1 2 3
Щасливе місто, в якому є такі люди Друкувати Написати листа
Вівторок, 04 квітня 2017 15:36

Про доброчинні справи жителя м. Глобине, директора ПАФ «Урожай», депутата п’яти  скликань Глобинської районної ради Володимира Михайловича  Андрієнка ми вже не раз розповідали. За свої добрі справи на благо громади в минулому році він нагороджувався Почесною відзнакою «За заслуги перед містом Глобине». Та і в цьому році Володимир Михайлович не залишається стороннім спостерігачем в справі благоустрою нашого міста.

Вже два роки поспіль він докладає зусиль, щоб благоустроїти та навести лад  на Мічурінському цвинтарі м. Глобине. В 2016 році його коштами та зусиллями було організовано розчистку від заростів  старої частини  цвинтарю, де були виявлені поховання глобинців та зразки надмогильних пам’ятників другої половини ХVІІІ століття. Із допомогою працівників комунального підприємства міста організовано очищення старої частини цвинтарю від  стихійних сміттєзвалищ, які  створили  місцеві жителі, щоб, таким чином, не мати клопоту куди подіти сміття та всякий непотріб. І їм було байдуже, що територія цвинтарю це місце,  де повинна б вшановуватися пам'ять про тих, хто відійшов у вічність, хто теж свого часу жив на глобинській землі, щось створював, про щось мріяв,  до чогось прагнув і в решті-решт є пращурами теперішніх жителів міста.

Вболіває Володимир Михайлович Андрієнко і про пам'ять тих глобинців, хто не повернувся додому із фронтів Другої світової війни. На Мічурінському цвинтарі знаходиться обеліск землякам, які загинули  в боротьбі з ворогом,  так і не діждавшись перемоги над гітлерівським нацизмом. Свого часу його доглядали працівники колективного господарства «Мічуріна»,  а з розпадом колгоспів – працівники комунального господарства міста. В минулому році зусиллями та коштом ПАФ «Урожай» відновлено обеліск, встановлені пам’ятні дошки, благоустроєно прилеглу територію тротуарною плиткою.

«Мені доводилося бути за кордоном  і бачити,  як там дбайливо доглядають місцеві цвинтарі, - говорить Володимир Андрієнко, - і я ввесь час задавався питанням: невже ж наші трударі, ті хто від зорі до зорі працював на полях, фермах, тяжкою самовідданою працею перевиконував норми виробництва на заводах і в цехах, створюючи багатства країни, відбудовуючи народне господарство після війни і розрухи,  не вартий хоча б належної пошани по смерті? Чому там, десь,  не в нашій країні  по  цвинтарю можна ходити як по музею, дивлячись з якою повагою відносяться до тих, хто чесно працював, чогось досягав, а в нас все це занедбано і забуте?»

Тож ці думки не дають спокою Володимиру Михайловичу, спонукають його робити свій вклад в те, щоб змінити наше місто, світогляд та свідомість його жителів на краще. Зараз Володимир Андрієнко переймається питаннями вшанування пам’яті безвинно зморених в 1932-1933 роках голодом жителів міста, яких скидали до ями серед Мічурінського цвинтарю  без будь яких християнських чи людських почестей, адже, тоді в часи знавіснілого  комуністично-сталінського режиму людське життя нічого не вартувало.  Зараз на тому місті планується створення  кургану на якому,  за християнським звичаєм має бути встановлений дубовий хрест.  Через всю територію цвинтарю, і,  навіть, старе місце поховань проходитиме центральна алея -  тротуарна доріжка, яка розділятиме цвинтар на дві частини  та з якої буде доступ до обеліска воїнам Другої світової війни та кургану пам’яті жертв Голодомору. В перспективі  та задумах Володимира Михайловича Андрієнка – огородження території цвинтарю та засадження старої частини цвинтарю сосновими деревами.

«Втім в цих своїх задумах, - продовжує Володимир Андрієнко, -  надіюсь на взаєморозуміння та допомогу керівництва міської ради та депутатського корпусу. Справа ця,  переконаний,  потрібна. Нам не повинно бути соромно за місця поховань наших рідних. В цьому культура народу і те на стільки він сам заслуговує на повагу».

alt

alt

Директор ПАФ "Урожай" Володимир Андрієнко та Глобинський міський голова Станіслав Джусь на головній алеї Мічурянського цвинтарю, яка в даний час будується

alt

alt

Володимир Андрієнко та Станіслав Джусь біля обеліска воїнам-землякам, які загинули на фронтах Другої світової війни. Володимир Михайлович ділиться своїми задумами та планами на майбутнє щодо благоустрою території Мічурянського цвинтарю


 
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:

Додати коментар

Правила додавання коментарів

Шановні користувачі нашого сайту, переконливо просимо ознайомитись з правилами додавання коментарів.

Мови нашого сайту - українська та російська. Звертайте увагу на правопис. Використання трансліту (написання українських, російських слів символами латиниці) при написанні повідомлень допускається тільки в крайніх випадках. Правка коментарів, які відповідають правилам сайту, не проводиться.

В коментарях категорично заборонено:

1. лайки, нецензурні вирази;
2. порушень законів Конституції України, некоректних висловів щодо державних символів;
3. ознак ксенофобії та релігійної ворожнечі;
4. реклами, спаму, флуду тощо.
5. особиста образа.
6. поширення недостовірної інформації (коментар буде видалений до моменту надання доказів!)

Всі коментарі, що порушують правила, будуть видалені з посиланням на відповідний пункт правил!
Дякуємо за порозуміння.


Захисний код
Оновити



Пошук по сайту

Фотогалерея

Глобинська міська рада