1 2 3
Тих днів не згасне слава Друкувати Написати листа
Четвер, 11 травня 2017 07:28

9 травня 2017 року в місті Глобине відбулися заходи з відзначення Дня пам’яті та примирення та  Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. На центральній площі міста – площі Глоби збиралися жителі міста, працівники державних установ, закладів освіти та органів місцевого самоврядування,  учні  щоб святковою колоною за традицією пройти по головній вулиці міста до пам’ятника Вічної Слави,  що на розі вулиць Центральної та Приглєбова, де заплановані заходи з вшанування пам’яті полеглих воїнів-земляків та всіх жертв Другої світової війни. Біля 8 години ранку святкова колона під звуки  міського духового оркестру «Орфей», що розташувався в авангарді колони,  рушила центральною вулицею міста.

Біля пам’ятника Вічної Слави почесна варта, а для  ветеранів встановлені місця для сидіння. Урочистий захід розпочинає Глобинський міський голова Станіслав Джусь, який звертаючись до  присутніх, зокрема, відмітив: «Сьогодні ми зустрічаємо 72 – весну з дня закінчення найкровопролитнішої найстрашнішої в світі війни!  Шість років тривала Друга світова війна, яка забрала з собою десятки мільйонів життів. Не обійшли стороною криваві жорстокі події цієї війни і наш рідний край. Понад 2 роки місто Глобине та Глобинщина перебували під окупацією ворога. Тисячі жителів Глобине та Глобинщини стали на захист рідної землі та боротьбу з ворогам і тисячі з них віддали своє життя на Олтар Перемоги.

Ми, вдячне покоління нащадків тих, хто здобув святу перемогу над ворогом, хто звільняв рідний край,   ніколи не забудемо,  якою дорогою ціною заплатив наш народ за Перемогу. Стільки б часу не пройшло з тих днів,  коли замовкли гармати Другої Світової війни  і перестали гинути воїни,   не згасне велич  Перемоги  та слава тих хто її здобув!

…На жаль,  і сьогодні кривава військова агресія на Сході країни знову затьмарила наше небо, ледь не щодня забираючи життя найкращих українських воїнів. Та ми віримо, що зуміємо вистояти і здобути перемогу. Адже,  подвиг героїв Другої світової війни, які зуміли здолати гітлерівський фашизм,  надихає сьогодні патріотів України, які стали на її захист».

Присутніх на урочистому заході глобинців, ветеранів війни та учасників бойових дій привітав голова Глобинської районної ради Володимир Сьомін, який наголосив на тих величезних втратах, які понесла Україна у Другій світовій війні, вказав на вклад українців у перемогу над нацизмом та засудив дії російських фашистів,  які через 70 років  прийшли на землю України з військовою агресією,  сіючи смерть та горе на українській землі.

Оплесками зустріли глобинці виступ   фронтовика, воїна Другої Світової війни, керівника Глобинської районної організації ветеранів - Івана Калениковича Мошляка. В своєму виступі ветеран зазначив, які величезні втрати були понесені при штурмі Дніпра, учасником якого був і він особисто, вказав, що запорукою перемоги була єдність і згуртованість воїнів  та закликав пам’ятати,  якою ціною дісталась довгоочікувана Перемога.

Не бути байдужим, не стояти осторонь  тих подій, які відбуваються на Сході країни, де українські воїни захищають рідну  землю закликав глобинців і виконуючий обов’язків військового комісара району Ігор Коваленко. Адже,  українські воїни повинні відчувати підтримку всього українського народу в їх  щоденному ратному протистоянні з підступним та знавіснілим ворогом.

У виконанні глобинської співачки Алли Кругляк  прозвучала пісня, посвята ветеранам та тим, хто віддав своє життя для  перемоги над нацизмом.

Отець Володимир, настоятель Глобинської Свято-Михайлівської церкви провів панахиду за всіма убієнними та загиблими  в роки Другої світової війни: воїнами і мирними жителями.

Учасники заходу поклали  весняні  квіти до пам’ятника Вічної Слави. Звуками Державного гімну України було  завершено  урочисті заходи з вшанування пам’яті всіх воїнів Другої світової війни, які боролись з гітлерівським нацизмом.

alt

Святкова колона на вулицях міста

alt

Виступ Глобинського міського голови Станіслава Джуся

alt

Вітальне слово голови Глобинської районної ради Володимира Сьоміна

alt

alt

Глобинці на урочистих заходах з вшанування памяті воїнів-земляків та жертв Другої світової війни

alt

Звернення до глобинців від воїна Другої світової війни Івана Калениковича Мошляка

alt

Звучить пісня у виконанні глобинки Алли Кругляк

alt

Покладання квітів до підніжжя памятника Вічної Слави в м. Глобине

alt

Виконання Державного гімну України



 
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:

Додати коментар

Правила додавання коментарів

Шановні користувачі нашого сайту, переконливо просимо ознайомитись з правилами додавання коментарів.

Мови нашого сайту - українська та російська. Звертайте увагу на правопис. Використання трансліту (написання українських, російських слів символами латиниці) при написанні повідомлень допускається тільки в крайніх випадках. Правка коментарів, які відповідають правилам сайту, не проводиться.

В коментарях категорично заборонено:

1. лайки, нецензурні вирази;
2. порушень законів Конституції України, некоректних висловів щодо державних символів;
3. ознак ксенофобії та релігійної ворожнечі;
4. реклами, спаму, флуду тощо.
5. особиста образа.
6. поширення недостовірної інформації (коментар буде видалений до моменту надання доказів!)

Всі коментарі, що порушують правила, будуть видалені з посиланням на відповідний пункт правил!
Дякуємо за порозуміння.


Захисний код
Оновити



Пошук по сайту

Фотогалерея

Глобинська міська рада