1 2 3
Пісня лунала, радість у серцях оселялася Друкувати Написати листа
Середа, 16 серпня 2017 13:12

Цьогоріч так склалися обставини, що дійства, приурочені Дню села Пироги  проводилися  в декілька етапів.   П'ятого серпня, як і було заплановано  в день річниці освячення духовної  святині Пирогів - храму Георгія Побідоносця Української Православної церкви Київського Патріархату, що  символізує початок постійного руху вперед по відродженню християнських  цінностей, піднесення до розуміння найвищих моральних засад у спілкуванні соціуму - до нашого села  прибули  архієпископ Полтавський і Кременчуцький Федір  та   священники  Кременчуцького, Семенівського, Лубенського благочинь.

Вранці  піднесено зазвучали піснеспіви Божественної  літургії за здоров'я жителів сіл Пирогів  та Ярошів та  за  духовне зростання мешканців нашого краю.  Звертаючись до парафіян Владика Федір наголосив, що майбутнє твориться сьогодні нашими чистими помислами і благородними діяннями і саме духовне очищення спонукає людину до створення справедливого і розвиненого суспільства. Архієпископ стверджує: "Ми не повинні лінуватися, адже якщо будемо тільки говорити про добрі справи, про зміни в нашій державі, якщо  будемо просто чекати на зміни звідкись, то ми нічого не досягнемо. Тому кожен, звертаючись до Бога, повинен почати змінювати себе, почати робити добрі справи, не повинен підтримувати себе в якихось негативних емоціях, в осудженні, в гніві, у злобі… Лише за таких умов ми зможемо змінити все навколо: державу, місто, село,  область».  Жителі села вдячні  священнослужителям за високі слова світо радних помислів.

Цього ж дня продовжилися баталії з пляжного волейболу, бо турнір розпочався ще четвертого серпня, але через велику волю до перемоги (деякі команди  продовжували гру до рахунку 25:23) визначити переможця до приходу сутінків не вдалося. Тож,  на другий день розігрувалися призові місця. З шести команд найвдаліше виступили представники з Опришок  - команда "Горизонт" у складі Дарини Лисенко, Євгена Куценка, Владислава Поліщука. Друге та третє місця вибороли юні спортсмени з Пирогів - команди: "Загребля " у складі Олександра Титаренка, Антона Гришка та Вадима Мельника і " Живчики"  у складі  Людмили Липової, Руслана Агаєва та Сергія Бугайця.  Ми щиро завдячуємо переможцям за участь  в турнірі, за підсилення змагального драйву.

Грошові винагороди за перше  друге та третє місця отримали представники команд на святковому концерті 11 серпня.   Креативному організатору змагань Володимиру Пікулю також були вручені кошти для придбання якісного волейбольного м'яча для  тренувань з популярної серед молоді гри.

Насичена програма відзначення Дня села розпочалася о 8 годині ранку 11 серпня. Вправно розгорнули  масштабні приготування майстри кулінарної справи Роман Панасенко та Сергій Соловйов. Щоб вчасно запрацювала польова кухня докладали  чималих зусиль протягом тижня  Віталій Торубара, Наталія Комлева,   Іван Кукіль та Олександр Батій. Завдячуємо і молодому та відповідальному фахівцю з газового обладнання Олександру Копилу, що безвідмовно, оперативно налаштував  плити до роботи  на подвір'ї.    Ближче до полудня на території школи задзвеніли радісні голоси малечі - розпочали роботу дитяче містечко  атракціонів ( батути, веселі каруселі, надувні гірки та  різноманітні іграшки заполонили увагу малечі).

На любителів інтелектуальних змагань чекав традиційний  шашковий турнір, який майстерно провів  вчитель фізкультури Володимир Пікуль. Всі бажаючі  могли продемонструвати свої вміння логічно мислити. Перше місце виборов Віталій Гудим, друге -  Віктор Васенко, третє -  Максим Алечко.  Грошові призи  для переможців, як і волейболістам надали основні меценати дійства агрофірма "Хлібодар" та  СФГ "Верест".   Виступ учасників художньої самодіяльності на імпровізованій сцені біля приміщення школи розпочався з невеликою затримкою, як завжди очікували тих, хто вирішив, що свято вчасно не розпочнеться.  Сповнені завзяття  життєстверджуючі пісні ансамблю   Великокринківського зонального  Будинку культури налаштовували на піднесений настрій вже з перших акордів. Вдячні глядачі задоволено всміхалися і дарували заслужені овації артистам. Пісні про Україну, рідне село, прекрасних жінок, інсценізовані музичні твори,  запальні танці, жартівливі сценки - все подано з майстерністю столичного рівня -  перемежовувалися ліричним словами  ведучих Ліни Микитюк та Вадима Мельника. Шквал потужного оплесків отримали вихованці ДНЗ

" Казка" за вітальні слова та чарівний танець для рідних односельців.

З великою пошаною і щирою повагою звернулися ведучі  до учасників бойових дій, чорнобильців, афганців. Після звучання  музичних сюрпризів  їм  вручили  грошові премії  від керівників  СФГ " Верест"  і ТОВ Агрофірми "Хлібодар". Подарунки найповажнішим і найменшим жителям села та символічні  призи всім учасникам дійства  були профінансовані також коштом цих господарств.

