1 2 3
Мета поїздки – вивчення досвіду Друкувати Написати листа
Четвер, 18 травня 2017 16:25

В складі делегації голів та заступників голів об’єднаних територіальних громад Полтавської області до міста Лиман, Донецької області, (Красний Лиман до декомунізації),  з метою вивчення досвіду   роботи аварійно-рятувальних служб Лиманської міської об’єднаної територіальної громади,    був і заступник Глобинського міського голови Олександр Артюшенко.

В рамках проведення цього заходу перед присутніми з питаннями актуальних проблем цивільного захисту населення в умовах реформування місцевого самоврядування в Україні, децентралізації пожежної охорони та залучення добровольців до пожежної охорони територіальних громад виступили представники Державної служби надзвичайних ситуацій України з Департаменту організації заходів цивільного захисту населення та Департаменту реагування на надзвичайні ситуації, а, також,  начальник комунального закладу «Лиманський центр безпеки громадян» Михайло Шепель, Лиманський міський голова Петро Цимідан та  інші посадові особи місцевих державних установ ДСНС у Донецької області.

В рамках заходу було проведено ознайомчий візит у Лиманський Центр безпеки громадян.  Учасники зустрічі оглянули приміщення Центру безпеки громадян  та ознайомились з регламентом і організацією його роботи. Крім того на прикладі цього Центру було розглянуті й інші питання та аспекти  реагування на надзвичайні ситуації.

Зокрема, з метою оперативної ліквідації пожеж та інших техногенних катастроф в рамках реформи Державної служби надзвичайних ситуацій   планується широко  залучати загони добровільних пожежних. Це, до речі, є відома світова практика. Зокрема,  в Канаді, разом з професійними пожежними є ще понад 127 тисяч добровольців-вогнеборців. А в такій країні, як Чилі – це справа виключно добровольців. Аналогічна система існує в європейських країнах (Польщі, Австрії, Німеччині та Грузії).

В Україні теж передбачається в рамках децентралізації пожежної охорони та  в цілях успішної ліквідації пожеж і  інших надзвичайних ситуацій, що  роль добровільних пожежних з числа жителів громад  буде зростати.

При цьому місцева влада може надавати добровольцям наступні гарантії: добровільне страхування їх життя та здоров’я, подарунки від громади за особливі заслуги під час ліквідації  пожеж та надзвичайних подій, проводити вручення нагород та подяк, а також проводити компенсації роботодавцям добровольців за час протягом якого  їх працівники були на виклику.  Та основне – це великий престиж і авторитет таких осіб в громаді, які будуть  шанованими  в своїх населених пунктах.

Тож, від цієї поїздки отримано чимало корисної та необхідної інформації для організації проведення заходів по гарантуванню безпеки громадян  в Глобинській об’єднаній територіальній громаді.

alt

alt

Під час візиту до Лиманської міської обєднаної територіальної громади Донецької області

 
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:

Додати коментар

Правила додавання коментарів

Шановні користувачі нашого сайту, переконливо просимо ознайомитись з правилами додавання коментарів.

Мови нашого сайту - українська та російська. Звертайте увагу на правопис. Використання трансліту (написання українських, російських слів символами латиниці) при написанні повідомлень допускається тільки в крайніх випадках. Правка коментарів, які відповідають правилам сайту, не проводиться.

В коментарях категорично заборонено:

1. лайки, нецензурні вирази;
2. порушень законів Конституції України, некоректних висловів щодо державних символів;
3. ознак ксенофобії та релігійної ворожнечі;
4. реклами, спаму, флуду тощо.
5. особиста образа.
6. поширення недостовірної інформації (коментар буде видалений до моменту надання доказів!)

Всі коментарі, що порушують правила, будуть видалені з посиланням на відповідний пункт правил!
Дякуємо за порозуміння.


Захисний код
Оновити



Пошук по сайту

Фотогалерея

Глобинська міська рада