1 2 3
Міська амбулаторія – на шляхах вирішення проблеми Друкувати Написати листа
Середа, 26 липня 2017 09:20

В Глобинській громаді в зв’язку із проведенням медичної реформи постає необхідність відкриття ряду сільських та двох міських амбулаторій  первинної ланки медицини. Якщо в селах громади вирішення цієї проблеми можливе за рахунок капітального ремонту  або ж реконструкцій   вже існуючих амбулаторій  або ж переобладнання для цих цілей наявних приміщень ФАПів, то в місті Глобине проблема набагато складніша.

Найти спільної мови з керівництвом головного медичного  закладу та керівництвом району  про надання  частини приміщення  Глобинської ЦРЛ для відкриття   амбулаторії для потреб міської громади не вдалось. Тому доводиться це питання вирішувати шляхом будівництва нового приміщення в місті Глобине. Хоча для ефективної роботи амбулаторій первинної медицини в місті Глобине їх необхідно, як мінімум дві – одна в центральній частині міста, інша - в заводській.

Дізнавшись, що в с. Кам’яні Потоки Кременчуцького району швидкими темпами була  змонтована за допомогою новаторської зараз технології  модульного будівництва  місцева амбулаторія, керівники міської громади вирішили особисто  та безпосередньо на місці ознайомитися з  цим об’єктом.  Адже,  вже одне те, що звести таке приміщення можна за один місяць,  наштовхує на думку про те, що можна проблему відкриття  та функціонування міської амбулаторії  в м. Глобине вирішити швидкими темпами.

Камянопотоцька амбулаторія  загальної практики – сімейної медицини  обслуговує  4 тисячі жителів двох населених пунктів. ЇЇ штат складається з 10 осіб. Серед них – завідувач амбулаторії, сімейний лікар, стоматолог, 4 медичні сестри, лаборант. Модульне приміщення амбулаторії,   збудоване в 2017 році за кошти народного депутата України Костянтина Жеваго, відкрите  для  прийому пацієнтів 15 червня цього року.

Та провівши огляд  модульного приміщення, поговоривши з медичними працівниками цього закладу,   керівники Глобинської громади: міський голова Станіслав Джусь та заступник міського голови Олександр Артюшенко  стали мати сумніви,  щодо доцільності зведення аналогічного приміщення в місті Глобине. Враховуючи його вартість - близько 1 млн. грн.,  сумніви щодо   здатності приміщення  в повній мірі протистояти літній спеці, наявність побоювань, щодо забезпечення належного внутрішнього  температурного режиму приміщення взимку,   через товщину сандвіч-панелей, з яких виготовлені стіни приміщення, яка  становить всього лише 7 см., - все це не додавало  переваг будівництву саме такого приміщення в місті Глобине. Також не  сподобався плоский дах  модульної споруди, адже в умовах нашої місцевості доцільною та  такою, що оправдовує свою ефективність є покрівля шатрового типу.

Звісно, якби таке приміщення було збудоване за кошти спонсора, як маємо у випадку з Камянонопотоцькою амбулаторією, - це одне. Якщо ж будувати за кошти міського бюджету – то необхідно зважити всі за та проти.

Тому,  після ознайомлення з  модульним приміщенням  амбулаторії в с. Кам’яні Потоки,  прийнято рішення  ще раз детально вивчити технічні характеристики аналогічних і інших споруд та можливості використання в них в них матеріалів з  підвищеною енергоефективністю.

alt

alt

alt

Під час перебування в с. Камяні Потоки Глобинський міський голова Станіслав Джусь та заступник міського голови Олександр Артюшенко оглянули загальний вигляд модульного приміщення амбулаторії

alt

Загальний вигляд старого приміщення сільської амбулаторії та новозбудованого - модульного приміщення медичного закладу

alt

alt

alt

Під час огляду внутрішнього облаштування модульного приміщення Камянопотоцької амбулаторії загальної практики - сімейної медицини

 
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:

Додати коментар

Правила додавання коментарів

Шановні користувачі нашого сайту, переконливо просимо ознайомитись з правилами додавання коментарів.

Мови нашого сайту - українська та російська. Звертайте увагу на правопис. Використання трансліту (написання українських, російських слів символами латиниці) при написанні повідомлень допускається тільки в крайніх випадках. Правка коментарів, які відповідають правилам сайту, не проводиться.

В коментарях категорично заборонено:

1. лайки, нецензурні вирази;
2. порушень законів Конституції України, некоректних висловів щодо державних символів;
3. ознак ксенофобії та релігійної ворожнечі;
4. реклами, спаму, флуду тощо.
5. особиста образа.
6. поширення недостовірної інформації (коментар буде видалений до моменту надання доказів!)

Всі коментарі, що порушують правила, будуть видалені з посиланням на відповідний пункт правил!
Дякуємо за порозуміння.


Захисний код
Оновити



Пошук по сайту

Фотогалерея

Глобинська міська рада