1 2 3
Зустріч з Президентом України вселяє оптимізм Друкувати Написати листа
Середа, 25 жовтня 2017 08:44

 У вівторок, 24 жовтня 2017 року Глобинський міський голова Станіслав Джусь в складі делегації керівників області, голів адміністрацій та голів об’єднаних територіальних громад прийняв участь в засіданні Ради регіонального розвитку  під головуванням президента України Петра Порошенка.

Звертаючись до учасників зустрічі Президент держави наголосив на тому, що в нашій країні почався процес позитивних змін на краще. Гірший,  кризовий  етап, викликаний,  зокрема,   і війною, яка нав’язана Україні сусідньою  державою, залишається позаду. Відмітив глава держави і той факт, що багато хто в Україні вперто, а, можливо, й умисне намагається не помічати цих змін, а засоби масової інформації продовжують шукати і висвітлювати лише негативні факти в житті країни.

З цього приводу Президент зазначив, що в Україні є “зрадофіли”, яким “і тризуб над Кремлем постав, то вони скажуть, що криво стоїть і знаходять приводи для печалі”. “І дороги криві, і мости короткі, і театри в історичний пейзаж не вписуються, і ремонти пересуватися заважають, і заводи не те випускають, борщі не так варять. Критикують за те, що, мовляв, президент, прем’єр, влада перерізає стрічки не на дуже глобальних, а інколи навіть і на локальних об’єктах. Звичайно, крутіше було би побудувати космодром для міжгалактичних польотів, а не завод із виробництва упаковки”, – зазначив Глава держави.

Як  момент позитивних змін в розвитку України Петро Порошенко зазначив, що «однією з найголовніших і найрезультативніших реформ є децентралізація. За 3 роки її впровадження власні доходи місцевих бюджетів зросли у 2,5 рази… Це і  є найяскравіша характеристика того, що таке  децентралізація насправді ”.

Головне завдання на шляху реформи децентралізації управління,  на переконання Президента,  - це  продовження створення об’єднаних територіальних громад. На сьогодні 3118 сіл та селищ вже згуртувалися в 665 більших та фінансово спроможних громад.

В своєму виступі керівник держави зупинився на важливих реформах в галузі освіти та медицини,  які визначають пріоритети розвитку на майбутнє.

Крім Президента на засіданні Ради регіонального розвитку виступили Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, Генеральний Прокурор України Юрій Луценко та інші високопосадові особи держави.

«Головне, що ми, учасники зустрічі, представники органів місцевого самоврядування,  взяли особисто для себе від цієї зустрічі, - зазначив Глобинський міський голова Станіслав Джусь, - це ще раз переконання в правильності обраного нами шляху адміністративного реформування  та  визначення орієнтирів і напрямків розвитку сільської медицини, освітньої галузі, розбудови інфраструктури».

alt

alt

Глобинський міський голова Станіслав Джусь з учасниками делегації Полтавщини, що брали участь у засіданні Ради регіонального розвитку 

 
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:

Додати коментар

Правила додавання коментарів

Шановні користувачі нашого сайту, переконливо просимо ознайомитись з правилами додавання коментарів.

Мови нашого сайту - українська та російська. Звертайте увагу на правопис. Використання трансліту (написання українських, російських слів символами латиниці) при написанні повідомлень допускається тільки в крайніх випадках. Правка коментарів, які відповідають правилам сайту, не проводиться.

В коментарях категорично заборонено:

1. лайки, нецензурні вирази;
2. порушень законів Конституції України, некоректних висловів щодо державних символів;
3. ознак ксенофобії та релігійної ворожнечі;
4. реклами, спаму, флуду тощо.
5. особиста образа.
6. поширення недостовірної інформації (коментар буде видалений до моменту надання доказів!)

Всі коментарі, що порушують правила, будуть видалені з посиланням на відповідний пункт правил!
Дякуємо за порозуміння.


Захисний код
Оновити



Пошук по сайту

Фотогалерея

Глобинська міська рада