1 2 3
З Днем рибалки! Друкувати Написати листа
П'ятниця, 10 липня 2015 13:53

Щороку в другу неділю липня в Україні відзначають день рибака. Цього року він припадає на 12 липня. І хоч це свято за задумом встановлювалося в державі, як свято професійних рибалок, святкують його та відзначають всі рибалки-любителі цього азартного та захоплюючого заняття. А оскільки любителів рибалки  у нас в Україні чимало то і саме свято набуває розмірів всеохоплюючого та всенародного. Для багатьох і жителів нашого міста   через яке протікає річка Сухий Омельник, що в результаті господарської діяльності  глобинчан перетворилась на систему ставків: які носять назви  Некрасівський, Заводський, Мічурінський, Центральний та Грабарківський,  любительська рибалка - це активний відпочинок і найулюбленіше  заняття, що приносить  задоволення: радість та насолоду. Адже який рибалка не мріє  посидіти із  вудкою чи спінінгом на березі річки та спіймати  величезну рибину  своєї мрії, або хоча б золоту рибку своїх бажань. Риболовля викликає інтерес навіть у тих, хто знайомий з рибною ловлею лише з розповідей інших. До речі, розповіді рибалок про рибалку і «отакенних» пійманих карасів, окунів, плотвин  або ж велетів коропів, білих амурів та всіляких інших величезних і цінних та смачних риб – то ціла безкінечна  народна творчість. Слухати,  яких затамувавши подих,  та не переслухати, бо, чим авторитетніший рибалка-любитель,  то більше всіляких оповідок про хитрющу  та  підступну  рибу, яку спіймати вдалося тільки завдяки неперевершеному вмінню рибака.

Глобинська міська рада теж докладає своїх зусиль до того, щоб води глобинської річки поповнювалися рибними запасами, щоб не тільки відпочинок на природі мали рибалки, але й могли отримати задоволення від так званої «покльовки» та можливості спіймати рибину на гачок. Для цих цілей міська рада активно залучається та координує зусилля підприємців та рибалок-любителів під час акцій поповнення рибних запасів мальком цінних порід риб: коропів, білих амурів та товстолобів. Такі заходи  і цього року були проведені з поповненням мальками риб водних плес Мічурінського ставка.

Напередодні рибальського свята   бажаємо всім рибалкам: тим для кого це заняття стало професійним заняттям і тим для кого це захоплююче заняття  на все життя  - щоб  робота, чи  відпочинок хвилював  і  радував уловами та  спілкуванням з природою.

Тож всім рибалкам та їх родинам - великого   особистого щастя, радості, гарного настрою, енергії, ентузіазму і завзяття у повсякденній праці, щасливого, земного та кльового життя!

Плесо Глобинського Мічурінського ставка

Рибалка на Мічурінському ставку

Ловись рибка велика й маленька...

 
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:

Додати коментар

Правила додавання коментарів

Шановні користувачі нашого сайту, переконливо просимо ознайомитись з правилами додавання коментарів.

Мови нашого сайту - українська та російська. Звертайте увагу на правопис. Використання трансліту (написання українських, російських слів символами латиниці) при написанні повідомлень допускається тільки в крайніх випадках. Правка коментарів, які відповідають правилам сайту, не проводиться.

В коментарях категорично заборонено:

1. лайки, нецензурні вирази;
2. порушень законів Конституції України, некоректних висловів щодо державних символів;
3. ознак ксенофобії та релігійної ворожнечі;
4. реклами, спаму, флуду тощо.
5. особиста образа.
6. поширення недостовірної інформації (коментар буде видалений до моменту надання доказів!)

Всі коментарі, що порушують правила, будуть видалені з посиланням на відповідний пункт правил!
Дякуємо за порозуміння.


Захисний код
Оновити



Пошук по сайту

Фотогалерея

Глобинська міська рада