Зливою щирих  оплесків  супроводжували  глядачі вихід  подружжя  -  Олексія Олексійовича  та  Таїсія Іванівни, які через 50 літ спільного життя  знову стали на весільний рушник. Син та всі  учасники дійства   щиро вітали ювілярів  квітами й духмяним короваєм.

При плануванні проведення свята  виникла ідея  помилуватися оспіваним в народній творчості символом жіночої краси -  заплетеною косою. І тут дали волю фантазії представниці чарівної статі. Які ж  оригінальні  зачіски  створили і донечки і  матусі.  Нелегко було журі у складі козаків не з нашого села  Ярослава Нестеренка, Олександра Литвиненка та Олександра Кочерги   визначити п’ять номінацій зачісок, а саме - симфонія вишуканості, мелодія ніжності, подих весни, подарунок долі та чарівна оригінальність. Всі учасниці  конкурсу отримали  призи - згідно номінацій - шампуні, а решта -шоколадки.

Злагоджено  і піднесено  вдалося провести концертну програму, завдяки енергійній наполегливості, організаторським здібностям   заступника директора з навчальної роботи  Пирогівської ЗОШ( I- III ст.) Ліни Микитюк, яка була  режисером, поставником  і ведучою святкового дійства. Вправно і оперативно в процесі підготовки і проведення концерту їй допомогли працівники школи та   сільський бібліотекар Лідія Мацак.

Доки  тривала концертна програма  запарували, як і торік котли з рибною юшкою та варениками. Біля юшки чаклували  ентузіасти  і знавці своєї справи Роман Панасенко і Сергій Соловйов. Чарівні пирогівчанки:   Жанна Соловйова, Наталія Гудим,   Наталія Торубара, Лідія Мацак,  Лідія Гудим, Наталія Панасенко, Яна Корчемна, Світлана Книш   під орудою віртуозної майстрині з кулінарного мистецтва Людмили Сідоренко готували смачні вареники.

До пізнього ночі бажаючі  пригощалися  юшкою,  смакували варениками, шашликами, спілкувалися і веселилися. Запальна дискотека з використанням сучасного музичного та освітлювального обладнання,  професійно проведена Ярославом Нестеренко  з  Великокринківського  ЗБК  нікого не залишила байдужим.   Енергійні танці захопили не лише молодь, а й старше покоління. Проведення дискотеки  та концерту профінансувала  Глобинська міська рада.

Велика подяка керівникам місцевих господарств Петру  Івановичу Кочерзі, Станіславу Івановичу Голобородьку, Миколі Борисовичу Бугайцю, Олександру Васильовичу Петьку, за розуміння важливості заходу, організаційну і фінансову підтримку свята. Також варто наголосити на потужному ентузіазмі  трудівників  Глобинського ККП Олександра Батія, Івана Кукіля  та працівниці Глобинського Центру зайнятості  Наталії Комлевій, які сумлінно готували територію святкувань.  Відрадно, що для вирішення  поточних технічних проблем відгукнулися мешканці наших населених пунктів:  Віталій Торубара, Володимир Мотора, Юрій  Якименко, Людмила Сідоренко Наталія Гудим, Жанна Соловйова, Лідія Мацак,   Віктор Сідоренко, Наталія Панасенко, Яна Корчемна, Світлана Книш.

Особлива подяка всім артистам Великокринківського зонального Будинку Культури  під керівництвом  Віктора Нестеренка, що  зачарували нас своєю виконавською майстерністю, унікальним репертуаром і глибокою українською душевністю, хай таланить цьому прекрасному творчому колективу в усіх починаннях.   До речі, керівник  цього мистецького колективу - випускник нашої  школи, тож після завершення дійства він  з задоволенням поспілкувався з однокласниками і щиро промовив - " Не сподівався, що через 36 років я буду виступати на порозі рідної школи, а це так приємно! "   Щиро дякуємо Вам, Вікторе Васильовичу  за СВЯТО акторського мистецтва.  Подяку хочеться висловити і маленьким вихованцям  дитячого садочка  та їх вихователям  Ларисі Феофановій та Катерині Волинець за вдалий виступ на святі.

alt

alt

alt

alt

Щасливі миттєвості свята села

 В.о. Пирогівського старости Кір'ян Т. О.



 
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:

Додати коментар

Правила додавання коментарів

Шановні користувачі нашого сайту, переконливо просимо ознайомитись з правилами додавання коментарів.

Мови нашого сайту - українська та російська. Звертайте увагу на правопис. Використання трансліту (написання українських, російських слів символами латиниці) при написанні повідомлень допускається тільки в крайніх випадках. Правка коментарів, які відповідають правилам сайту, не проводиться.

В коментарях категорично заборонено:

1. лайки, нецензурні вирази;
2. порушень законів Конституції України, некоректних висловів щодо державних символів;
3. ознак ксенофобії та релігійної ворожнечі;
4. реклами, спаму, флуду тощо.
5. особиста образа.
6. поширення недостовірної інформації (коментар буде видалений до моменту надання доказів!)

Всі коментарі, що порушують правила, будуть видалені з посиланням на відповідний пункт правил!
Дякуємо за порозуміння.


Захисний код
Оновити



Пошук по сайту

Фотогалерея

Глобинська міська рада