1 2 3
Реформа освіти дійшла й до Глобине Друкувати Написати листа
П'ятниця, 09 червня 2017 09:29

7 червня 2017 року в залі засідань Глобинської міської ради відбулася 21 (позачергова) сесія Глобинської міської ради. В її роботі взяли участь міський голова Станіслав Джусь, секретар міської ради Світлана Лазаренко та 17 депутатів. З різних причин  не брали участь в роботі сесії наступні депутати: Олег Бабич, Микола Білоус, Іван Горобець, Володимир Клімов, Олексій Кошеленко, Сергій Кулик, Юрій Мацак та Зоя Кучугура.

Цього дня депутати розглянули 122 питання,  внесених до порядку денного роботи позачергової сесії.  Одним з таких питань було - реформування освітньої галузі в об’єднаній громаді. Така реформа стала можливою в зв’язку з  утворенням об’єднаної громади та пов’язаними з нею процесами децентралізації влади. А основна її мета – надання нових якісних послуг в галузі освіти. Щоб рівень знань був конкуренто спроможний та давав можливість випускникам  загальноосвітніх закладів громади на рівні із  своїми ровесниками з інших населених пунктів і, в першу чергу,  великих міст на  продовження навчання у спеціалізованих та вищих освітніх закладах країни чи за кордоном.

Відділ освіти виконкому Глобинської міської ради  є самостійним  управлінським органом щодо галузі  освіти   в  громаді.  В нього достатньо повноважень для того,  щоб впливати на покращення стану освіти.  Крім того, в Україні взято курс на створення нової освітньої моделі, що передбачає формування освітніх закладів нового типу.

Тож, розглядаючи це питання,  міські депутати прийняли рішення про створення опорного навчального закладу в Глобинській громаді  на базі Глобинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №5. Для цього вказану  школу   буде реорганізовано в опорний навчальний заклад   «Глобинська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів №5 Глобинської міської ради Полтавської області» шляхом приєднання до нього,  як структурних підрозділів,  філій (з одночасним припиненням їх як юридичних осіб):

Глобинську загальносвітньо школу І-ІІ ступенів №4, Жуківську заагальносвітню школу І-ІІ ступенів та Шепелівську загальноосвітню школу І-ІІ ступенів.

Для реалізації цього рішення створено комісії з припинення шкіл,  як юридичних осіб,  шляхом перетворення їх у філії опорної школи,  до складу яких ввійшли працівники відділу освіти міськвиконкому,  директори навчальних закладів, що реорганізовуються.

Зазначені реорганізаційні заходи мають бути проведені на протязі двох місяців. За цей час,  також,  мають бути  підготовлені установчі документи опорного навчального закладу та його філій, проведено інвентаризацію майна, затверджено штатні розписи та інше.

 
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:

Додати коментар

Правила додавання коментарів

Шановні користувачі нашого сайту, переконливо просимо ознайомитись з правилами додавання коментарів.

Мови нашого сайту - українська та російська. Звертайте увагу на правопис. Використання трансліту (написання українських, російських слів символами латиниці) при написанні повідомлень допускається тільки в крайніх випадках. Правка коментарів, які відповідають правилам сайту, не проводиться.

В коментарях категорично заборонено:

1. лайки, нецензурні вирази;
2. порушень законів Конституції України, некоректних висловів щодо державних символів;
3. ознак ксенофобії та релігійної ворожнечі;
4. реклами, спаму, флуду тощо.
5. особиста образа.
6. поширення недостовірної інформації (коментар буде видалений до моменту надання доказів!)

Всі коментарі, що порушують правила, будуть видалені з посиланням на відповідний пункт правил!
Дякуємо за порозуміння.


Захисний код
Оновити



Пошук по сайту

Фотогалерея

Глобинська міська рада