1 2 3
Гімназія зміцнює матеріально-технічну базу Друкувати Написати листа
П'ятниця, 18 серпня 2017 12:26

Навчальний заклад на базі якого була створена гімназія має славну історію. Час його створення,  як  земського училища для дітей селянських родин Глобине та навколишніх сіл, припадає на другу половину ХІХ століття.

Сучасне приміщення в якому розміщується Глобинська гімназія збудоване в 1971 році за кошти колгоспу імені «Мічуріна». На той час це було одне з кращих приміщень навчального закладу в районі з просторими класами, кабінетами, спортивним залом.

Та з тих пір пройшло чимало часу.  І на сьогодні приміщення гімназії має чимало проблемних питань які,  по-перше,  не вирішувалися десятиріччями, а,  по-друге,  їх вирішення   є  надзвичайно актуальним.

Так, спортивний зал школи не знав капітального ремонту з моменту його побудови. Дерев’яні рами вікон через свій вік та руйнування часом не  виконують належним часом свого призначення утримувати тепло в холодну пору року. Скляні  шибки  вікон в багатьох місцях мають пошкодження, а то і взагалі частини їх відсутні, саме скло має потемніння та забруднення, які затрудняють проникнення світла до приміщення.

Відразу тільки загальноосвітні заклади, що розміщені на території Глобинської громади перейшли до управління  Глобинської міської ради розпочалися заходи з їх технічної модернізації та капітальних ремонтів. В кінці минулого та на початку цього року  було проведено заміну дерев’яних вікон на сучасні енергозберігаючі в навчальних приміщеннях та коридорах   гімназії. Тоді черга до спортивного залу не дійшла.

Та,  Глобинський міський голова Станіслав Джусь, зустрічаючись з директором гімназії Катериною Скляр, педагогічним колективом гімназії, ветераном педагогічної ниви, вчителем фізичного виховання  гімназії Віталієм Суховієнко  ще у вересні минулого року пообіцяв, що спортивний зал гімназії  буде відремонтований та  в   ньому будуть створені належні умови    учням і викладачам для  проведення  занять  фізичним вихованням,   спортом, проведення спортивних змагань та інших заходів.

І ці слова не розходяться зі справами. Адже, вже зараз тривають роботи з капітального ремонту приміщення спортивного залу. Найперше мають бути замінені вікна, встановлені сучасне захисне обладнання на них, замінено освітлення, проведено капітальні ремонти стін та стелі.

Та не лише спортивним залом обмежуються заходи по зміцненню матеріально-технічної бази для занять фізичною культурою та спортом в Глобинській гімназії. Одночасно проходять заходи з облаштування спортивного майданчика гімназії. В даний час тут знаходиться  обладнання для занять фізичними вправами, яке було збудовано ще в 70-80 роках минулого століття, та й те частково пошкоджене. На його стан, облізлу стару фарбу та часткове ржавіння металевих конструкцій звернув увагу заступника директора гімназії з господарської частини  Глобинської гімназії  Леоніда Лаціса  міський голова Станіслав Джусь під час огляду спортивного майданчика гімназії. В свою чергу,  як запевнив головний «господарник» гімназії,   до 1 вересня все це спортивне обладнання буде відновлене та пофарбоване.

Поряд з ним проводяться роботи по встановленню сучасних багатофункціональних спортивних тренажерів.

«Про таке спортивне обладнання, - говорить міський голова Станіслав Джусь, в свій час ми могли тільки мріяти. Я теж  навчався  в  Глобинській середній  школі №1, попередниці   сучасної гімназії і часто проводив свій час на спортивному майданчику школи. Тож, те спортивне обладнання яке буде встановлено зараз на спортивному майданчику школи створить належні умови для  занять фізкультурою та спортом. До речі таке ж обладнання  в серпні-вересні 2017 року буде встановлено і на спортивних майданчиках Глобинської ЗОШ І-ІІ ступенів №3 та Глобинській  ЗОШ І-ІІ ступенів №4.

Це буде альтернатива молоді  для здорового способу життя та активних  занять спортом.

Що ж стосується спортивного залу Глобинської гімназії то можу із задоволенням відмітити, що втілилася моя мрія  - зробити чудовий спортивний зал в рідній гімназії. Мені боляче було бачити,  як він руйнувався та в якому стані перебував. Тепер же ми маємо повноваження та кошти, щоб,  як кажуть, мрію зробити реальністю. До того ж зауважу, що спортивні зали капітально ми  ремонтуємо не лише в Глобинській гімназії №1,  а й в інших навчальних закладах громади. Наприклад, зараз, одночасно тривають капітальні  ремонти спортивних залів, також, в Глобинській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №5 та Глобинській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів №4. І мине зовсім небагато часу і вже оновлені  спортивні зали обладнані  сучасними елементами освітлення та спортивного обладнання  відкриють свої двері для учнів загальноосвітніх закладів громади».

alt

alt

alt

alt

Триває капітальний ремонт спортивного залу Глобинської гімназії №1. Великі віконні отвори, щоб збільшити енергоефективність приміщення, тобто менше затрачати на його опалення  та зробити саме приміщення спортивного залу більш комфортним в нижній частині частково закладаються   сучасними енергозберігаючими матеріалами. 

alt

Міський голова Станіслав Джусь цікавиться у будівельників ходом робіт  та термінами їх закінчення

alt


alt

Наявне обладнання спортивного майданчика Глобинської гімназії №1 потребує догляду та фарбування

alt

alt

Глобинський міський голова Станіслав Джусь оглядає місце на спортивному майданчику гімназії де підготовлено  (забетоновано)  основи  під встановлення  сучасного спортивного обладнання (тренажерів)

alt

alt

Для підготовки поверхні  території  спортивного  майданчика Глобинської гімназії №1  завезено  більше 20 тонн гранвідсіву


 
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:

Додати коментар

Правила додавання коментарів

Шановні користувачі нашого сайту, переконливо просимо ознайомитись з правилами додавання коментарів.

Мови нашого сайту - українська та російська. Звертайте увагу на правопис. Використання трансліту (написання українських, російських слів символами латиниці) при написанні повідомлень допускається тільки в крайніх випадках. Правка коментарів, які відповідають правилам сайту, не проводиться.

В коментарях категорично заборонено:

1. лайки, нецензурні вирази;
2. порушень законів Конституції України, некоректних висловів щодо державних символів;
3. ознак ксенофобії та релігійної ворожнечі;
4. реклами, спаму, флуду тощо.
5. особиста образа.
6. поширення недостовірної інформації (коментар буде видалений до моменту надання доказів!)

Всі коментарі, що порушують правила, будуть видалені з посиланням на відповідний пункт правил!
Дякуємо за порозуміння.


Захисний код
Оновити



Пошук по сайту

Фотогалерея

Глобинська міська рада