосуванні  або 91,7 відсотка від усіх, що брали участь у виборах  підтримали  кандидатуру Валентини Демченко на посаду Борисівського сільського старости.

З результатом в 77,1  відсотка виборців, що взяли участь в голосуванні  отримала перемогу на виборах   кандидат   на посаду Пирогівського сільського старости Тамара Кір’ян.   При цьому серед виборців  с. Яроші такий  відсоток становить   66  відсотків.

Найбільш «запекла»  боротьба розгорнулась на Новомосковському єдиному одномандатному виборчому  окрузі. Тут перемогу святкував кандидат на посаду сільського старости Олег Клімов, яких набрав 54 відсотка голосів виборців. Другим став місцевий житель Станіслав Мирун за якого віддали свої голоси 34 відсотка  виборців, що взяли участь в голосуванні. Третій кандидат – Віталій Палош набрав 8 відсотків голосів виборців.

Впевнену перемогу у виборчих перегонах  у Бабичівському єдиному одномандатному виборчому окрузі здобув Станіслав Живолуп. За нього проголосувало 68,3 відсотка всіх виборців, що брали участь в голосуванні  або 431 виборець.

Між його суперниками голоси виборців розподілилися наступним чином:

Мацак Галина Миколаївна - 12,36 відсотків виборців (78 голосів)

Андрущенко Сергій Олександрович - 11,41 відсотка виборців (72 голоси)

Збираник Тимур Анатолійович – 6,81 відсотка виборців (43 голоси).

86,5 відсотка виборців, що взяли участь в голосуванні віддали свої голоси за кандидата на посаду Жуківського сільського старости  Ольгу Козіну. Інший кандидат на цю посаду Віталій Миколайович Харченко набрав 9,1 відсотків голосів виборців. Йому перевагу віддали 30 виборців.

Таким чином в результаті  проведення  місцевих виборів сільських старост  в Глобинській громаді  обрано:

Новомосковським  сільським старостою - Клімова Олега Анатолійовича, 1979 року народження, громадянина України, освіта вища, члена партії «Європейська партія України», інженера з благоустрою КП «Глобинське», жителя м. Глобине

Бабичівським сільським старостою – Живолупа Станіслава Анатолійовича, 1977 року народження, громадянина України, позапартійного, в.о. Бабичівського сільського старости, жителя м. Глобине

Опришкіським  сільським старостою - Садлівську Тетяну Григорівну, 1977 року народження, громадянку України, освіта вища, позапартійну, в.о. Опришківського сільського старости, жительку с. Опришки

Пирогівським сільським старостою - Кір’ян Тамару Олександрівну, 1968 року народження, громадянку України, освіта вища, позапартійну, в.о. Пирогівського сільського старости, жительку с. Устимівка

Жуківським сільським старостою - Козіну Ольгу Іванівну, 1948 року народження, громадянку України, освіта середня-спеціальна, позапартійну, в.о. Жуківського сільського старости, жительку с. Жуки

Борисівським сільським старостою – Демченко Валентину Петрівну, 1964 року народження, громадянку України, освіта вища, позапартійна, безробітну, жительку с. Бориси.

Ми вітаємо переможців виборчих перегонів та бажаємо їм наснаги та здоров’я на добрії справи на благо своїх громад.

alt

alt

Виборча дільниця єдиного одноманадатного Новомосковського виборчого округу під час проведення виборів  сільського старости

alt

Молоді виборці, що прибули  для участі у виборах сільського старости до виборчої дільниці у с. Новомсковську

alt

Виборча дільниця в с. Опришки розміщена в сільському будинку культури

alt

Члени дільничної виборочї комісії в с. Опришки під час проведення виборів сільського старости

alt

alt

Виборці отримують виборчі бюлетені на виборчій дільниці в с. Опришки

alt

Під час голосування на виборчій дільниці в єдиному одномандатному Опришківському виборчому окрузі

alt

Жителі Опришківського старостату проявили високу громадську позицію та брали активну участь у виборах сільського старости. Більше половини виборців - 55,38 відсотки від загальної кількості - 567 осіб внесених до списків виборців брали участь в голосуванні. На знімку: в фойє сільського клубу  під час проведення голосування.

alt

alt

alt

alt

 Голова  Глобинської міської  виборочої комісії оголошує зміст протоколів  дільничних комісій   про підрахунок голосів виборців  дільничних комісій

alt

alt

alt

Члени Глобинської міської виборочї комісії під час проведення засідання з встановлення результатів виборів сільських старост Глобинської громади

 

 

 

 

 
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:

Додати коментар

Правила додавання коментарів

Шановні користувачі нашого сайту, переконливо просимо ознайомитись з правилами додавання коментарів.

Мови нашого сайту - українська та російська. Звертайте увагу на правопис. Використання трансліту (написання українських, російських слів символами латиниці) при написанні повідомлень допускається тільки в крайніх випадках. Правка коментарів, які відповідають правилам сайту, не проводиться.

В коментарях категорично заборонено:

1. лайки, нецензурні вирази;
2. порушень законів Конституції України, некоректних висловів щодо державних символів;
3. ознак ксенофобії та релігійної ворожнечі;
4. реклами, спаму, флуду тощо.
5. особиста образа.
6. поширення недостовірної інформації (коментар буде видалений до моменту надання доказів!)

Всі коментарі, що порушують правила, будуть видалені з посиланням на відповідний пункт правил!
Дякуємо за порозуміння.


Захисний код
Оновити



Пошук по сайту

Фотогалерея

Глобинська міська рада