1 2 3
Про вибори старост, зміни до міського бюджету і не тільки… Друкувати Написати листа
Понеділок, 21 серпня 2017 15:07

Минулого тижня в четвер 2017 року відбулася чергова 23 сесія Глобинської міської ради  І скликання, на якій було розглянуто  107 питань,  внесених до порядку денного. Участь в роботі сесії взяло 19 міських депутатів. З різних причин були відсутніми: Горобець І.М.,  Грищенко О.Л., Рябко С.І., Козоріз А.С., Кошеленко О.В., Кулик С.Г., Кучугура З.І. та Петриченко В.А.. Проводив сесію Глобинський міський голова Станіслав Джусь.

Одним з перших депутати розглянули важливе питання щодо проведення виборів сільських старост громади. Згідно рішення прийнятого депутатами на попередній сесії,  на території Глобинської об’єднаної громади створено 6 старостинських округів. При цьому один з них,  Новомосковський,  створено вперше. Головна мета – забезпечити успішний  розвиток  сільських територій. Раніше, наприклад, розбудовою та розвитком населених пунктів, що входили до складу радгоспу Глобинського цукрокомбінату, переймалося це сільськогосподарське підприємство. Тут будувалися заклади соціальної сфери: ФАПи, школа, дитячий садок та з припиненням   діяльності цієї господарської структури,  села залишилися  разом зі своїми проблемами на утриманні міського бюджету. Тож, щоб враховувалися побажання жителів зазначених  населених пунктів та  стимулювати розвиток і благоустрій сіл, було прийнято рішення про створення тут старостинського округу та введення посади старости, який буде опікатися проблемами сіл Новомосковське, Старий Хутір та Кордубанове.

Під час свого засідання 17 липня 2017 рок міські депутати прийняли рішення про проведення  виборів сільських старост 5 листопада  цього року. До речі, посади старост  в Борисівському та Новомосковському старостатах сільських старост на даний час є взагалі вакантними.

Не менш важливими були і наступні питання, які розглядали цього сесійного дня,  міські депутати.  Зокрема, ними були  внесені зміни та доповнення до Плану соціально-економічного розвитку Глобинської міської територіальної громади на 2017 рік. Так,  План  соціально-економічного розвитку Глобинської міської територіальної громади на 2017 рік  було доповнено  новими соціально значимим об’єктами.

Та найбільше емоцій, дискусій та обговорення серед депутатів викликало питання, яке стосувалося організаційних питань діяльності майбутнього міського Центру надання адміністративних послуг в Глобинській громаді. Цікаво, що цього разу на захист існуючої системи  надання адміністративних послуг, зокрема, відділом державної реєстрації майнових прав міськвиконкому, виступили, навіть,  ті міські депутати, які себе імпонують демократами та опозиціонерами. І хоч як не намагався заступник міського голови Олександр Артюшенко пояснити їм, що головне призначення ЦНАПів – це зламати існуючі  системи надання адміністративних послуг із корупційними складовими, де особи, що мають потребу в адміністративних  послугах – громадяни,   жителі громади,  змушені звертатися в різні кабінети чинної влади до чиновників, відстоювати по декілька раз на день черги, ждучи прийому, все ж декілька депутатів так і залишились при своїх думках.

І це закономірний процес. Бо  завжди нове,  прогресивне, зустрічало опір чинних бюрократів, а тим більше зараз, коли воно стосується зламу всього   бюрократичного механізму надання адміністративних послуг. Адже,  від тепер, тобто,  з часу початку роботи міського Центру надання адміністративних послуг  в громаді, за представниками владних структур  залишиться  чисто «механічна» робота по виконанню їх безпосередніх функцій без «контакту» з громадянами. Всі необхідні послуги жителі громади  зможуть отримувати в Центрі надання адміністративних послуг,  звернувшись безпосередньо до адміністраторів цього Центру та отримати необхідні їм довідки чи послуги відразу або ж у зазначений термін.

Цього ж дня депутати розглянули чимало   питання, які стосувалися  організації роботи Глобинської ЗОШ І-ІІІ ступенів  №5,   як опорного навчального закладу та Глобинської ЗОШ І-ІІ ступенів №4, Жуківської ЗОШ І-ІІ ступенів та Шепелівської ЗОШ І-ІІ ступенів,  як філій цього закладу, внесення змін до Комплексної міської програми «Житло» на 2017-2020 роки, укладення договору про пайову участь у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури  Глобинської міської ради  з Товариством з обмеженою відповідальністю «Агропромислове об’єднання «Цукровик Полтавщини»,   затвердження незалежної оцінки  нежитлової будівлі під розбирання, загальною площею 284,5 м2,  що розташована за адресою: Полтавська  область, Глобинський район, с. Семимогили, вул. Калачевського, 36 та цілий ряд інших питань  з життєдіяльності громади.

alt

alt

alt

alt

alt

alt

Під час проведення 23 сесії Глобинської міської ради І скликання



 
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:

Додати коментар

Правила додавання коментарів

Шановні користувачі нашого сайту, переконливо просимо ознайомитись з правилами додавання коментарів.

Мови нашого сайту - українська та російська. Звертайте увагу на правопис. Використання трансліту (написання українських, російських слів символами латиниці) при написанні повідомлень допускається тільки в крайніх випадках. Правка коментарів, які відповідають правилам сайту, не проводиться.

В коментарях категорично заборонено:

1. лайки, нецензурні вирази;
2. порушень законів Конституції України, некоректних висловів щодо державних символів;
3. ознак ксенофобії та релігійної ворожнечі;
4. реклами, спаму, флуду тощо.
5. особиста образа.
6. поширення недостовірної інформації (коментар буде видалений до моменту надання доказів!)

Всі коментарі, що порушують правила, будуть видалені з посиланням на відповідний пункт правил!
Дякуємо за порозуміння.


Захисний код
Оновити



Пошук по сайту

Фотогалерея

Глобинська міська рада