1 2 3
Ініціативи громадян - в життя! Друкувати Написати листа
Середа, 01 березня 2017 15:21

Програма муніципальної підтримки ініціатив громадян Глобинської міської територіальної громади на 2017 рік прийнята, щоб активізувати та посилювати ініціативи жителів громади, втілювати практичні проекти, що покращують якість життя мешканців міста і сіл , та задля залучення громади до активної участі в процесах розвитку населених пунктів об’єднаної громади

В рамках Програми проводиться конкурс Проектів від громадян. Відібрані соціальні проекти отримають фінансування (гранти) від Глобинської міської ради та організаційну підтримку. Передбачено фінансування з міського бюджету 10 проектів вартістю до 25 000 гривень. При цьому розмір коштів, вкладених у реалізацію проекту самими громадянами має бути не меншим 10% від загальної вартості проекту.

До Конкурсної комісії входитимуть представники зареєстрованих об'єднань громадян, представники рад мікрорайонів, представники депутатських комісій міської ради, громадської ради та профільних відділів міської ради.

Кошти Програми можуть бути використані на наступні цілі:

1.Благоустрій вулиць, зон відпочинку, прибудинкових територій  міста та сіл (встановлення обмежувачів руху транспорту, контейнерних площадок, облаштування місць для вигулу собак та пішохідних доріжок, озеленення та освітлення прибудинкової території, відновлення роботи вуличних криниць питної води,  тощо).

2.Покращення умов проживання людей з обмеженими фізичними можливостями та сімей, які опинились у важких життєвих обставинах.

3.Організація дозвілля (проведення спортивно - масових заходів, конкурсів, концертів, святкування ювілейних дат, облаштування ігрових кімнат для дітей, дитячих ігрових майданчиків,  культурно- мистецькі заходи, підтримка творчої та обдарованої молоді, тощо).

4.Покращення екологічної ситуації у населених пунктах громади (створення нових зелених зон, облаштування годівничок для птахів та шпаківень, встановлення урн для сміття, лавочок для відпочинку, встановлення ліхтарів нічного освітлення у зелених зонах відпочинку із використанням  сонячної енергії тощо).

5.Розбудова, збереження та відновлення історично - культурної спадщини громади (ознакування, ремонт та реставрація пам’яток архітектури, встановлення інформаційних таблиць, тощо).

6.Створення оптимальних умов для занять спортом та фізичною культурою жителів громади – облаштування спортивних майданчиків та ігрових площадок (баскетбол, волейбол, бадмінтон, теніс), ігрових полів,  майданчиків для загальної фізичної підготовки)

7.Інші суспільно-корисні соціальні проекти.

Загальні дані про конкурс проектів:

Кількість членів ініціативної групи: 20 чоловік

Мінімальний відсоток фінансування ініціативною групою: 10%

Суми грантів: до 25 тис. грн.

Початок прийому заяв на включення до Конкурсної комісії: 6 березня 2017

Завершення прийому заяв на включення до Конкурсної комісії: 20 березня 2017

Початок прийому Анкет: 24 березня 2017 року

Завершення прийому Анкет: 19 травня 2017 року

Оголошення результатів конкурсу: до 31 травня 2017 року

Термін реалізації проектів: з 1 червня 2017 до 20 грудня 2017 року

Подання звітів з реалізації: до 25 грудня

Територія втілення проектів: місто Глобине, села Глобинської об’єднаної міської територіальної громади.

Адреса для отримання консультацій та подачі заявок: м. Глобине вул. Травнева,4 тел.: 24404 або вул. Центральна,285 тел.: 28314 ;e-mail:  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду

Начальник відділу соціально-економічного розвитку та інвестицій виконкому Глобинської міської ради Володимир Бондарь

 
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:

Додати коментар

Правила додавання коментарів

Шановні користувачі нашого сайту, переконливо просимо ознайомитись з правилами додавання коментарів.

Мови нашого сайту - українська та російська. Звертайте увагу на правопис. Використання трансліту (написання українських, російських слів символами латиниці) при написанні повідомлень допускається тільки в крайніх випадках. Правка коментарів, які відповідають правилам сайту, не проводиться.

В коментарях категорично заборонено:

1. лайки, нецензурні вирази;
2. порушень законів Конституції України, некоректних висловів щодо державних символів;
3. ознак ксенофобії та релігійної ворожнечі;
4. реклами, спаму, флуду тощо.
5. особиста образа.
6. поширення недостовірної інформації (коментар буде видалений до моменту надання доказів!)

Всі коментарі, що порушують правила, будуть видалені з посиланням на відповідний пункт правил!
Дякуємо за порозуміння.


Захисний код
Оновити



Пошук по сайту

Фотогалерея

Глобинська міська рада