1 2 3
Творчий вечір нашого земляка Друкувати Написати листа
Вівторок, 21 березня 2017 11:30

17 березня 2017 року в районному будинку культури в м. Глобине  відбувся творчий вечір  нашого земляка, відомого краєзнавця Полтавщини та  журналіста  Віталія Миколайовича Григор’єва. На зустріч з ним прийшли друзі, краєзнавці, жителі міста та інших населених пунктів району, які раніше працювали з В.М.Григор’євим  чи особисто були знайомі з ним, а,  також,  колишні учні, яких  він  навчав,  працюючи вчителем історії і географії в  школі,   учні і педагоги Глобинської гімназії  №1.

Звертаючись до присутніх,   Віталій Григор’єв констатував, що, на жаль,  події минулого  мало вивчалися раніше в радянські часи.  А те, що в комуністичні часи людину оцінювали за її соціальним походженням, приналежністю її та її рідних до тих чи інших політичних уподобань, перебуванням на службі в царській адміністрації або ж різних військових таборах,  під час громадянської війни призвело до того, що люди,  в більшості своїй,  намагалися приховати своє минуле. В  радянські часи суспільство було   розділене на репресованих та тих,  хто   репресував. Вся ця складна  спадщина минулого і до цього часу  роз’єднує  наше суспільство. Основний тягар минувшини – це те, що мало хто знає свій родовід далі третього чи четвертого коліна. В той час,  як в західних, європейських країнах,   люди  знають свої родословні на 400 і більше років в глибину віків.

Саме  відтворенню  сторінок минувшини рідного краю, дослідженню діяльності славних земляків і присвячує свою діяльність та творчість Віталій Григор’єв. Присутнім в залі районного будинку культури шанувальникам творчості краєзнавця були продемонстровані уривки з авторських телепередач Віталія Григор’єва,  під час його роботи в обласній телестудії «Лтава», зокрема, які стосувалися досліджень життя та творчості Героя України, народної артистки України  Раїси Кириченко, одного із засновників Міжнародного олімпійського комітету та сучасного олімпійського руху, уродженця Полтавщини Олексія Бутовського.

Ознайомив В.М.Григор’єв учасників зустрічі  і зі своїми творчими доробками – краєзнавчими виданнями: «Роде наш прекрасний», у якій вміщено 138 біографій відомих земляків (з них 25 глобинців),    «О.Д. Бутовський (родовід генерала-олімпійця). Історико-біографічний нарис», «На вітрах історії» «Полтавці під олімпійським прапором» та іншими.

Цього вечора присутні на зустрічі мали можливість переконатися в тому, що не лише Віталій Григор’єв, а й його рідні не позбавлені хисту та творчих вмінь. Щирими оплесками  вітали виступи на сцені онуків та доньки краєзнавця, які демонстрували майстерну гру на скрипці, сольне виконання пісень та декламували вірші, створені Віталієм Миколайовичем. А те, що і тут,  на поетичній стезі,  Віталій Григор’єв  має творчий дар змогли переконатися  присутні під час прослуховування в авторському виконанні його власних поетичних творів.

Всі, хто прийшов на  творчу  зустріч,    отримали чимало позитивних емоцій, хороший настрій та,   безсумнівно,  прагнення до пізнання минулого,  як країни так і власної історії роду.

По закінченню творчого вечора краєзнавця  привітали Глобинський міський голова Станіслав Джусь, Великокринківський сільський голова Николенко Алла,  його земляк та шанувальник творчості з Великих Кринок Микола Шкурко, редактор Глобинської газети «Зоря Придніпров’я» Вікторія Сусід, житель м. Глобине  Іван Сорокопуд, а,  також, його колишні учні, сусіди, друзі.

Звертаючись зі словами вітань до Віталія Григор’єва та вручаючи йому квіти і подарункове видання «Кобзаря» міський,  голова Станіслав Джусь відмітив, що своєю творчістю  Віталій Миколайович поєднує минуле і сучасне, його історичні дослідження відкривають незаслужено забуте славне історичне минуле краю, допомагають краще пізнати власну історію, а отже,  виховують почуття патріотизму та любові до рідного краю.

alt

alt

alt

Фрагменти з творчого вечора В.М.Григорєва

alt

Вітання від Глобинського міського голови Станіслава Джуся

alt

Щирі слова вітань від редактора глобинської "районки" -"Зорі Придніпровя" Вікторії Сусід



 
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:

Додати коментар

Правила додавання коментарів

Шановні користувачі нашого сайту, переконливо просимо ознайомитись з правилами додавання коментарів.

Мови нашого сайту - українська та російська. Звертайте увагу на правопис. Використання трансліту (написання українських, російських слів символами латиниці) при написанні повідомлень допускається тільки в крайніх випадках. Правка коментарів, які відповідають правилам сайту, не проводиться.

В коментарях категорично заборонено:

1. лайки, нецензурні вирази;
2. порушень законів Конституції України, некоректних висловів щодо державних символів;
3. ознак ксенофобії та релігійної ворожнечі;
4. реклами, спаму, флуду тощо.
5. особиста образа.
6. поширення недостовірної інформації (коментар буде видалений до моменту надання доказів!)

Всі коментарі, що порушують правила, будуть видалені з посиланням на відповідний пункт правил!
Дякуємо за порозуміння.


Захисний код
Оновити



Пошук по сайту

Фотогалерея

Глобинська міська рада