1 2 3
Злагоджена та оперативна кампанія по оздоровленню дітей Глобинської громади! Друкувати Написати листа
П'ятниця, 04 серпня 2017 14:21

Забезпечення оздоровлення дітей є чи не найважливішим питанням. Долучилася до цього і Глобинська міська територіальна громада. Цьогоріч на закупівлю путівок до дитячих оздоровчих таборів для дітей пільгових категорій Глобинською міською радою виділено 130 тис.грн. На ці кошти, враховуючи попит, придбано 27 путівок для дітей пільгових категорій до дитячого закладу оздоровлення і відпочинку  «Чайка». Оздоровленням забезпечено:

-         4 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування;

-         5 дітей із малозабезпечених сімей;

-         9 дітей із багатодітних сімей;

-         4 обдарованих та талановитих дітей, відмінників навчання;

-         4 дітей працівників агропромислового комплексу села, соціальної сфери села та працівників бюджетної сфери;

-         1 дитина-інвалід

Відповідно до розподілу управління у справах сім’ї, молоді та спорту Полтавської облдержадміністрації Глобинська громада отримала 18 путівок для дітей пільгових категорій в табори області за  її межами. Наші дітлахи змогли відпочити в таборах: ПОДОЦ «Маяк» с.Головач, Полтавського району, ДЗОВ «Зоряний», с.Потоки, Кременчуцького району, ПДЗОВ «Супутник», с. Дмитрівка, Горішньоплавнівського району, ПДЗОВ «Крилатий», Скадовський район, Херсонської області, ДЗОВ «Лісовий», с.Скоморохи, Бучівського району Тернопільської області, ДЗОВ «Салют» с.Коблево, Миколаївської області. Це 2 дітей учасників АТО,  2 – з малозабезпечених сімей, 2 – дітей з багатодітних сімей, 2 - діти, які перебувають на диспансерному обліку, 2 – дітей працівників агропромислового комплексу та соціальної сфери села, 5 – працівників бюджетної сфери села.

За кошти державного бюджету 5 дітей  пільгових категорій (2 – дітей-інвалідів, 2 – дітей з малозабезпечених сімей, 1 – обдарована дитина) оздоровлено в ДПУ «Міжнародний дитячий центр «Артек»», м. Пуща Водиця Київської області та ДП «Український дитячий центр «Молода гвардія», м. Одеса.

Окрім цього для охоплення оздоровленням якомога більшої кількості дітей, у Полтавській області запроваджено механізм відшкодування частини вартості путівки для дітей, які виховуються в сім’ях з дітьми. Відповідно до цього механізму будь яка сім’я з дітьми може оздоровити свою дитину у 22 таборах Полтавської області. Для реалізації цього механізму  Глобинською міською радою виділено 98 тис.грн. Загальна сума виділених коштів з обласного та міського бюджетів на ці потреби склала 196 тис.грн. Правом на оздоровлення за допомогою цього механізму скористалася максимальна кількість дітей Глобинської громади – 57 осіб. Найбільшою популярністю користується ДЗОВ «Чайка» с-ще Градизьк, де оздоровилось та продовжує оздоровлюватись на даний час 29 дітей, ДЗОВ «Сонячний» с. Омельник, Кременчуцького району – 6 дітей, ДЗОВ «Сонячний» с.Михалівка, Диканського району – 6 дітей, ДЗОВ «Енергетик», с.Потоки, Кременчуцького району – 5 дітей, ДЗОВ «Зоряний», с.Потоки, Кременчуцького району – 3 дітей, ДЗОВ «Ерудит», с. Потоки, Кременчуцького району – 2 дитини, ДЗОВ «Антей» с. Нові Санжари, ДРС «Ліщинівка» СПДЗОВ «Ромашка», смт. Білики, Кобеляцького району, КЗ ПДЗОВ «Супутник», с.Михалівка, Диканського району по 1 дитині.

Таким чином, станом на 03.08.2017 року оздоровчими послугами охоплено 107 дітей Глобинської міської територіальної громади.

 

 

 
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:

Додати коментар

Правила додавання коментарів

Шановні користувачі нашого сайту, переконливо просимо ознайомитись з правилами додавання коментарів.

Мови нашого сайту - українська та російська. Звертайте увагу на правопис. Використання трансліту (написання українських, російських слів символами латиниці) при написанні повідомлень допускається тільки в крайніх випадках. Правка коментарів, які відповідають правилам сайту, не проводиться.

В коментарях категорично заборонено:

1. лайки, нецензурні вирази;
2. порушень законів Конституції України, некоректних висловів щодо державних символів;
3. ознак ксенофобії та релігійної ворожнечі;
4. реклами, спаму, флуду тощо.
5. особиста образа.
6. поширення недостовірної інформації (коментар буде видалений до моменту надання доказів!)

Всі коментарі, що порушують правила, будуть видалені з посиланням на відповідний пункт правил!
Дякуємо за порозуміння.


Захисний код
Оновити



Пошук по сайту

Фотогалерея

Глобинська міська рада