1 2 3
Рідної мови навчайтеся Друкувати Написати листа
П'ятниця, 24 лютого 2017 14:15

Хто не пам’ятає відомих слів українського поета Володимира Сосюри:

Любіть Україну, як сонце, любіть, 
як вітер, і трави, і води… 
В годину щасливу і в радості мить, 
любіть у годину негоди.

Любіть Україну у сні й наяву, 
вишневу свою Україну, 
красу її, вічно живу і нову, 
і мову її солов'їну.

Дійсно,  саме з рідної мови виростає любов до  батьків, до рідного краю, до своєї Вітчизни. Ідентичність держави, її сила   і могутність - в живучості рідного слова, в його розвитку  та поширеності.

Як кришталево чисту  воду із джерела,  ми повинні плекати та дбати про свою рідну мову. Саме цій темі  21 лютого 2017 року,  в день коли в  усьому світі відзначався  Міжнародний день рідної мови,   був приурочений виховний захід  у в третьому класі Опришківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.

Ініціаторами його проведення стали місцевий бібліотекар Марина Зінченко та вчитель початкових класів  Тетяна Бугаєць. Сам захід мав промовисту назву: «Рідної мови ви навчайтесь  і ніколи її не   цурайтесь!». Проходив він в цікавій та   змістовній формі,  з використанням технічних засобів, музичного супроводу, використанням портретів класиків української літератури, малюнків із зображенням казкових героїв з українського народного фольклору, віршів відомих  поетів, загадок та інше. Учні класу були розділені  на дві групи – дві команди  знавців української мови, а сам захід проходив в творчій змагальній формі. Найбільшу ерудованість та кмітливість  проявили такі учні,  як Ярослав Борисюк, Михайло Дедюк, Дмитро Бугай, Даниїл Бугров та Софія Надточій.

Впевнені, що такий захід матиме позитивний вплив на формування патріотизму та любові до рідного краю і Вітчизни в учнів Опришківської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

 

 
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:

Додати коментар

Правила додавання коментарів

Шановні користувачі нашого сайту, переконливо просимо ознайомитись з правилами додавання коментарів.

Мови нашого сайту - українська та російська. Звертайте увагу на правопис. Використання трансліту (написання українських, російських слів символами латиниці) при написанні повідомлень допускається тільки в крайніх випадках. Правка коментарів, які відповідають правилам сайту, не проводиться.

В коментарях категорично заборонено:

1. лайки, нецензурні вирази;
2. порушень законів Конституції України, некоректних висловів щодо державних символів;
3. ознак ксенофобії та релігійної ворожнечі;
4. реклами, спаму, флуду тощо.
5. особиста образа.
6. поширення недостовірної інформації (коментар буде видалений до моменту надання доказів!)

Всі коментарі, що порушують правила, будуть видалені з посиланням на відповідний пункт правил!
Дякуємо за порозуміння.


Захисний код
Оновити



Пошук по сайту

Фотогалерея

Глобинська міська рада