| Творче сприйняття світу. |
|
|
| Четвер, 10 березня 2016 15:58 |
|
Багато хто з жителів міста Глобине знає Володимира Єльцова. Знає його не просто, як жителя нашого міста, а як людину не байдужу до творчості. Власне сприйняття світу, роздуми та переживання він часто виражає в своїх поетичних творах, які друкувалися в збірках поезій «Моя Глобинщина» та на сторінках місцевих періодичних видань. Втім, крім поетичного дару, він наділений і вмінням помічати красу та велич там, де інші часто проходять мимо, не звертаючи уваги. Мова йде про його вміння зафіксувати миті прекрасного в мистецтві фотографії. Його знімки зроблені ним в різні часи – це фактично зупинені миті подій з історії нашого міста і краю, це неповторні знімки куточків природи, які ні в чім не гірші кращих класичних творів художників-живописців. А ще портрети людей, в більшості звичайних жителів нашого міста та сіл району, які теж є вершинами мистецтва фотографії, і могли б прикрашати сторінки солідних журналів та виставки з фотомистецтва. Не менш цінними та рідкісними є і його знімки видатних наших земляків, які зафіксували їх миті творчого життя та перебування на глобинській землі. Чого тільки варті прижиттєві знімки наших земляків, Героїв України Раїси Кириченко та Олександра Білаша, що могли б стати окрасою будь-якого музею чи документального видання про їх життя та творчість.. «Кожний вдалий знімок, кожна зафіксована мить прекрасного – то величезне задоволення і для мене, - говорить Володимир Єльцов, - адже стільки я б не роздивлявся їх потім завжди відкривав якісь для себе якісь нові нюанси. І все ж, раніше, заняття фотографією було справою яка потребувала чимало вмінь та навиків. Зараз же все набагато простіше. Адже цифрові фотоапарати не потребують якихось спеціальних пізнань чи навиків. Однак, мені більше подобалось створювати фотографію власноруч. Спостерігаючи як проявляється та закріпляється в фотореактивах знімок, тобто таким чином народжується чергове зображення, я дійсно щиро радів кожному вдалому знімку». І зараз перебуваючи на заслуженому відпочинку митець веде активний спосіб життя. Продовжує займатись фотографією, свої переживання та хвилювання передає поетичним словом. А ще бере участь в літературно-мистецьких суботніх зустрічах творчих людей нашого міста та району, що проходять в Глобинській районній бібліотеці, де часто виступає зі своїми поезіями чи декламує творчість улюблених ним поетів. Хочеться побажати глобинцю Володимиру Єльцову подальших творчих успіхів, а головне здоров’я та довгих років життя. Нижче подаємо окремі знімки з творчої колекції їх автора -Володмира Єльцова:
Наша землячка, безсмертна пісенна душа України - Раїса Кириченко
Музичний талант з берегів Дніпра -Олександр Білаш
Сови на березі на території Глобинської ЦРЛ
Сквер в центрі міста Глобине поблизу приміщення управління сільського господарства
І чим не "шишкінський" пейзаж?
Звичайна роза - очима майстра
Фотознімки глобинчанок різних років |

Графік збору відходів

Шановні користувачі нашого сайту, переконливо просимо ознайомитись з правилами додавання коментарів.
Мови нашого сайту - українська та російська. Звертайте увагу на правопис. Використання трансліту (написання українських, російських слів символами латиниці) при написанні повідомлень допускається тільки в крайніх випадках. Правка коментарів, які відповідають правилам сайту, не проводиться.
В коментарях категорично заборонено:
1. лайки, нецензурні вирази;
2. порушень законів Конституції України, некоректних висловів щодо державних символів;
3. ознак ксенофобії та релігійної ворожнечі;
4. реклами, спаму, флуду тощо.
5. особиста образа.
6. поширення недостовірної інформації (коментар буде видалений до моменту надання доказів!)
Всі коментарі, що порушують правила, будуть видалені з посиланням на відповідний пункт правил!
Дякуємо за порозуміння.