1 2 3
Візит керівників громад до Глобине Друкувати Написати листа
Понеділок, 12 червня 2017 13:48

11 червня  2017 року  до міста Глобине прибула делегація керівників органів місцевого самоврядування Донецької та Луганської областей.  Серед них:  в.о. Щастинського  міського голови Луганської області Олександр Богиня, Золотоколодязький сільський голова Донецької області Тетяна Сидоренко, Врубівський селищний голова Луганської області Віктор Кривець, секретар Лиманської міської ради Донецької області Тетяна Каракуц, Маяківський сільський голова Донецької області Едуард Стукало та інші.

Гості нашої громади   – керівники органів місцевого самоврядування Донбасу в даний час переймаються питанням   створення  власних об’єднаних територіальних громад. Тож, головна ціль візиту до Глобине, що проводився в рамках Програми Ради Європи «Децентралізація і територіальна консолідація в Україні» - ознайомлення із здобутками та пріоритетами в розвитку об’єднаної громади. Адже,  Глобинська об’єднана територіальна громада має чимало позитивних змін на краще в своєму соціально-економічному розвитку.

Зустріч  проходила в форматі діалогу. Глобинський міський голова Станіслав Джусь відповів на численні запитання гостей. А їх цікавило буквально все: від того, яким чином проводилася робота по створенню об’єднаної громади до   питань з наповнення бюджету, формування апарату управління об’єднаної громади, роботи відокремлених відділів виконкому міської ради, утриманню закладів освіти, перспективи розвитку первинної медицини в громаді та інше.

Відповідаючи на запитання,  міський голова Станіслав Джусь проінформував присутніх, що бюджет Глобинської об’єднаної територіальної громади по власних доходах у 2016 році виріс,  майже,  в чотири рази. З’явились додаткові повноваження в громади самій вирішувати,  які питання є пріоритетними і яким чином їх реалізовувати. Тож,  переваги в створенні об’єднаної громади суттєві, вони надають нові можливості для розбудови та розвитку населених пунктів, створення комфортних умов проживання, успішному розвитку освіти, галузі охорони здоров’я, спорту, благоустрою населених пунктів.

Зараз в Глобинській громаді вирішуються проблеми, які залишались без позитивних зрушень роками, а то й десятками років. Лише      з серпня минулого року до управління громади перейшли загальноосвітні заклади. За цей час  проведено заміни дерев’яних вікон в Глобинській гімназії та Глобинській ЗОШ І-ІІІ ступенів №5 на сучасні металопластикові енергозберігаючі вікна, проведено капітальний ремонт системи опалення в Глобинській ЗОШ І-ІІ ступенів №3, капітальний ремонт кабінету інформатики в Пирогівській ЗОШ І-ІІ ступенів та інші заходи.

Великий об’єм робіт зроблено в 2016 році в дошкільних навчальних закладах громади. Проведено капітальний ремонт даху Глобинського ДНЗ №4. Вже зараз розробляється технічна документація   на утеплення стін цього закладу. В  минулому році   вдалося провести утеплення музичної зали-переходу цього дитсадка. Замінено дерев’яні   вікна на сучасні енергозберігаючі в Опришківському дитсадку.  Взято курс на відновлення роботи дитячого садка на території Бабичівського дитсадка, капітальний ремонт Жуківського дитсадка.  Ці дитячі заклади вже влітку цього року  гостинно відкриють свої двері для сільської малечі.

За минулий рік відремонтовано Жуківський сільський будинок культури, ФАП в с. Старий Хутір, розпочато капітальний ремонт та відновлено роботу Борисівського сільського будинку культури, виготовлено технічну документацію на капітальний ремонт реконструкцію та перепрофілювання міських будинків культури. Збудовано 53 км. вуличного освітлення.

А чого варта лише капітальна  реконструкція очисних споруд   центральної каналізаційної системи міста Глобине, яка в цьому році має  стати до ладу. Цей двадцятирічний довгобуд,   нарешті,  зможе запрацювати  і відкрити місту чудові перспективи для  будівництва багатоповерхових будинків в місті та   зрушити проблему забезпечення житлом тих, глобинців, які цього конче потребують. Одночасно це має вирішити чимало екологічних проблем міста. Тобто,  успіхи є і вони суттєві.

Присутня на зустрічі головний спеціаліст Мінрегіонбуду України Лідія Євтушенко  проінформувала про проблеми, які виникають під час діяльності об’єднаних  громад в Україні, напрямки подальшого удосконалення законодавства, що регламентує їх діяльність,  перспективи територіально-адміністративного устрою України.

По закінченню зустрічі гості разом з міським головою Станіславом Джусем здійснили коротку екскурсію по місту Глобине, зробили знімок на згадку біля пам’ятника легендарному засновнику міста – Івану Глобі.

alt

alt

Під час зустрічі з керівниками органів місцевого самоврядування Донецької та Луганської області, які вирішили провести обєднання своїх територіальних громад

alt

Знімок на згадку про зустріч



 
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:

Додати коментар

Правила додавання коментарів

Шановні користувачі нашого сайту, переконливо просимо ознайомитись з правилами додавання коментарів.

Мови нашого сайту - українська та російська. Звертайте увагу на правопис. Використання трансліту (написання українських, російських слів символами латиниці) при написанні повідомлень допускається тільки в крайніх випадках. Правка коментарів, які відповідають правилам сайту, не проводиться.

В коментарях категорично заборонено:

1. лайки, нецензурні вирази;
2. порушень законів Конституції України, некоректних висловів щодо державних символів;
3. ознак ксенофобії та релігійної ворожнечі;
4. реклами, спаму, флуду тощо.
5. особиста образа.
6. поширення недостовірної інформації (коментар буде видалений до моменту надання доказів!)

Всі коментарі, що порушують правила, будуть видалені з посиланням на відповідний пункт правил!
Дякуємо за порозуміння.


Захисний код
Оновити



Пошук по сайту

Фотогалерея

Глобинська міська рада