1 2 3
Зустріч з медиками району Друкувати Написати листа
Четвер, 16 липня 2015 22:12

16 липня 2015 року в залі засідань Глобинської  центральної районної лікарні о 8 годині  ранку відбулася  зустріч Глобинського міського голови з медиками цього лікувального закладу. Основний мотив зустрічі продовження процесу громадського обговорення проектів рішень спільної робочої групи щодо добровільного об’єднання громад. Зустріч з найбільш освіченим та інтелігентним колективом в нашому районі була з непростих. Бо поряд з проведенням адміністративно-територіальної реформи безпосередньо  лікарів,  медичний персонал  медичного закладу перш за все турбувало:  а яка буде доля їх лікарні, в чиєму підпорядкуванні вона буде знаходитись? Адже з перспективою роботи цієї лікарні пов’язані і долі самих медиків. В разі закриття лікарняного закладу сотні їх, а медичний персонал лікарні складає майже 450 осіб, залишаться без засобів існування, люди,  жителі Глобинського району без лікарняного закладу, в якому  вони  зараз мають  змогу отримувати  медичні послуги.

Глобинська районна лікарня сьогодні - це  колектив  хороших спеціалістів,  це наявна солідна матеріально-технічна база. Тому,  яка буде доля їх закладу, на переконання лікарів, повинно турбувати  всіх жителів та керівників районних і місцевих ланок управління. Такий лейтмотив звучав з уст працівників медичного закладу під час обговорення питань пов’язаних з добровільним об’єднанням громад.

Лікар Володимир Краченко, голова профспілкового комітету лікарні заявив прямо, що навіщо такі реформи, якщо не має чіткої ясності,  якою ж буде доля медицини в районах.

Міський голова Станіслав Джусь  з цього приводу висловися щиро, що питання яким чином буде налагоджено стосунки між районною лікарнею та жителями об’єднаних громад   зараз, на даний час,  жодним чином не обумовлено законодавчими актами. Так, об’єднані громади будуть перейматися питаннями діяльності ФАПів та всього рівня первинної медицини – від їх утримання до вирішення побутових питань та матеріальної бази. Однак районна лікарня залишатиметься на утриманні районного, а в результаті подальшого реформування районів – повітового, як пропонується,  рівня.

Ця інформація Глобинського міського голови викликала хвилю емоцій і невдоволення  серед медиків, тож, головному лікарю  Людмилі Мигаль довелося відмітити, що, на жаль так склалася практика,  що на всіх рівнях гілок влади  зовсім мало представників медицини, а в зв’язку з цим, на її переконання,  мало хто переймається проблемами діяльності закладів медицини, але ці проблеми не лише суто медиків, але й проблеми охорони здоров’я жителів, зокрема,  Глобинщини. За ввесь час існування інституту президентства в районі – голів адміністрації, і з тих хто був у керівництва і хто є зараз, лише одна єдина людина на цій посаді надала  реальну допомогу  Глобинській лікарні – це коли біля керівництва адміністрації району перебував Ведмідь В.Г.. Саме за його сприяння було відремонтовано і обладнано за сучасними технологіями харчоблок лікарні,  операційну, створено належні умови для роботи неврологічного відділення, проведені сучасні ремонти в багатьох палатах  відділень лікарні. Тому звертаючись до міського голови Станіслава Джуся вона попрохала його доносити на всіх рівнях,  де йому доведеться бувати,  проблеми медичних закладів та необхідності збереження  лікарень та медичних закладів.

В свою чергу Станіслав Джусь зазначив, що в усякому разі в Глобине повинна функціонувати лікарня. І оскільки мова йде про об’єднання громад і збільшення відповідного фінансування,  то за будь-яких обставин в Глобине лікарня буде, можливо хоча б і за статусом міської.

В кінцевому результаті зустріч дійшли висновку, що адміністративно-територіальна реформа необхідна. Медики заявили, що вони не проти реформи, але повинні знати, що буде з медичними закладами.   Підсумовуючи  зустріч  головний лікар району  Мигаль Л.М. відмітила, що медики районної лікарні  усвідомлюють, що процес реформ неминучий, однак  при цьому необхідно враховувати і проблеми медицини. На зустрічі піднімались і інші питання що турбували присутніх, зокрема розпорядження землею за межами міста, підняття тарифів на проїзд в міському транспорті.

Відповідаючи на ці запитання міський голова зауважив, що розпорядження землею за межами населених пунктів з 2003 року не знаходиться в компетенції міських і сільських рад. Ці повноваження можуть повернутися тільки після об’єднання  громад. Що стосується підняття тарифів га проїзд в міських автобусних маршрутах то ж питання стояло або міському пасажирському перевезенню бути або ж перевізник в разі не підняття тарифів  відмовиться взагалі від перевезення. Щоб знизити соціальну напругу та зменшити грошове навантаження на працюючих жителів міста, які змушені користуватися послугами «маршруток» щодня,  міська рада звернулась до перевізника з проханням розглянути можливість зниження вартості проїзду до 4 грн. шляхом реалізації працюючим   проїзних документів, які даватимуть право в разі придбання його проїзду на протязі місяця до місця роботи та в зворотному напрямку. Зараз знайдено порозуміння і вже з серпня місяця такі проїзні документи можна буде придбати за ціною 170 грн ( з розрахунку 22 робочих дні в місяць і дві поїздки в день). Економія становить до 50 грн. на місяць.

По закінченню зустрічі головний лікар та міський голова оглянули територію лікарні та узгодили питання можливості ремонту дорожнього покриття проблемних ділянок під’їзду до лікувальних корпусів медичного закладу.

Глобинський міський голова Станіслав Джусь під час виступу в Глобинській ЦРЛ з обговорення проектів рішень спільної робочої групи щодо добровільного обєднання   громад

В залі засідань Глобинської районної лікарні під час зустрічі з   обговорення проектів рішень спільної робочої групи щодо добровільного обєднання   громад

 

 
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:

Додати коментар

Правила додавання коментарів

Шановні користувачі нашого сайту, переконливо просимо ознайомитись з правилами додавання коментарів.

Мови нашого сайту - українська та російська. Звертайте увагу на правопис. Використання трансліту (написання українських, російських слів символами латиниці) при написанні повідомлень допускається тільки в крайніх випадках. Правка коментарів, які відповідають правилам сайту, не проводиться.

В коментарях категорично заборонено:

1. лайки, нецензурні вирази;
2. порушень законів Конституції України, некоректних висловів щодо державних символів;
3. ознак ксенофобії та релігійної ворожнечі;
4. реклами, спаму, флуду тощо.
5. особиста образа.
6. поширення недостовірної інформації (коментар буде видалений до моменту надання доказів!)

Всі коментарі, що порушують правила, будуть видалені з посиланням на відповідний пункт правил!
Дякуємо за порозуміння.


Захисний код
Оновити



Пошук по сайту

Фотогалерея

Глобинська міська рада